Umele oplodnenie Brno

lindanijkl

My sme najprv podstupili umele oplodnenie na SK ale bolo neuspesne a ani s klinikou sme neboli spokojni. Po tejto zlej skusensoti sme sa obratili na kliniku v Cechach.

ingal2547

Ak rozmýšľaš nad klinikou v Česku tak odporúčam túto www.repromeda.sk. My sme tam podstúpili umelé oplodnenie, lekári aj sestričky boli vždy veľmi milí, všetko vysvetlili. Tiež sa nám páčilo že si potrpeli na prekoncepčné a preimplantačné genetické testovanie.

Momentík

My sme tiež s mužom plánovali umelé oplodnenie, chceli sme ísť do Prahy. Už to bolo skoro aj vybavené ale nejako som sa tesne predtým vyľakala ani neviem prečo. Potom som tu našla na fóre dobré ohlasy na liečbu u pani Albertovej. Liečiť sa musel aj manžel ale netrvalo to tak dlho ako tu ľudia píšu, teraz som v piatom mesiaci a dúfam, že dieťatko aj donosím. Predtým som nikdy neotehotnela ani nemala potrat. Takže snáď to dopadne dobre. Prvé dva mesiace som sa cítila dosť zle také dosť silné bolesti v podbrušku ale na ultrazvuku je všetko v poriadku a dieťatko sa vyvíja podľa doktora úplne ideálne. Samozrejme že mám strach a dosť tŕpnem a stále na to myslím aby som to potiahla aspoň do toho siedmeho mesiaca ale snažím sa tie myšlienky odháňať. My sme spolu 9 rokov a nikdy sme sa nechránili a napriek tomu som nikdy neotehotnela. Neskôr som pila všelijaké čaje, dostávala injekcie od gynekológa. Mám za sebou veľa vyšetrení a až pred dvomi rokmi sa zistilo že na tom máme podiel obidvaja - aj muž aj ja. Čo čítam na internete je to medzi mladými pármi stále horšie. Pomaly bude naozaj zázrak keď človek prirodzene otehotnie. Aká irónia, že tí čo deti nechcú otehotnejú hneď.

0vecka

IVF tie info co tu davas su uplne zavadzajuce.. jenormalne ze aj pri prirodzenom oplodneni 75% embrii konci potratom... takze fakt sa tvarit ze ivf je nieco zle je uplne strelene...

inak ist do ceska je dobry napad tam maju normalnejsie zakony ako na SK nemaju obmedzenia v pocte embrii atd... sanca na uspech je tam az 50% pri jednom cykle...to ci to poistovna preplaca sa tereba spytat poistovne... ak mate nejaky dokazatelny problem tak ak niesu na hlavu tak vam to zaplatia aj v cesku kedze uspesnost je tam vyssia... ale musis sa spytat v poistovni.. nam dali vyplnit papiere od lekara ze o co ide ale kym sme ich stihli dat poistovni tak sa to podarilo aj prirodzene...