Chytá ma depka že aj tento rok budem zase sama na silvestra, max. doma s rodičmi lebo všetky kamarátky ho trávia s frajermi niekde na chatách a ja priatela nemám a žiadne partie sa už nekonajú u nás, som na dedine a je mi z toho strašne blbo, cítim sa sama ešte viac ako po celý rok. Je tu niekto taký?...ešte ten hrozný pocit že nový rok zacínať zase sama...
3 rok sama na Silvestra
počujte, mali by sme založiť FB skupinu ľudí, ktorí prežívajú silvestra bez priateľov, bez partnerov, prípadne domasedením s rodinou - možno by sme sa vzájomne všetci spoznali a naplánovali spoločnú reálnu silvestrovskú akciu - aspoň na niečo by bol FB prospešný :)))
Ja som tiež vždy sám na Silvestra, ale čo by som mal robiť, ožrať sa niekde do nemoty? Tak to mi fakt nechýba :))
Lonely
ahoj aj ja žijem na dedine a neuveríš, ale za celý život som bola vonku na silvestra len párkrát....keď som mala prvého priateľa ako 21-ročná, tak som sa tešila, že konečne prežijem silvestra s mužom, ktorého nadovšetko milujem a on ma deň pred silvestrom odkopol....dnes mám 34 rokov a každý jeden môj silvester prežívam sedením doma s maminou....toľko k mojim super silvestrom
neviem koľko máš rokov, ale úprimne ti prajem, aby si si čo najskôr našla priateľa a prežívala s ním šťastne všetky dni po dlhé roky a samozrejme aj silvester - samota je veľmi zlá a psychicky ničí človeka, ja som sa však už za dlhé roky naučila, že si musím nájsť vo svojom živote nejaký cieľ, niečo za čím si idem, niečo čomu sa venujem - a takto aspoň toľko nemyslím na samotu
Ja mám tiež 20 a nemám priateľa a ani ma to netrápi a tiež som nikdy nezažila Silvester na chate a tak vždy to bolo s rodinou doma v obývačke. Nezaoberaj sa toľko tým. Veď je len október a ty už riešiš Silvester. Nauč sa žiť v okamihu a nemysli na to čo bude. Načo to riešiť načo si znepríjemňovať tie malé pekné chvíle počas zimných mesiacov. Prídeš o niečo? Myslím že nie. Ľudia sa vždy na tých silvestrovských oslavách nacingajú a čo majú z toho keď si aj tak nič nepamätajú. A predsa len je to len ďalší nový rok ktorý nám pripomenie, že čas ide príliš rýchlo a kráti sa aj ten náš.
Ahoj, tak vidím, že máme úplne rovnaký problém.:) Tiež všetky moje kamarátky trávia Silvestra s frajermi a ja s najväčšou pravdepodobnosťou skončím s rodičmi v obývačke.:D Mám 20 rokov, takže ma to aj celkom trápi, vedela by som si ten večer predstaviť inak. Ak by si chcela, napíš mi na mail: simii7@centrum.sk a môžme si dať nejaké rady o prežití silvestrovskej noci s rodičmi, keďže som už na danú problematiku celkom slušný expert :D
lonelyheart: na chate som nikdy nebola na Silvestra, vobec mi to nechybalo, poznam vela ludi, ktori to tak robili alebo este robia, ale ... vsetko ma svoje za a proti
vies, co sa rodicov tyka, cim starsia budes, tym viac si budes uvedomovat, ako cas bezi a ze jedneho dna tu uz nebudu
aj ked nie su vztahy vzdy dobre, aj ked mali mnohi tazke detstvo, kadeco si prezili, kazdeho to dobehne a ked vidis, ako rodicia starnu, tak si vdacna za kazdu chvilu, ktoru s nimi este mozes stravit, najmä ak je jeden z nich vazne chory a pod.
dnes su tu, zajtra uz nemusia, skus sa zamerat na to, co MAS a tesit sa z toho
Silvester nemam velmi v oblube, skor sviatky pred tym, Mikulas (nesmejte sa, viem, mam 34 rokov, ale aj tak som na Mikulasa stale vysadena :D), ta predvianocna atmosfera a potom samotne Vianoce, ktore nechapm konzumne, ale primarne kvoli atmosfere, vzduchu vonku, vyzdobe v meste, par pokojnejsich dni
Silvester - nikdy som nebola party-typ, skor pohodak, takze mi vobec nevadi, ked Silvestra stravim kludne
zazila som uz aj Silvestra s viacerymi osobami, dokonca aj spolu s oslavou a bolo to pre mna vycerpavajuce, ale to je dane mojou introverziou
uprednostnujem pokojneho Silvestra straveneho s niekym, s kym sa citim fajn a k tomu dobre jedlo, pripit si a stravit pekny vecer a samozrejme ohnostroj
Silvester vnímam ako každý normálny deň. Rovnako aj vianočné sviatky. Teším sa, že mám viac času, tráviť ho s blízkymi a venovať sa svojim záľubám.
Nikde nie je napísané, hoci to tak robí väčšina, že Silvester musíš tráviť zábavou vo veľkej spoločnosti.
Čím som staršia, tým ho radšej trávim v pohode a pokoji.
Keď som však bola v tvojom veku, trávila som ho presne tak ako opisuješ.
Nevidím dôvod prečo z toho mať depku. Teraz je situácia taká, že partnera nemáš. Nie sú žiadne hranice, len tie, ktoré si vytvárame sami.
no máme tu situáciu, a je to tvoj výber/zodpovednosť ako sa k tomu postavíš.
Máš možnosť "nariekať", byť smutná, depresívna, sťažovať sa...
Alebo sa k tomu postaviť zodpovedne a múdro a skúmať, čo je v tvojej moci, aby si sa cítila lepšie.
Napríklad:
-byť vďačná za rodičov a že s nimi môžeš byť. Že máš aspoň toho niekoho, kto ti je blízky. Že nie si úplne sama.
-Nájsť si činnosť, ktorá ti robí radosť a venovať sa jej v ten deň - dobrá kniha, pečenie, pekný film, hry, hudba, ... Spraviť si plán...
-porozmýšľaj či nie je nikto, koho by si k vám ešte mohla zavolať (sesternice, bratranci, susedia...)
-naučiť sa vnímať a vážiť si to dobré čo teraz máš (ver mi, keby sa niečo stalo a nebodaj by si prišla o rodičov a dom, myslím, že za možnosť byť doma na silvestra s rodičmi by si zrazu dala všetko...)
-myslieť na to, že príležitostí stráviť silvestra inak ešte bude dosť. Ale sa o to treba aj pričiniť, nie len čakať čo sa ako vyvinie...
Človek si je vo veľkej miere zodpovedný za svoje šťastie. Ty si vyberáš postoj, ktorý ku problému zaujmeš. Štastní a spokojní nie sú tí, čo majú vždy/väčšinou všetko podľa svojich predstáv, ale tí, čo sa vedia k situácii správne postaviť.
Vďačnosť je jedna z najlepších vlastností a určite vedie k šťastnému životu :)
22 mám .. lenže ja som si toto nikdy nezazila ...