Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Podpora v nezamestnanosti

Lulu2011

ja som ako 20 rocna odisla do zahranicia a nic neriesila, ziadne davky som od statu nechcela, ale dobehlo ma to, ze som nevedela, ze si treba platit do zdravotnej, tak mi jedneho krasneho dna prisiel nedoplatok, meduitým mi akurat prisiel list, ze ma vyradili z uradu prace, lebo som sa nedostavila, ak poberas davky, tak sa musis tusim hlasit kazdy mesiac, ak to este nezmenili, neviem ako to je teraz, cize by si musela prist domov, aby si sa im ukazala

Maoam

Agnes: toto zaujima aj mna, ja som musela hlasit zdravotnej aj socialnej poistovni, odkedy do kedy som kde pracovala a ked som natrvalo odisla, vsade sa odhlasit, vsetko preverovali a ja som nechcela mat problemy

gfcn

agnes: ak si pracovala v inych krajinach a na slovensku si nehlasila ze pracujes mimo SR tak pravdepodobne dlhujes pekne peniaze za zdrav. poistenie

silvestero

ak tam ides len ako na vylet narok na davku mas. Ale ak ides pracovat narok na davku stracas. Aku mas doveru u toho tvojho frajera? Je na neho spolah?
ak si pracu najdes oznam to na urade prace lebo ak budes poberat davku neopravnene budes mat pruser a obvinenie na krku ze si sa neopravnene obohacovala na davkach od statu. Taktiez musis dat vediet aj zdrav. poistovni a socialnej poistovni.

Slobodna

Pravdepodobne si Agnes nebola vedená na Up a nepoberala podporu ako matkahari. Ja by som si to každopádne na tvojom mieste dala do poriadku pred odchodom. Alebo sa ti bude chcieť trepať naspäť len kvôli tomu?

matkahari

ďakujem:) celkom sa tam teším, ale chápeš že nechcem byť úplne na ňom závislá, ja nemám nejaké úspory.

Slobodna

Inak na UP ti dajú taký formulár a musíš im nahlásiť tuším do 3 dní, že si odišla do zahraničia. Buď donesieš pracovnú zmluvu alebo len nahlásiš odchod. Dávky podľa mňa - ale nie som si istá - môžeš poberať len v krajine, v ktorej sa aktuálne nachádzaš. Čiže tu ti nárok zanikne a tam sa musíš nanovo prihlásiť na príslušnom úrade.

Slobodna

Keď si už tam, tak si prácu nájdeš veľmi rýchlo. Ty máš tú výhodu, že tam budeš mať zázemie - priateľ, ubytko - nemusíš riešiť tieto veci. Neboj sa, ak nie si úplne lenivá, tak si prácu určite nájdeš.