Ťažkosti s prehĺtaním

Príspevok v téme: Ťažkosti s prehĺtaním
salma25

Dobrý deň.Prosím Vásbo radu.Už som zúfalá.Môj zdravotný problém trvá už od júna.Začolo sa to tým,že v jeden deň sa mi z ničoho nič nedalo z hlboka nadýchnuť a stále som mala pocit,že musím zývať.Tak som šla k obvodnému lekárovi a ten ma poslal na EKG,ktoré bolo v poriadku.Poslal ma domov,že to môže byť z chrbtice.Dva týždne sa problém s dychom nezlepšil,ale už som to nijak neriešila.Pridružil sa však ďalší problém.Mala som pocit akoby hlienu na hornej strane makkeho podnebia.Núti ma to stále prehĺtať.Tak som opäť šla k lekárovi.Poslal ma na krčné vraj je všetko v poriadku mam len suchú sliznicu v krku dostala som panthenolove tabletky a morsku sol.Pri krvných testoch zistili,že hladina TSH bola 6,5 tak som šla k endokrinologovi aj na ultrazvuk štítnej žlazy, kde sa zistilo,že nie je zväčšena a je v poriadku.Svrbia ma aj oči v kútiku a aj podnebie v ústach tak som šla na alergológiu.Na alergológii mi robili testy,ale na nič z tych 20 vzoriek som nebola alergická.Už som vážne zúfala.Ráno ma bolí hrdlo a vykašliavam žltý hlien čo predtým nebolo.Bolia ma uši a nedá sa mi prehltátať sliny stále cítim hlien a mám aj zápach z úst.som aj zachrípnutá.Mám vážne strach a nikto mi zatial nijak nepomohol.Prosim Vas o radu a pomoc ako mam posupovať.Vopred velmi pekne dakujem.

Rudolf 2

už rok chodím po doktoroch každých 25 sekúnd musím
prehltat niekedy mam veľa slín niekedy ma sucho v ústach.už ma často
boli ohryzok v krku niededy mam pocit že sa mi zasekne že sa
zadusím..par krat sa mi stalo že stalo že som sa nemohol nadychnut jak
keby sa mi zapchalo v krku až ked som začal hlavou silne mykat vtedy sa
mi to uvolnilo v krku- aby som sa mohol nadychnut strašne mi to
stážuje prácu aj život
už ma naš doktor poslal aj Psychiatrovi aj
Psychologičke ale ani to mi nepomohlo mal ste už takýto prípad prosim
vas ďakujem za vašu každu radu....

salma25

Stale som bohuzial k nicomu nedospela.robili mi vysetrenie sputa teda som vykaslala hlien a zistili mi tam candidu albicans ale lekar mi na to nedal ziadne lieky lebo vraj to bolo v malej koncentracii a ked mi to opakovali znovu o tyzden tak uz to bolo negativne.na gastro som bola a brala som aj lieky a reflux ale ziadna zmena.taktiez sa chystam na neurologiu ci nejaky nerv nie jepricviknuty ale uz som vazne zufala.skusala som drzat aj protikvasinkovu dietu kvoly tej candide ale je to vazne velmi tazke nejest nic kde nie je cukor a aj narocne na cas.ak by ste mali niekto nejake skusenosti alebo rady prosim napiste.

eia

dobrý deň, chcem sa opýtať, už ste dospeli s vašim problémom k nejakému záveru? totiž ja som zažila skoro to isté, čo opisujete vy - najskôr problém zhlboka sa nadýchnuť, potom to neustále zívanie (asi stokrát za deň), potom ten pocit zahlienenia a dráždenia na prehĺtanie a nakoniec ťažkosti s prehĺtaním, ktoré trvajú už asi mesiac (stále mám pocit niečoho v hrdle/krku).. absolvovala som tiež EKG, ORL a tiež som už z toho na nervy.. bola som doporučená aj na gastro plus neurologické vyšetrenie s RTG chrbtice (tieto som zatiaľ neabsolvovala).. Ďakujem za odpoveď..

mascha

v dutinách bude infekt,ale po tých vyšetreniach zrejme musíš len sama skúšať čo zaberie,ja by som radila napr. koloidné striebro

dalsi

mohla si si zaniest do oci nejaku infekciu, napr. spinavymi prstami si posuchat oci. Farba zlteho hlienu by tomu nasvedcovala, ze mas v tele nejaky hnisavy zapal. Mozno niekde v noso hltane, ci uchu.

Do oci by stacilo dat nejake antisepticke kvapky - opthalmo septonex, alebo nieco podobne. Ak by si mala podozrenie na alergiu tak do oci Sanorin-Analergin.

Nos by sa dal preplachovat roztokom morskej soli a uzivate nejake pripravky proti zapalom - napr. Wobenzym, pripadne protivirotika, pit trebars repikovy caj.

Ale takyto stav detekuje denne bezny obvodny lekar... Zrejme si za nim sla len priskoro, ked neboli evidentne este tieto priznaky /zly hlien, zapal v uchu a zapal spojiviek/. Ak by si overil, ze ide o bakterialnu infecku, tak predpise antibiotika. Napr. na tie spojivky sa predpisuje Opthalmo Framykoinova mast.