Už asi 4 roky a viac moja mama nevypláca účty.Otec je z toho na nervy,ľúbi ju ale nevie ako dalej.Bývame v poschodovom dome -rodinnom,ktorý je prepísanu na ňu.Peniaze by boli,keby ich mama neminie na iné veci(nevieme aké).Stále klame o tom ako všetko vyplatila a na druhý deň príde další nedoplatok.Momentálne sme bez elektriny,otec na ňu nakričal,prečo to robí ,aj nedoplatky za plyn a vodu a ona sa stále tvári že ona nič.Má velké dlhy a dom na seba napísaný.Je tu niekto kto zažil podobné? Ako postupovať? nedá sa vyplácanie učtov cez druhého rodiča ,aby matka nemusela stále klamať a mať nedoplatky aj ked je dom na nu napísaný a všetko ostatné? alebo ako to funguje? už nevládzeme,vkuse byť bez penazí za to že ich ona minie ani nevieme na čo.Dá sa to liečiť ? je pracovitá čo sa týka domácnosti,ale takto ničí život nie len mne ale aj sestre a otcovi.Keby mám peniaze dávno som už preč.
Neviem, čo robiť
skus sa s nou o tom porozpravat.. asi ste to uz skusali, ale skuste na to ist citlivo, bez vycitiek, povedzte jej ze vam na nej zalezi a trapi vas co sa deje. proste nech citi ze ju mate radi. spytaj sa jej ci ma nejake problemy. Hlavne to neber tak, ze chces vypadnut. Je to tvoja mama, pokus sa jej pomoct. A tie ucty, no neviem, otec nepracuje? Preco to proste nezaplati on? Ak mama nevie narabat s financiami, ja by som jej zobrala polku vyplaty, vyplatila potrebne veci a s ostatnym nech si robi co chce (ak by som bola na mieste otca, nie na tvojom)...