Mzdy na Slovensku

sweater*

vozovna vsak sa nerozculuj. zdrhni z tade kym sa da. z roka na rok je tazsie dostat pracovne viza do krajin typu kanada, usa, novy zeland atd. no po europe sa mozme potulovat/pracovat bezpodmienecne, coz je super

vozovno

0vecka, lenze to sudnictvo..
nejakeho dedka za 2 horalky odusdia v superyrhchlom konani na 2 roky nepodmienecne..
ale ked sa ty ides sudit o majetok (napr nejaky osadnik ti ho zacne pouzivat, tj. minimalne je to na bezdovodnene obohatenie.)
to trva roky. v najsamlepsej blavicke aj 2-3roky, v extremoch aj 5.
zdravotnictvo nefunguje, skolstvo taktiez.

ano, odvody su zlomkove oproti nemecku, lenze.. kde to viazne? ceny su nemecke, ceny sluzieb, komodit, atd.. (viacmenej), ale platy nisie, dane vyssie (pre pod a priemerne pracujucich a aj jemne nadpriemerne pracujucich)

ale podla man to nie jeani tak problem slovenska, ako problem kapitalizmu, resp podivneho systemu.

priklad: odvadzam mesacne cca 200eur do zdravotnej. ak nie viac.. ale ak idem k lekarovi, tak ma predbiehaju socialne pripady a to nehovorim o mamicke s chorym dietatom, alebo dochodcov, tych pustim aj sam, dobrovolne.

a najvacsi vtip, ze nemocnice ma takmer zabili, zavarzdili, nepomohli, odkedy to mam vo vlastnych ruakch, aj vdaka RNG sa mi stav perfektne zlepsil, co zvysilo moju produktivitu, ale hadaj kto z toho bude mat najvacsi uzitok?

vozovna

oprava, v prahe sa tankuje za 1.26 eur, ale to je 98oktan, nie len 95. 95 cenu neviem, odhadujem 1.20eur
ako dokaz mam aj blok.

0vecka

2 vozovna akoze nic... napr semafori funguju policia pride ked si zlomis ruku dostanes sadru atd atd... by si sadivil/a kebyze to naozaj nefunguje

vozovna

podobnu temu som zalozil na porade, ale vysmiali ma..
evidentne sa tam na porade dari..

moj nazor? platy by boli OK, keby nie su dane take extremne, vzhladom na to, ze nic za to nedostaneme.

ano ano, kazdy machruje, ako tazke je zit vo viedni, a ze su tam mzdy aj len 1200eur, avsak usetrit 100 a usetrit 500, to je kapanek rozdiel.

v prahe sa tankuje za 1.30 eur au nas za 1.44m, to je kapanek rozdiel, ficeno, nie? kde su znizovania dane na PHM?

a ani nie platy, ale najst si pracu, to je umenie v dnesnych dnoch. bez ohladu na to, ako je clovek pracovity.

podnikanie? znacne skomplikovane, kedze cim menej zarobite, tym viac odvediete na dani (resp. tym nerentabilnejsie je danova optimalizacia).

0vecka, krasne napisane, ale zlepsit si jedalnicek, ak k 1 suchemu plesnivemu rohliku hodis 1 krasny, je stale percentualne lepsie zlepsenie, ak k pecenej kacici prihodis ten isty 1 rozhlik.