Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ako zvládnuť samotu?

Príspevok v téme: Ako zvládnuť samotu?
čupačups

Ahojte :) Viem, asi ťažko odpovedať na otázku, ale už si fakt neviem rady, tak som napísala do tohto fóra.
Totiž, neviem či ste boli v podobnej situácií, ale neviem ako sa vyrovnať so samotou. Som po rozchode, ale na tom by až tak nezáležalo, teda záležalo, je to bolesť ale ide o to, že som odišla do zahraničia, ešte s niekoľkými kamošmi, ale tí sa mi po príchode otočili chrbtom a zrazu som ostala celkom sama. Aj bývanie mám tak že sama na izbe a každž večer mi je spoločník len FB a net, skúšala som sa s tu s niekým zoznámiť ale je to ťažké.
V škole pokecám občas so spolužiakmi ale tí bývajú ďaleko v meste a na svojom intráku nepoznám fakt nikoho, a bývajú tu samí moslimomovia a arabi tak sa trochu bojím....
Snažím sa byť silná, veľa jesť a spať a neľutovať sa ale večery trávievam plačom neviem si akosi vytvoriť partiu a ako hovorím \"slovenskí\" kamoši ma dosť podrazili ako to zvládnuť?
Ešte sa mi vracia aj bolesť z rochodu a mala som nutkanie napísať bývalému ale to robiť nechcem. Nie v takomto zúfalom stave.

Delete

Ahoj, takže na úvod - kamaráti ťa neopustili - žiadnych si nemala. Pretože ak by to boli naozaj priatelia na ktorých sa môžeš spoľahnúť tak sú stále tu a s tebou!!!
Som na tom podobne až na to zahraničie. No je úplne jedno kde si a s kým si. Zažila si traumu a ako taká ti bude určitý čas brániť v nadväzovaniu vzťahov. Aj keby si akokoľvek chcela a bola kdekoľvek na svete. Budeš mať totiž strach a to je to je ten najhorší spoločník. Nie si sama - si osamelá a to je sakra rozdiel! Neviem čo by som ti poradil ale ten net je v tejto situácií aspoň takou malou barličkou. Ja keď som bol smutný, tak som písal všetky svoje myšlienky na papier. Ono to veľmi pomáha.

Rik

_meno...vsetko je to zaujimave co si napisal a aj s tym suhlasim, ale asi si jej moc nepomohol:)

ja som tiez po rozchode a tiez sa to da zvladnut ale je to castkokrat tazke..hlavne ak ma prepadnu myslienky na tu osobu a vselijake spomienky a plno dalsich veci co mi teraz chybaju, napr.dotyky, objatia..atd..a neviem si predstavit ze by som bol niekde sam a v cudzine...a to si odisla kvoli skole,resp.kvoli studiu? pre teba by bolo zo vsetkeho najdolezitejsie najst si nejaku osobu odtial,najlepsie nejaku kamosku, aby si nebola tak sama a mala s kym komunikovat

_meno

Ahoj čupačups

Zrejme sa cítiš "oddelená". Oddelená od priateľa, oddelená od kamarátov, oddelená napr. od rodiny, oddelená od toho, čo máš rada.

Cítiš sa zle, keď si oddelená napr. od kriku? -Myslím si že nie.

Cítiš sa zle, keď si oddelená napr. od milovaných? -Myslím si, že áno.

Ak je život nekonečný, duša žije vždy večne, vracia sa naspäť do neba, potom naspäť do neba, potom naspäť na Zem, potom naspäť do neba atd atd... Je to nekonečne veľa prítomností ....

Prečo teda podmieňovať prítomnosť ? Keď je automaticky, už je jednoducho Bohom daná. Nemusíš myslieť, nemusíš jesť, nemusíš piť, nemusíš nič .. všetko už nám bolo dané: svet, život.

Nasleduj svoje blaho, svoju radosť, svoje pocity, svoje túžby, svoju vášeň.

Boh je nekonečná energia a pôsobí skrze všetko. Keď si smutná za okamih sa ti objaví známy. Keď si hladná za chvíľu sa objaví jedlo. Keď niečo robíš za chvíľu sa ti to podarí. Boh stvoril všetko, aby nebol sám ("On kto poznal čo je to byť sám začal zo seba tvoriť aby sám nebol, a tešil sa z toho všetkého čím bol, je a bude".) Preto je všetko automatické, ľahké, príjemné ... jediná vec čo je v živote nepríjemná je ODPOR.

Zostala si sama, cítiš aký je to byť sama (ako Boh na začiatku). Ako sa cítiš? Z mojej skúsenosti je to frustrujúce, prázdne, nezmyselné, nuda, prázdnota, žiadny živé tvory okolo teba.

A čo potom začal Boh robiť : zo seba tvoriť. Pustíš si pesničku. Ideš si zabehať. Dáš si dobré jedlo. Pozdravíš rodinku na FB. Ideš sa prejsť do mesta. Ideš do kina na dobrý film. Ideš pomôcť susede poupratovať garáž. Ideš si k susedom vypiť a zahrať karty. Preto je Boh nepodmienená láska, lebo keby nemal nás, zostal by smutný. (Ako keď matka vychováva deti a vkladá do nich svoju lásku a keď deti odídu - zostane sama .. zrazu nemá komu lásku dávať). To je interpretácia výroku "Boh je nepodmienečná láska".

Poznala si život bez lásky (samota-oddelenie), preto lásku dobrovoľne tvoríš.

Ja osobne odporúčam si vyhodiť s kopítka, kúpiť dobrý alkohol napr...Jednoducho sa aspoň takýmto spôsobom oslobodiť od svojej mysle (mysel = logika .. ak A, tak B...aby bolo D, spravíme E,F,G ..... jav C môžeme rozdelíť na A,B atd atd .. mysel je mechanizmus).

Myseľ je konštrukčný nástroj, nástroj tvorby. Pokiaľ sa ty ako človek cítiš zle, používaš aj mozog zle :) Čím horšiu spätnú väzbu zažívaš, tým horšie používaš celé telo a naopak, čím lepšiu spätnú väzbu zažívaš, tým si šťastnejšia.

Odporúčam myslieť nahlas, vnútorný hlas býva často prirýchly a vystresovaný. Rezonancie hlasiviek pri rozprávaní vplývajú pozitívne na mozog, vibruje ho do jemenjších (kľudnejších, láskavejších) vĺn (užšia perióda, vyššia amplitúda).

Keď je láska (Boh) tvoja najvyššia hodnota a priorita v živote - gratulujem, žiješ šťastne, radostne, úsmevne, aktívne, s ľuďmi, pre ľudí, so sebou, pre seba .. jednoducho žiješ :)

(pozor, ak dávaš prácu nad lásku .. môže to byť práca čo ti vracia zlé pocity ... ak dávaš peniaze nad lásku, môžu to byť zlé peniaze čo sa ti vracajú ... ak dávaš majetok nad lásku, môže to byť majetok čo ti spôsobuje utrpenie ...... všetky tieto veci sú pod láskou, čiže ich láskou tvoríš a ich spätná väzba je vždy láska ... lebo život je karmický systém, bumerang, ozvena)

Prajem ti krásny a láskyplný štvrtok čupačups :)