Chory chlap?

Príspevok v téme: Chory chlap?
smutna77

dobry den, chcela by som sa opytat...ci mal niekto skusenost s chlapom, ktory ma podla mna psychicky problem so zenami...
ani s jednou nevie byt dlho, casto ma aj dve naraz (milenky, ktore ma vraj rad) ale kazda mu nevyhovuje a hlavne cassto spoznava zeny kvazi "sex za peniaze"
preco to robi? nejaky blok z detstva?? najlepsia je iba jeho mama a ina sa jej nevyrovna??

veveve5

sklamal mozno tym ze ti o tom nepovedal, ale inak je pre vacsinu praveze zdravych a normalnych muzov polygamia 1000x prirodzenejsia nez byt len s jednou zenou. a ked tvrdi ze ma rad viac zien naraz tak to pravda byt moze uplne bez problemov, aj ja to poznam velmi dobre:) a nejedna sa o ziadny blok z detstva, skor fixacia na jedinu partnerku je nejaky blok, asi nabozensky. to co robi je praveze to uplne prirodzene, aj ked krestanstvo sa to snazi umelo potlacat a niektori dokonca uverili tomu ze monogamia je prirodzena:D lenze priroda ma vlastne zakony, tej tazko nerozkazete.
a preco to robi? no robi to preto lebo je chlap.

smutna77

pretoze som bola taaa, ktorej hovoril mam ta rad, spraval sa akokeby nic...a popri mne mal dalsiu s ktorou spaval.
co uz..sklamal...

Slobodna

Mňa by skôr zaujímal tvoj dôvod prečo ťa to trápi.
To je nejaký vzorec v spoločnosti, kedy musí mať muž rodinu, deti??? Každý by si ju podľa mňa mal zakladať až/len vtedy, keď na to bude pripravený a nie podľa toho, kedy sa to zdá byť "normálne" jeho okoliu.

_meno

Podľa mňa tiež.

Mne je veľmi ľúto keď vidím zlostných alebo nespokojných ľudí, aký život si vytvárajú. Žiaľ, ich slobodná vôľa odmietať svet (čiže Boha).

Nesúdim životy a činy druhých ľudí. Prijal som, že jediný život ktorý môžem zmeniť je ten môj.

Vezmi si príklad z božieho syna, keď chodi peklom aj jemu je ľúto že tie duše tam sú, ale sú tam Z VLASTNEJ VôLE (a už z vonkoncom nie z vôle Božej, Boh je nekonečná láska) .. neustále nám všetkým Boh dáva možnosti žiť lepší život kým sme tu na Zemi.

Dal nám slobodnú vôľu (nebude brať čo raz dal), sami si tvoríme životy.

_meno

Ahoj smutna77

Všetky problémy (konflikty) vznikajú nepochopením reality.

Áno, vďaka situáciam ktoré sa mu stali je taký, resp. verí svojej interpretácií týchto situácií (čiže svojej ilúzii, myšlienkam). To ho odďeluje od reality a vzniká konflikt (moja predstava o svete VS svet = konflikt).

Dôležité je su uvedomiť že celý problém je v organizme (tele). (človek s nespokojným vnútrom potom šíri nespokojnosť a človek s vysporiadaným vnútrom šíri spokjnosť - nejedná sa o žiadne podnety z vonakjšieho sveta .. práve naopak, naše správanie je prejavom vnútorného sveta .... preto keď ti povie "že za nič nestojíš", je to len obsah jeho vnútra ... podobne ako keď sa hneváme vo vzťahu, vykričíme sa a .... zrazu je ticho, lebo sme uvoľnili energiu ktoré sme v sebe nasilu potláčali.

Neslobodného človeka, čiže ego spoznáš práve tak, že používa súdy (všetky ženy sú také, svet je taký, ja viem, hento je ta, to je tak atd ... kto je slobodný prijíma svet aký je a koná za seba) a šíri svoje uväznenie okolo seba (snaží sa ovládať telá druhých ľudí - toto rob, toto sprav, toto si zle spravila, toto sa robí tatko atd).

Dôležité je si uvedomiť že taký človek je otrokom svojho tela (aj svojich myšlienok, predsudkov a pod).

Sama tvoríš svoj život, tvor preto taký, aký chceš :)

Veľa pochopenia a slobody prajem smutna77 :)