Vedlajšie účinky omega mastných kyselín (rybieho oleja)

Príspevok v téme: Vedlajšie účinky omega mastných kyselín (rybieho oleja)
Genesis

Chcel by som upozorniť na vedľajšie účinky preparátov obsahujúcich rybí olej, ktoré by len málo kto očakával. Netvrdím že sa objavia u každého ale u niektorých jedincov určite.

Jedná sa o:
1. búšenie srdca (heart palpilations)
2. vysoké mastenie pleti (oily skin)
3. vypadávanie vlasov (hair loss)

Ja osobne to mám vyskúšané na dvoch prípravkoch:
1. cemio omega 3000 forte (želatinová kapsula 1000 mg rybieho oleja na kapsulu)
2. Noventis omega 3 max (želatinová kapsula 1000 mg rybieho oleja na kapsulu)

Najprv som používal noventis 2 kapsule denne. Po zistení vyššie uvedených nežiadúcich účinkov som vysadil na niekoľko dní a problémy ustali. Opätovne som nasadil a opätovne sa vyskytli problémy. Opätovne som vysadil na pár dní a problémy opäť ustali. Keďže som myslel že to bude asi problém konkrétneho výrobku tak som zakúpil rybí olej cemio omega 3000 forte. Taktiež som začal užívať 2 tablety denne a opäť sa vyskytli vyššie popisované vedľajšie účinky. Začal som hľadať na nete (v angličtine) či sa niekto náhodou nestretol s podobným problémom a hold našiel som viacero prípadov kde rybí olej a rovnako aj ľanový olej spôsoboval mastenie pleti, vypadávanie vlasov a taktiež som našiel článok spájajúci rybí olej s búšením srdca.

Rovnaký problém mal aj môj brat, ktorému som cemio omega 3000 forte kúpil k meninám.

Je zvláštne že olej z tresčej pečene, ktorý mám z lekárne vo fľaši mi podobné problémy nerobí. Rovnako ako konzumácia rýb.

Píšem to tu preto, pretože niekto môže mať podobný problém a v živote by ho nenapadlo podozrievať suplementy obsahujúce rybí olej.

fero111

zaujímavý postreh. Je to možné, veď každý organizmus je jedinečný aj keď sme +- to isté, máme odlišné reakcie na tie isté veci. Ja užívam spolu s manželkou už vyše roka nórsky rybí olej Mollers, je tekutý a príjemný. najlepšie ceny vychádzajú na www.rybiolej.eu. Po roku užívania môžem uviesť zlepšenie cholesterolu v krvi. Iné parametre mi doktor zmerať nevie, ale subjektívne sa so ženou cítime fit. Našťastie žiadne takéto nežiadúce účinky ako uvádzate sa u nás nevyskytli. možno je to tou formou rybieho oleja, že Vy ste užívali tobolky a my tento tekutý. Pekný deň

lidia64

ja uzivam od firmy GSE s perila olejom a nemam tieto priznaky co popisujes, asi treba vyskusat viac znaciek, moje mam z veganskej stranky vitarian.sk

Kučka

Hľadám, kto má problémy ako ja. Búšenie srdca po užití Omega3. A vidím, že nie som sama. Povedala som to aj lekárke ale tá tvrdila, že to nie je možné.