Mne nie. Ak stojim sama na prechode musim cakat kym prestanu chodit auta aby som sa dostala na druhu stranu cesty. Ak uz je nas viac na prechode pre chodcov tak zastavia ale mne samej nie. Dost ma to irituje lebo niekedy sa ponahlam a zaboha nedaju tu prednost a stojim tam aj pat minut. Stale idu a idu a to ma serie ze s dobre ze nie s dvadsatmetrovym odstupom chodia tie auta a uz sa zda ze clovek prejde a zrazu dalsie auto za nim. Mozem vybehovat na kraj cesty nedaju tu prednost za nic. Ako je to u vas? Tiez mate ten problem ako chodec na frekventovanych cestach?
Davaju vam soferi prednost na prechode pre chodcov?
Preboha uz si neviem ani predstavit, ze by som sa musela stale bat prechadzat cez cestu. V DE len vykrocim na zebru a samozrejme, ze auto zastane! To iste robim aj ja, ked jazdim, a samozrejme aj na SR. Nestacim sa divit, ako sa tam jazdi, hlavne v BA. Kto je rychlejsi alebo trubi, ten ma prednost.
Ale uz sa aj to stalo, (vraj v BA)ze vodic dal prednost babicke na prechode, ona spokojna prechadzala a iny vodic, ktory prifrcal z druhej strany ju zrazil a zabil ju. Je cosi otrasne a bezohladne, nedat chodcovi prednost na prechode. Ved to je jedine miesto na ceste, kde by sa mal chodec citit bezpecne, opak je vsak pravdou. Tu nejde predsa o ziadnu galantnost, ci slusnost ale o zivot! Mali by naparit take pokuty, aby si kazdy vodic rozmyslel, ci zastavi chodcovi na prechode alebo nie.
Niektorí chodci sú ale natoľko drzí, že vstúpi na vozovku a čaká či zastanem a vtedy už zastať musím, aj keď je iba jeden. Alebo mamičky vystrčia kočík na cestu, oni sami stoja na chodníku.
Ja dávam na prechode prednosť chodcom len keď sa ich tam nazbiera minimálne do troch. Zase dávať prednosť každému jednému je strata času. Len si zober, že ideš po ceste kde za sebou následuje trebars päť prechodov a na každom stojí jeden-dvaja ľudia a teraz mám každému zastaviť, aby prešiel?
ano davaju, ale obcas mi nejaka zenska neda prednost, muzi vzdy
podla mna je to normalne, ma sa nazbierat viac chodcov a prejdu naraz, nie po jednom aby museli auta stat kazdu chvilku
avec- chach to si i ja myslim zenske nedaju prednost len tie starsie, mne sa este nestalo zeby mi mlada dala prednost na prechode, nikdy. Ako pisete boja sa ze az zastavia uz zdochne motor :D
este take tie 40 50 rocne obcas daju ale mlade neexistuje. A co zboznujem tak tie mlade pipky za volantom terenaku ze hlava nadvihnuta dohora lebo pipina ledva vidi zpoza toho volantu na cestu :D
v podstate hej.... ak nie tak videm na cestu a robim pomale male krocky...najprv ma obchadzaju a potom ked som tak v stree prveho pruhu tak niekto uz zastane..... :)
davaju prednost, ale zasadne muzi... mlade zaby v silnych autach to ani nenapadne, tiez si myslim, ze by uz nenastartovali
nikdy som nad tým nejako detailne neuvažovala, ale myslím si, že tak pol na pol....50% áut zastaví, keď čakám na prechode a 50% si ma ani nevšimne :)
v Čechách sa mi dokonca stalo (a to niekoľkokrát), že mi dal autobus prednosť...ale u nás to asi nehrozí :)
ako kedy :D ale skoršie zastavia chlapi ako baby :)