Dobrý deň, som žiačka gymnázia a píšem Strednú odbornú činnosť na tému Patológia. Mojou úlohou je zistiť či ľudia vedia čo je to patológia a čo skúma? Tak by som sa chcela aj Vás spýtať či viete niečo o tomto medicínskom odbore. Ďakujem za vaše odpovede a reakcie.
Patológia
mam skusku z patologie, je to odbor, kt skuma mrtve tela, no rovnako aj biopsie, punkcie...- cize je dolezity pre mrtvych aj zivych. viac neviem co dodat :) ale hlavnou temou tam boli samozrejme nadorove ochorenia
Viem :) Učil som sa časť z nej.
Očakávala som, že budete písať o tom, že patológia je len o mŕtvych a preto som si vybrala sama túto tému. Moja mama je laborantka na patológií a ona mi povedala o patológii oveľa viac. Patológia je veda, ktorá sa zaoberá diagnostikou chorôb, nádorov a podobne. A mojím cieľom je povedať ľudom,že patológia nie je len o mŕtvych ale je dôležitá aj pre živých ľudí.
Viki m kto by už len nevedel tomu dotyčnému je to už zrejme jedno čo sa deje s telom nie keďže už je v inej dimenzii teda už má po(niekedy záleží od okolností-zistenie príčin aj rodiny čo sa týka súhlasu)....no to si teda dostala tému :)