Cukrovka

saraa33

Prosím Vás, keďže aj diabetes môže spôsobiť suchosť v ústnej dutine, hlavne pri vysokých hodnotách glykémie, ak ste niekedy zaznamenali zníženú tvorbu slín, venujte čas na vyplnenie tohto dotazníka.
Ďakujem za Vašu pomoc.

www.survio.com

marcela11

Dobrý deň,
mám mamu ťažkú cukrovkárku 76r., dozvedeli sme sa o účinkoch oleja z egyptskej čiernej rasce tak sme jej ho kúpili. Začala užívať 1PL ráno a 1PL večer a už po 2 mesiacoch sa jej cukor v krvi ako keby zázrakom upravil a taktiež jej pomohol s žalúdočnými a tráviacimi problémami. Pijem ho aj ja, kvôli pretrvávajúcim zápalom v tele vďaka nemu vďačím za veľa.
Pripájam pár článkov a dúfam, že som niekomu pomohla.

www.szsm.sk
www.ezopress.sk
strava.sk
www.biopoint.sk
www.ncbi.nlm.nih.gov

Jana Horvathova

Problém s cukrovkou 1. typu je ten, že je to väčšinou dedičné autoimunitné ochorenie a zatiaľ sa nepodarilo na toto ochorenie nájsť liek. Narozdiel od cukrovky 1. typu je možné cukrovky 2. typu liečiť omnoho ľahšie a to nízkokalorickou diétou. Pozerala som to na jednom anglickom webe a tam pacienti príjmali iba 800 kalórii denne, tu som našla niečo podobné akoliecitcukrovku.sk , sú tam aj nejaké recenzie tak by to mohlo pomôcť pri jej liečbe.

mgasparova

Dobrý deň, čo sa týka cukrovky akéhokoľvek typu - ak vieme primárnu príčinu cukrovky, čo vieme a rozumieme základnému princípu fungovania tela, áno aj táto ťažkosť sa dá vyriešiť-jednoducho, ľahko a účinne. Viem povedať, že na to funguje zatiaľ jediná vec, čo poznám a čo sa ku mne dostalo pred nedávnom. Ľudia s cukrovkou sa z toho dostali a neboli potrebné žiadne lieky, inzulín a pod. veci a je tu možnosť aj pre ostatných. Rada pomôžem a poskytnem ďalšie info. Pekný deň

vitavi

Tri štvrtiny úspechu je zaradenie obilných jedál z celozrnných obilnín - pšena, ryže natural, ovsa, pšenice, pohanky atď. Namiesto sladkostí - cukru, medu, ovocia a chémie.
Zbytok úspechu - zelenina domácich druhov, prevažne tepelne upravená a na doplnenie semienka, strukoviny, ochucovadlá, ryby, morské riasy, koreniny a obilné slady v malom množstve v prípade chuti na sladké.
Overené, spoľahlivé.

milimil

cukrovku vie vyliecit aj kurkuma je to silni antioxidant!!!!!! davaj si kazde rano pohar vlaznej vody a kopcovu lyzicku kurkumi a citronovu stavu a vecer pred spanim to iste a dobre je uzivat aj tinkturu Dia zmes od Herba Vitalis je to podporny prostriedok pri cukrovke, priaznivo ovplivnuje vysoku hladinu cukru v krvi a regeneruje pankreas uziva sa 3x denne 15 kvapiek pravidelne maju ju na www.teamarket.sk a samozrejme upravit zivotospravu a pozitivny pristup k zivotu psychika je dolezita. Rozdavaj lasku....

Gima

Charakteristika a základné informácie

Topinambur pochádza z Mexika a je to viacročná bylina z čeľade astrovité, ktorá dorastá do výšky 1,5 až 3 metre. Oproti klasickým slnečniciam má menšie kvety, ktorých na jednej rastline môže byť až 20.

Hľuzy topinamburov sa sadia na jeseň alebo na jar rovnako ako zemiaky a so zberom sú na tom podobne. Sú rôznofarebné, môžu byť biele, žlté alebo aj červené (tie bývajú väčšie).

Vo Francúzsku z topinamburov vo veľkom vyrábajú lieh. Nemci ich používajú v kozmetike a pridávajú aj do pečiva. V Rusku sa zaoberajú aj zdravotným a energetickým využitím tejto plodiny. Na Slovensku je pri topinambure zatiaľ len navrhnuté, že sa bude môcť pestovať pre osobnú spotrebu. Momentálne patrí do zoznamu oficiálne nepovolených rastlín, pretože je zaradená medzi invazívne rastliny, ktoré potláčajú tie pôvodné. Za jej pestovanie hrozí dokonca aj pokuta v tisíckach eur.

Účinné látky

Okrem množstva stopových prvkov (draslíka, vápnika, kremíka, fosforu, železa a zinku), obsahuje aj inulín, ktorý sa v organizme rýchlo premieňa na jednoduchý cukor - fruktózu. Hľuzy obsahujú aj vitamíny C a B, betakarotén, biotín, pektínovú vlákninu a aminokyseliny.
Zdravotné účinky:

pomáhajú pri trávení

pomáhajú pri slabom alebo pokazenom žalúdku

upravujú cukor v krvi, cholesterol, krvný tlak

chránia pečeň a obličky

zlepšujú imunitu

zbavujú organizmus toxínov

regenerujú pleť

spevňujú kosti

pôsobia antistresovo

zlepšujú koncentráciu a výkon

Topinambury v kuchyni

Hľuzy topinamburov sa používajú v kuchyni, napríklad ako náhrada zemiakov. Vhodné sú pre diabetikov a športovcov, lebo obsahujú len minimum škrobu, ktorý je nahradený inulínom. Inulín je veľmi zdravou zložkou potravy, pretože znižuje glykemický index potravín. Telo s prísunom inulínu je vitálnejšie, má lepšiu imunitu a dokáže lepšie využiť živiny, čím sa zlepšuje celkový výkon.

Šťava z topinamburov priaznivo pôsobí na slabý a pokazený žalúdok. Avšak pozor, pri nadmernej konzumácii môžu spôsobiť srdcové problémy! Odporúčaná denná dávka sú tri stredne veľké hľuzy. topinambury_polievka

Hľuzy topinamburov sa upravujú podobne ako zemiaky. Ich chuť je však jemnejšia, sladšia a so zaujímavou orechovou príchuťou. Syrové hľuzy sa môžu pridávať nastrúhané do šalátov (najlepšie v kombinácii s ovocím) do polievok, robia sa z nich placky či nátierky. Takisto sú dobré pečené alebo dusené.