Minulý týždeň som mala svoje dni. V pondelok t.j. 27.10 bol posledný deň čo som menzes ešte mala. Väčšinou používam vložky, no vždy posledné 2 dni menštruácie používam už iba tampóny pretože vtedy už skoro ani nekrvácam, skôr mám iba taký hnedastý troška krvavý výtok. Problém je ten, že si nepamätám či som si ten pondelok tampón vybrala alebo nie. Skúšala som si ho nahmatať, no nič tam necítim, necítim ani žiadnu bolesť v podbrušku no proste mne sa zdá že tam nič nie je. Tak som to potom ani neriešila pretože som si myslela, že tam tampón určite nie je a buď som ho vybrala len sa už na to nepamätám alebo mi vypadol do záchoda... Chcela som si to však pre istotu preveriť u gynekológa no problém bol ten, že ten je na dovolenke až do 07.11. Pre istotu som si pozrela na internete (čo som asi nemala robiť...) aké môžu byť následky "zabudnutého tampónu". Teraz mám momentálne menšie pľuzgiere v ústach a jeden malý na ruke. Okrem toho som dnes ráno mala aj hnačku. Tak teraz neviem či je to iba nejaká chrípka alebo náznaky toxického šoku? Teplotu nemám a to či mám tlak v hlave alebo bolesť svalov tak to je u mňa bohužiaľ "normálne" ak sa to tak dá nazvať pretože mám už dlhšiu dobu problémy s nervami na chrbte a krku, čiže nepríjemný tlak a úzkosť je súčasťou môjho života už asi 2 roky. Mohlo to na mňa prísť až teraz po týždni alebo si to už iba celé vsugerujem? :( Ďakujem za Váš názor!
Toxický šok?
ahojte :) V utorok som mala prvý deň. Tampon som si dala cca o 20:30. Bohužial som sa opila spala som sním do 6:20 , tampón mi pretiekol. Cítim sa strašne choro, pichá ma v noháh šúpu sa mi chodidlá,bolia maruky.
bojím sa , ale snažím sa na tonemyslieť. Teplotu neviem či som mala, ale v utorok cca okolo 4tej ráno som mala taku menšiu zimnicu. Prosím, mám ísť gynekologovy?
Ďakujem za radu a názor Rikarda :). Troška si ma upokojila!
ty to robis uplne naopak. Tampony baby pouzivaju praveze casto na zaciatku menzesu a na konci uz nie. V prve dni zena najviac krvaca a tak je tampon vhodnejsi. Na konci si bud davaj alebo obycajnu vlozku alebo slipovu. Najma ak uz mas len hnedasty vytok a taketo spinenie. Tampon ti len zbytocne vysusuje sliznicu ked uz tak masivne nekrvacas. Odobera ti aj prirodzeny posvovy povlak.
toxicky sok asi nemas, tu hnacku mas skor z toho stresu, ze si si zabudla tampon. Ak si ho nenahmatala, tak tam nieje. Sam by sa nevyparil. A za dalsie. Kazdy tampon ma snurku takze to ze ho este mas by si lahko zistila uz len tym ze by z teba trcala snurka :) Toxic. sok ma prejavy ako horucka, silna bolest hlavy, vracanie, vyrazky, hnacky, silna bolest brucha, zavraty atd. Precitaj si pribalovy letak.