Môj život nemá zmysel, pocit prázdnoty

Príspevok v téme: Môj život nemá zmysel, pocit prázdnoty
Hraniciarka

Ahojte...už niekoľko rokov sa neviem vyrovnať s pocitom vnútorného prázdna, ktoré ma ničí. Nezaujíma ma nič ani nikto v mojom okolí...som ako živá mŕtvola, iba prežívam zo dňa na deň a neviem to zmeniť.

Našla som si aj prácu, mám psíka..chodím s ním von, ale mňa nenaplňa absolútne nič. Prosím, neradte mi,aby som si našla nejaké koníčky, skúšala som už všetko. Mne sa to zdá všetko zbytočné, pretože to všetko musím robiť nasilu!

Pred známymi a rodinou sa snažím usmievať a tváriť, že som v pohode, ale vnútorne veľmi trpím.
4 roky už beriem lieky a chodím aj na terapiu, ale nepomáha nič.
Hlavou mi chodí už iba 1 riešenie....to posledné...
Včera večer mi bolo tak hrozne, tak som vytiahla žiletku a myšlienkou, že aký to je asi pocit, pritlačiť a potiahnuť? Z ruky sa mi začala valiť krv, zľakla som sa a skončila na chirurgii.
Ale tie myšlienky stále zostávajú a hospitalizácia na psych. nič nevyrieši, iba oddiali nevyhnutné.

Čo by ste robili na mojom mieste vy?

jajaa

hraničiarka...vďaka, ale neviem či jej to dokážem povedať, momentálne by som sa najradšej zahrabala pod čiernu zem a tam ostala nech mám už pokoj od všetkého. ale viem, že napriek pocitom musím ísť ďalej a raz bude opäť lepšie.

Hraniciarka

Moja šéfka to zobrala v pohode, závisí od tvojej manažérky, že aký typ človeka je...okrem toho...v dnešnej dobe už nie je psychológ a psych. problémy také tabu. To, že sa snažíš rieišť svoje problémy u odborníka, ešte neznamená,že si blázon a pokiaľ to ten druhý nepochopí, tak je to prejavom jeho IQ.

jajaa

a ako zareagovala? pretože ja som práve v depresii a nevládzem ešte nastúpiť do práce, ale na druhej strane sa bojím povedať manažérke, že som na PN kvôli depresii. už beztak som 4 týždne PN kvôli fyzickým problémom.

Hraniciarka

nepotrebujem do prace potvrdenie, robím na krátky a dlhý týždeň,
čiže si vždy dám termín keď mám voľný deň.
Šéfovej som len zhruba povedala,že mám depresie, pretože mám č. ID, to musíš nahlásiť zamestnavateľovi kvôli odvodom, tie za teba platí soc. poisťovňa.

sponka1

to je fajn že si to uvedomuješ,tak z toho nerob tragediu...uvidiš že po rokoch sa ti budu terajšie problemy zdať malicherne...

Hraniciarka

sponka, ja viem,ze rozmyslam velmi pesimisticky...ale povedz, ako by si rozmyslala ty, kebyze mas odmlada problemy a nelepsi sa to,ale naopak, speje to len k horsiemu. Uz som skusila vsetko mozne nemozne, mám za sebou aj 4 nevydarené pokusy o samovraždu, ale vždy som sa pozbierala ako tak, no vždy do toho zase spadnem

Hraniciarka

jajaa, to neviem, ci je certifikovaná, ale myslím že hej, spomínala,že má nejaké školenia, ona pracuje v nemocnici na psych. a ja k nej chodim ambulatne, neplatím nič, sedenie trvá 50minut

jajaa

hraničiarka...môžem sa ťa spýtať, ty si platíš terapiu? a chodíš ku psychologičke s certifikát psychoterapeuta? a koľko trvá jedno sedenie?