Alpha D3

Príspevok v téme: Alpha D3
Martin64

Mám podozrenie na pseudoartrózu, už 2 mesiace sa mi nechce zrastať kosť. Je zrastená len napoly a za posledný mesiac sa nič neudialo. Chodievam na magnet, no chcel by som sa spýtať, či môžem užívať Alpha D3. Ide o liek viazaný na lekársky predpis. Zrejme bude silnejší než bežné doplnky na kosti. Je to v mojom prípade bezpečné?

RNG

Vitamin D-3 sa sicwe akumuluje v peceni, ale musel by si ho zobrat beasne davky a dlhodobo, aby ti zacal skodit. Skodenie vitaminu D bolo pozorovane len na jeho farmaceutickej nahrazke, D-2. Inac z krvi sa da namerat hladina vitaminu D-3 a podla novsich lekarskych vedomosti by mala byt 65 az 85 nanogramov na mililiter, zatial co u ludi s osteoporozou su hladiny aj pod 20 nanogramov na mililiter.
Bezne odporucane novsie su davky od 2000 do 10 000 IU, ktore ani dlhodobo brane neposkodia. Samozrejme pri tom treba ale brat vitamin K-2, od 50 do 200 mikrogramov, vo forme MK7.Cim viac vitaminu D-3, tym viac vitaminu K-2 je potrebne brat.

ddana

Jedná sa o vitamín D, patrí medzi vitamíny rozpustné v tuku, v organizme sa môžu kumulovať a spôsobiť vážne problémy. Ak je podozrenie na pseudoartrózu je problém so zrastaním úlomkov, ale nie na princípe nedostatku vápnika a vitamínu D. Môžeš si uškodiť.

ni-ka

ja by som to neriskovala...alpha sa dava k vapniku-pomaha ho zabudovat do kosti a dava sa v opodstatnenych pripadoch...a samozrejme je potrebne v pravidelnych intervaloch kontrolovat hladiny vapnika a inych mineralov v krvi...ak ti nikto nebude robit kontroly mineralov,mozes si ublizit

Martin64

Lekár mi ho nepredpísal, liek mám po sestre. Mal by byť silneší ako bežný doplnok, preto mám obavy, či ho môžem brať...