Riziko poskytovania a vyuzivania sexualnych sluzieb

Príspevok v téme: Riziko poskytovania a vyuzivania sexualnych sluzieb
rozhorceny

Moja tema sa tyka troch odlisnych pripadov, ale tykajucich sa jednej oblasti a to poskytovania sexualnych sluzieb. Vsetky tri pripady boli uverejnene v televizii... ehm.. narkoza.
1.pripad: Zena na internete poskytovala sexualne sluzby z dovodu, ze ma dieta a s partnerom nemaju dostatok finan. prostriedkov a aj partner ma problem najst si pracu a preto jej odsuhlasil, aby sa ponukala na sex cez internet a dohadovala si sexual. stretnutia s muzmi. Po stretnuti s jednym zakaznikom na druhykrat jej uz odmietol po vykonani aktu zaplatit a skoro ju zabil autom ked sa domahala penazi. Nechal ju zranenu lezat v trave a usiel.
2.prípad: Zena si cez net dohodla stretnutie s muzom za ucelom sexu. Pocas aktu vykonavaneho v aute ju dany muz zacal filmovat alebo fotit, teraz uz neviem. O niekolko dni sa jej zacal vyhrazat, ze ak mu nezaplati, tak video zverejni na internete. Platila mu, ale ked zacal svoje fin. naroky zvysovat postupne, tak uz platit odmietla a udala ho na policii. Ci fotky alebo video zverejnil neviem.
3.pripad: mlady muz poskytujuci sexual. sluzby v jednom v bratisl. podniku aj napriek tomu, ze vedel, ze je nakazeny virusom HIV poskytoval sexual. sluzby muzom aj zenam. Teraz ide sediet do basy. Ked sa ho moderatorka pytala, ze ci informoval tych ludi, ze je nakazeny, tak povedal, ze nie a ze je velmi male riziko ak pouziva gumu. Ked mu moderatorka povedala, ze tvrdenia lekarov su ine a nakazit ich moze aj s gumou a co potom tie dievcata, tak jej sucho odpovedal, ze oni by si casom zvykli nato, ze su HIV pozitivne. Ake cynicke vsak?
Preco tato tema? Pretoze ma zaraza to ako sa este aj v dnesnej dobe, kedy ludia maju za vzor kopu varovnych pribehov z minulosti dovolia takto riskovat a naivne doveruju uplne cudzim ludom len preto lebo ich zenie sexual. chtic. Ake hlupe a naivne spravanie je zo strany mnohych ludi, ktori su ochotni pod vidinou lahkeho zarobku penazi riskovat svoje zdravie, povest aj zivot. Chcem len vediet vas pohlad, nazor, postoj k tymto pripadom.
Dakujem

pistek

Nehadzala by som vsetkych do 1 vreca..
Ak to robia niektori ludia nie z nudze, ale ako vidinu lahkeho zarobku, z rozkose, atd atd...to je o inom. Je to odsudeniahodne ale ako sa hovori, nesud, lebo sam budes sudeny a preto sa riadim zi a nechaj zit.
Ale do r...aj s takym statom, kde to neraz robia ludia, ktori akoby ine vychodisko vo svojej zlej zivotnej situacii nemaju! Niekde zlihal system. Nad tymto sa treba zamysliet lebo ryba vzdy smrdi od hlavy.
Poznam pripady, kde doslova boj o prezitie donuti ludi stratit ludsku dostojnost, hrdost cest a stanu sa z nich neraz ludske trosky, ktore vo svojej zlej financnej situacii, doslova zivoreni, ci aby mali na blby najom prezitie ci svojim detom dat jest atd robia neraz to, co by za inych okolnosti nikdy nerobili..nevykonavali.

laura321

naco toto riesis? co chodis za kurvami a bojis sa, ze si teraz nakazeny?? nijak tomu nezabranis, ak chces ostat zdravy, nehladaj v takchto vodach, tam je riziko vzdy a odjakziva to tak bolo aj bude...

rozhorceny

Tak dakujem za nazory. Vidim, ze sa este najde zopar rozumnych a
rozvaznych ludi medzi nami.
Najhorsie natom je, ze ludia poskytujuci a vyuzivajuci tieto sluzby ohrozuju nielen seba, ale aj svojich partnerov/ky, manzelov/ky, priatelov/ky a nevedomky ich nakazia.

usb

Nato len povedat "kto sa s ohnom zahrava, musi ratat, ze sa moze popalit"
K tretiemu pripadu len tolko, ze ake "slachetne" tvrdenie od toho muza "ved oni by si zvykli" Tiez som videla tu reportaz. Ten clovek je plny hnusu, nielenze spaval so stovkami zien, ale este aj s muzmi. Hnus.

ladyblack

staci sa pozriet v akom "istotami zabezpecenom" state zijeme a niet sa uz potom comu cudovat,ze ludia robia taketo zufale ciny..

Amorko

Hah a to ja som tiez minule cital clanok na web. strankach o jednej ciganke z vych. slovenska ktora poskytovala sexual. sluzby a je nakazena hepatitidou B a tiez je stihana policiou. Ak tym prostitutom a prostitutkam ide o prachy neberu ohlad nato ze niekoho nakazia. Im ide o prachy a je jasne ze nijakemu zakaznikovi ani zakaznicke sa nebudu chvalit ze maju nejaku pohlavne prenosnu chorobu ved by prisli o kseft.

Slobodna

Žiaľ dnes je taká doba, že nestačia peniaze, práca, láska, dôvera ani všetky možné ochranné prostriedky, či osveta medzi ľuďmi.
Ak je niekto sviňa, obvykle na to doplatí človek, ktorý sviňa nie je.
Je to smutné, ale mal by si to každý človek uvedomiť sám v sebe.
Tak ako dnes už nestačí veta, ktorú ešte stále učia inštruktori v autoškolách - Hľaď si svojho, dávaj si pozor na seba. Pretože dnes musí človek nielen na ceste ale v celom živote, predpokladať a predchádzať správaniu iných. A často ani to nestačí.

wreck

aj tu nedavno pisali o takej kurve - prievidza.sme.sk

co povedat...? vylezie odtial, este nebude mat ani 40 a bude chciet sukat zase. do siedmych rokov vseobecne dostupny liek na aids urcite nebude.

mlademu muzovi z tretieho prikladu by som nariadil dozivotne preplacat vsetky naklady na komplexnu zdravotnu starostlivost o "tie dievcata". ved on by si casom na to zvykol. samozrejme, kastraciu ani nespominam - to by mala byt hotova vec.

Slobodna

Neutrálny, ale v zásade s ním nesúhlasím.
Sex vždy bol a asi žiaľ aj bude najstarším a najľahším remeslom.
Zúfalé ženy robia zúfalé činy.

V prvom prípade ma ale zarazil postoj muža, že jej to vôbec dovolil. Muž sa má o ženu, rodinu postarať tak, aby žena nikdy nebola donútená k niečomu takému sa znížiť.

V druhom prípade nepociťujem žiadne emócie. Tá žena bola jednoducho k...a a stihol ju trest za jej chovanie. Tam nehrali rolu len peniaze, teda nebola donútená životnými okolnosťami k zúfalému činu.

V treťom prípade je moje rozhorčenie najhoršie. Verím, že chlapcovi sa v base dostane adekvátnej "starostlivosti" a poučenia za jeho správanie a postoje.

Ešte taký malý dodatok. Tieto prípady v sebe niesli otvorené riziko ale existujú aj prípady skrytých rizík a to sa často deje vo fungujúcom partnerskom alebo manželskom zväzku, keď jeden z partnerov neváha podvádzať toho druhého a vystavovať ho nakazenia. Pritom ten druhý mu verí, miluje ho, nemá ani tušenia o tom, aký hazard s ním jeho partner hrá.

Ktorý prípad je teraz podľa teba viac odsúdenia hodný???