Jednou z najčastejších otázok, ktoré padnú na tomto fóre, je otázka, aký má život zmysel. Asi najtriviálnejšie povedané a vysvetlené, je, že zmyslom života je prejav. Ak si niekto kúpi vysávač, tak očakáva, že bude vysávať, ak niekto uvažuje o živote, tak logicky dôjde k tomu, že život by mal žiť, to znamená, prejavovať sa životom. Problém je ale v tom, že každý jeden život sa vie prejavovať len adekvátne svojmu poznaniu, pochopeniu. Na tomto fóre sa zakladajú témy a začína prejav. Ale aby akýkoľvek vznikol, musí byť naň sila. Tak ma potom ale napadá otázka, prečo niekto, kto má len a len moc..ale nie poznanie, si dovolí a opakovane, mazať témy hlava nehlava, len preto, že nevie, že akýkoľvek prejav je prejavom života a ak ja mám základnú úctu k životu, tak mu nebránim. Ani tomu nekultúrnemu, ani tomu hlúpemu a ani úplne primitívnemu. Ale sa snažím ho usmerniť a to sa nikdy nedeje násilnou formou, likvidáciou, ale radou. Nie raz som už napísala, netreba so špinavou vodou vylievať aj dieťa. Aby ktokoľvek čokoľvek napísal, musel použiť na to vlastnú silu, vlastnú dušu.Je potom jej zbytočným plytvaním sem písať, keď je otázkou času, že niekto stlačí delete. Ak nebude prejav, nebude ani život, preto by som sa najskôr zamyslela a až potom ho stlačila. Oslovovať sa dá len tam, kde priestor je. Kde nie je, sa mlčí. :o) Veď o čom by to bolo, keby sme všetci boli rovnakí, ako by sme sa mohli obohacovať navzájom? Kde nie je tolerancia, nastupuje diktát a kde inde sa dá tolerancii naučiť, ak nie tam, kde sú názory pestré a nie podľa dopredu stanovenej šablóny, že píš takto a takto, ak sa odkloníš, končíš. :o)
Zmysel života a toto fórum
Ahoj Anjelik,
velmi pekne myslienky... som im rad.
Ako pises, dolezita vec je ZMYSEL. Pre nas ma toto forum nejaky ZMYSEL, PODSTATU, ci UCEL.
Tie su jasne stanovene v nasej vizii - Aby sa miliony ludi lepsie starali o svoje zdravie.
Nato ma sluzit aj toto forum.
Ak navstevnici nachadzaju vo fore intoleranciu, osocovanie atd... vobec nesluzi svojmu zmyslu.
To ludia nechcu citat.
Takze pre teba, bohuzial ako kdekolvek inde pri velkom pocte ludi nemozes ulahodit kazdemu jednemu. Preto mame pravidla, ktore urcuju sposob komunikacie na tomto fore a su k nahliadnutiu pre kazdeho.
Nasa sila je v jeho dodrziavani...
a verim, ze obcsa vylejeme aj to dieta. Je nam luto.
Nie je to arogancia moci, ale zaujem v mene pozitivnej vacsiny, v ktoru verime.