Dobrý deň. Chcela by som isť pracovať ako opatrovatelka do zahraničia. Ktorú agentúru by ste mi odporučili? A ešte sa chcem popýtať ako je to s jazykom. Učím sa, neviem až tak dobre. Len základy. Kde by ste mi odporučili, kde si až tak na komunikáciu nepotrpia. Vraj najlepšie sa zdokonaliť tam. Ďakujem.
Opatrovatelka
Úplne súhlasím s príspevkami Derie.
Samozrejne jazyk je velikou vyhodou. To bolo myslene pen nato, ze ak uz nema inu moznost je lepsie aj takto bez reci ako alternativa co je urad prace
No ja ju nemam preco odhovarat.:) Jasne, ze moze mat stastie a najde si nieco. Lenze je urcite lepsie naucit sa aspon zaklady z jazyka, o to to je lahsie. Iste, ze su roboty, kde nemusi ani ceknut, staci len robit. Ale v domacnosti, kde stara pani potrebuje aj trochu porozpravat, ci vyjadrit svoje zelania a pod. si neviem predstavit, ze by to mohlo fungovat. Pretoze pokial viem, vyber je. Vcera som sa dozvedela, ze hladaju nemecky hovoriacu opatrovatelku a 2 Polky uz maju zaujem a mozu ist teda hned a bez agentury. Obidve hovoria nemecky, jedna slabsie, druha lepsie ale to uz nehra rolu, hlavne ze aspon trochu ovlada jazyk. Lebo ta moja znama, ktora hlada opatrovatelku je s tou, co ma celkom spokojna ale kvoli tej reci ju chce vymenit, vraj matka je dost sama, nema s kym prehovorit, co je pre nu dolezite.
ti co ta tu odhovaraju asi ani napachli za hranice. vo svete je po prdeli vela ludi ktorych jazykove zdatnosti su hodne slabe. poznam takych co ani zatat nevedia. vazne. a su to moji kolegovia. maju normalnu pracu, teda bez kontaktu so zakaznikmi a kde nepotrebuju ziadne prikazi ale maju. a pocul som o vela takychto pripadoch. ohladne agentury si skus pogooglit a vyber si taku co ma vela referencii od ludi co cez nu naozaj sli a absolvovali to. a bud pripravena nato ze zadarmo to nerobia. zvyk byva ze si daco vypytaju pred odchodom, samozrejme po dohodnuti podmienok a podpisani zmluvy, no a potom druhu cast poplatku
2 Deria a kde najdu druhu to neni take jednoduche.. asi vedeli ked ju brali ze nevie... ja stretnem aj v praci ludi co nemecky ani nezatnu... proste v rakusku a nemecku chybaju vo viacerych oboroch ludia a preto musia zobrat co pride
Hm platia ale ako dlho? Ked zistia, ze dievca nerozumie ani tie najzakladnejsie veci, co sa jej prace tyka a ze sa nevie so starou panou ani porozpravat, vymenia ju rychlo za druhu.
2 Deria prekazka hej ale ako vidis aj tak ju tam platia...
Presne tak, bez znalosti jazyka je to tazke. Vcera ma oslovila znama, ze zhana tu v DE opatrovatelku pre svoju matku. Ona ma sice dve Polky, ktore sa striedaju po troch mesiacoch ale vraj ta jedna nevie po nemecky, tak hlada taku, ktora ovlada aspon trochu nemcinu. Ta nova by uz mohla hned, cca o 2 tyzdne nastupit.
Takze vidis, neznalost jazyka je dost velka prekazka.
Ja by som nikdy nešla do zahraničia bez toho aby som si bola v jazyku danej krajiny istá, pretože ty nevieš čo sa ti tam stane a predstav si takú modelovú situáciu, čo budeš robiť v cudzom svete odkázaná len sama na seba bez znalosti jazyka???
Pretože je dosť agentúr, hlavne slovenských, ktoré ťa pošlú von a v prípade problémov ti ani nezdvihnú telefón.
Skôr odporúčam zahraničné agentúry ale na to potrebuješ vedieť dobre jazyk. Áno, najlepšie sa naučíš tam - ale plynulejšie hovoriť, nie jazyk od základov.
Na tvojom mieste by som sa ten jazyk riadne učila - hlavne slovnú zásobu a gramatiku, plus snaž sa si skladať vety zo slovíčok a nájdi si niekoho aj na komunikáciu.
a variť vieš? čo som počula tak opatrovateľky musia aj variť. Je to práca takmer na 24 hodín denne. Dosť náročné na psychinu.