Som tehotna... kedy na gyndu?

moo

Gratulujem k tehu. Stym kedy ísť k lekárovi je otázne . Pri prom tehu som šla v 7t a lekar ze to je este skoro a pri druhom tehu som bola v 5t a bolo vydno fazuľku a aleno srdiečko o týždeň neskôr. ..ale naozaj to netreba dlho odkladať. A zacat sa starať o seba ;-) aj o babo mne tiež odporučil Gs mamavit ;-) a mqm doma dvoch chlapcov. Želám krasne tehu

plata

Takze :) zobral mi krv, na vagialnom ultrazvuku este nevidel gestacny vak, takze zatial sa nemoze vyjadrit, ci som alebo nie som a este je stale moznost aj mimomaternicoveho. Trosiku po tom ultrazvuku spinim, ale to je asi normalne, nie? Ked to je teraz vsetko take prekrvene a hladal ten vacok, tak s tym krutil jak ...
A este mi robil aj hmatove vysetrenie. Zajtra si mam zavolat ohladom jej krvi a v piatok idem na vysetrenie zas. Neviete preco? Dakujem kazdopadne za vase prispevky.

Katulienka15

plata, určite ti urobí ultrazvuk, mne už druhý týždeň po otehotnení videla doktorka v maternici malú "bublinku", ktorá sa postupne zmenila na "fazuľku" s bijúcim srdiečkom. Teš sa, čaká ťa nádhherné obdobie, určite začni brať nejaké doplnky, aby si bola zdravá ty aj bábo, mne sa osvedčil GS Mamavit, vyskúšaj, lepšie zvládneš tehotenstvo :-)

plata

Tak idem zajtra. Objednala som sa. Kazdopadne uz len kvoli vynechanej menstruacii. Ja totiz hrozne hrozitansky neznasam gyndu a vysetrenia a lekarov, tak preto :) ta uvaha, ze kedy najneskor. Zaujimalo by ma vsak, co ma caka? Vezme mi krv predpokladam a urobi aj vysetrenie? Ci?

jadierko

Preco najneskor, ak chces vediet ci bude dieta zdrave tak by si mala co najskor. Nespravaj sa ako ciganky.
Podla mna by si uz mohla ist tak mesiac az mesiac a pol od meskania datumu menstruacie. Aj ked by na ultrazvuku nebolo nic vidiet podla zafarbenia a tvaru krcka maternice by zistil ze si tehotna. Tiez vysetrenie moca na hCG cize chorionovy gonadotropin ktory sa tvori v tele uz na zaciatku tehotenstva kratko po
pocati.
Urobil ti nejake tie vstupne vysetrenia a vystavi ti tehotensku knizku a objedna na dalsi kontrolny termin.

asdfghjkl

V 10. týždni sa robí sono na základe ktorého sa potom určí týždeň gravidity (ktorý sa nemusí zhodovať s týždňom gravidity podľa poslednej menštruácie), zhodnotí sa akcia srdca. V 13 týždni podľa sona sa odoberá krv na genetiku plus sa absolvuje ďalšie sono, len tak sa dá získať výsledok z odberu krvi (odber + sono = výsledok). Je to dobrovoľné, takže ak ho chceš absolvovať, mala by si ísť na gyndu čím skôr.

šmolinka :)

trošku nesprávne si položila otázku moja..nieje podstatné kedy najneskôr.. tehotenstvo by si si práveže v záujme zdravia tvojho dieťatka aj samej seba mala dať potvrdiť čo najskôr.. nech ti spravia všetky možné vyšetrenia,zistia štádium,v akom sa nachádzaš,resp.tt, a mali ťa pod kontrolou... to všetko platí samozrejme len v prípade, ak si nemieniš uhnať rizikové tehotenstvo, prípadne iné komplikácie alebo si nemieniš dať bábätko vziať., to ale asi nie, tak šup-šup čím skorej bež v priebehu týždňa na tú gyndu.. :)