Tak ahojte.Už 4 roky sa trápim kôli svojej váhe a vzhľadu a už mám toho akurát dosť. A nechem si premrhať najlepšie roky života.A teraz som si našla životný štýl ktorý mi celkom aj vyhovuje tak by som sa chcela spýtať či to robím dobre. Ja nepotrebujem schudnúť moc veľa len trošku z bokov a stehien vždy sa mi zdá že maám tučný chrbát. Nohavice nosím číslo 40. Ale ja niesom taký tenký tip.Som dosť nízka (164cm), a mám dosť svalnaté stehná. Jem 3x denne lebo viac jednoducho nestíham lebo mám školu a neskôr brigádu. Na raňajky väčšinou jem cottage s kúskom tmavého chleba alebo mozzarelu s paradajkani alebo ovocný tvaroh s jablkom alebo acidko. Na obed jem polievku len výnimočne lebo potom sa mi to zdá veľa. Alebo keď nieje dobré druhé jedlo tak zjem iba polievku ale dám si tak viac aby som nebola moc hladná. Krémové polievky nejem vôbec. Dám si rezankovú kuraciu prípadne hovädziu,fazuľovú-šošovicovú (ak tam nieje klobása alebo párky),zelenonové polievky. Druhé väčšinou jem tmavú ryžu s kuracím-morčacím mäsom a s nejakou dusenou zeleninou. Všetko bez kvapky oleja. Niekedy vynechám tú ryžu. Občas si dám zemiaky s kapustou alebo so zeleninou.Občas cestoviny a keď som lenivá tak čistú krupicovú kašu. Snažím sa vždy len zdravé veci. Na večeru jem väčšinou len šalát z parajok a uhoriek ale občas si dám aj jablko keď som veľmi hladná. Čo sa týka pohybu tak to je trošku horšie. Nemám moc času odkedy mám brigádu. Tak chodím 3x do týždna s kamarátkou na bicykel alebo korčule a to prejdeme minimálne 7km vždy. Ale každý deň sa snažím čo najviac chodiť. Všade chodím pešo a po schodoch.Nikdy nemám deň že celý deň sedím. A ešte som zabudla že denne vypijem asi 3l vody a 3x denne pijem zelený čaj s citrónom. Vždy mi výjde okolo 800kcal len výnimočne viac. Hladná niesom.Čo si myslíte?
800kcal na den
Dakujem za rady. Ja sa len bojím aby som nepribrala. Lebo vždy mám výčitky keď zjem viac. Aj keď zjem len polievku a potom zeleninu tak niesom hladná lebo sa nelievam s vodou a ma to vždy prejde. Večer k tomu šalátu si čo môžem dať aby som nrpribrala? Cottage?
Ahoj, to kolko jes a ako casto jes je velmi malo. Minimalne mnozstvo na chudnutie - a aj to je je uz zalostne malo, je 1200 kcal. Radim ti pridat desiatu a olovrant, najlepsie aj druhu veceru (staci ovocie, jogurt, kus peciva). Telo si tak zvykne na pravidelny prísun potravín, podarí sa ti schudnúť a nebudes nikdy hladna. Ja sa tak stravujem a aj ked jem 1800-2000 kcal, mam problem neschudnut.
Zloženie stravy ok, pohyb ok. Kcal máš podľa mňa na deň veľmi málo. Na obed si rozhodne to druhé jedlo dávaj a na večeru k tej zelenine pridaj kvalitné bielkoviny. Pomocou nich schudneš lepšie, rýchlejšie a nepôjde to dole zo svalov.
Ak na obed zješ len polievku a večer len zeleninu - neverím, že nie si hladná :)