Ahojte, mám nového priateľa...obidvaja dospelí ľudia, bývame spolu...Zaňho som nechala bývalého a 3,5 ročný vzťah a išla za týmto..Avšak je tu jeden problém..pije a fajčí..fajčenie obmedzil kvôli mne, ale akonáhle ide s kamarátmi tak musí fajčiť..alkohol to isté a pivo každý deň aj pri mne je samozrejmosť..nasľuboval mi už tisíc krát ako s tým prestane a nič...ja mám matku alkoholičku a od malička som nič iné nevidela len opitého človeka s cigaretou v ruke...a asi aj preto mi to neskutočne vadí...Podľa vás to mám prehliadať a nerozčuľovať sa tak nad tým alebo sa mám na ten vzťah vykašlať? Milujem ho a viem že keby nerobí tieto dve veci tak som pri tom najšťastnejšia žena na svete...čo si o tom myslíte ?
Odpúšťať?
byt tebou, utekam od neho...
Ja si to uvedomujem že proste môže teraz s tým prestať a o pár rokov začne znovu...ale milujem ho a asi som tak slepá že si to nechcem pripúšťať a radšej trpím :-( ale asi máte pravdu a aj všetci v mojom okolí, že ho treba radšej nechať tak a ostať pri niekom, kto ma miluje, viem že ma nikdy nepodvedie a verím mu ako nikomu...človek si ozaj uvedomí, čo mal až keď je neskoro...aj keď on hovorí, že ešte nie je ...
pošli ho do riti ,ved to bije uplne do očí aký to je hajzlík!! vráť sa k byvalenu,stýmto neviem aký život si predstavuješ ale ja to vídm akože on začne časom chlontať ešte viac,začne sa zaebávať kae tae a ty budeš doma čušať a vyplakavať že si premrhala svoj život s alkáčom a grobianom... ked je opitý povie ti škaredé veci, nedodrží sluby.. ved to Bojie do očí § odíď !
Tamara, to je rozhodnutie, ktoré musíš spraviť sama. Alebo spolu s niekým komu dôveruješ a vás oboch pozná.
Prestane teraz fajčiť a piť kvôli tebe a čo ak po 2,5,10...rokoch znova začne? A budete mať už aj deti alebo tak.
Prosto pije a fajčí. Ak to nechceš akceptovať, ak sa cez to nevieš preniesť tak veľmi na výber nemáš. Podľa mňa tiež pije priveľa a nepáčilo by sa mi to. No ja ho nepoznám a neviem nakoľko je toto jedna jeho slabosť a pri tom je to skvelý človek a stál by mi za to, aby som ja zmenila seba a naučila sa to prijímať a odpúšťať...
Ja osobne ani nechcem chlapa presne podľa mojich predstáv. Ja chcem pracovať na svojom charaktere, očisťovať ho... a teda mi to vyhovuje ak mi je partner výzvou. Samozrejme v oblastiach, ktoré nie sú úplne proti mojim hodnotám... Tie výzvy často príjemné nie sú, ale mne to za to stojí...
A môj názor na toho bývalého, akože môže sa to podariť, ale behať zo vzťahu do vzťahu bez toho mať ten predošlý vzťah vyriešený, no to si koleduje o problémy... ktoré ti neprajem, ale no človek si akosi rád zavarí sám.
Prešlo iba pár dní a je to tu zase...znova boli sľuby, plač, hádky...a prišlo to znovu..znovu to blbé sklamanie z cigariet...navyše sa v jeho práci povráva že sa na jednom školení čo mali pracovne v Tatrách vyspal s kolegyňou..Ja netuším čo mám robiť, bývalý ma chce naspäť pretože ma stále ľúbi a popravde mne tiež chýba..avšak s týmto si viem život predstaviť viac, keby nerobí tie hlúposti..milujem ho a nechcem to zahodiť, ale mám sa trápiť ? :-(
Nie, napísala som dobre že dva litre...aj keby nie je alkoholik, mne proste vadí alkohol úplne...aj v malom množstve..okej raz za čas nepoviem, ale nie každý večer a nie tak aby som sa bála že keď ide von s kamarátmi že v akom stave príde...keď pije tak je z neho úplne niekto iný a dokáže povedať hrozné veci..
Alkoholik je taký človek, ktorý prepije aj posledné. Len to ti stačí o ňom zistiť.
Dva litre? nechcela si napisat dve flasky? To by bol liter... A nemoze zacat pit nealkoholicke pivo? Predpokladam, ze mu ide o zvyk/chut, nie o ten alkohol...
musí mať každý deň 2 litre piva? Hmm, to je dosť.
Ale zas koľko je ľudí, čo musí mať denne tabličku čokolády. Závislosti sú rôzne.
No mohol by to znížiť kvôli tebe.
To odpustenie matke. Vieš, odpustenie je služba sebe samému. Nie tomu druhému. V určitom zmysle sa dá povedať, že je to sebecké. Tu nejde o uzmierenie s matkou, na to sú potrebné obe strany, ale len čisto aby si sa ty vo vnútri mohla začať uzdravovať a oslobodiť. Pokiaľ neodpustíme, ubližujeme sebe samým oveľa viac než tým, čo nám ublížili.
Tvoja matka ti ublížila a odpustenie si nezaslúži. Ale ty áno... Neubližuj ešte aj ty sebe neodpustením.
Ono to nejde hneď. Ale je akt vôle, ktorý je treba opakovať, kým to aj emočne neprijmeme.
Keď neodpustíš a budeš držať hnev v sebe, tak aj uzdravenie bude nemožné :(
Tu nejde o to, že nemám silu nato sa s ním rozísť...v živote som prežila oveľa horšie veci...ale proste to nechcem zahodiť, nechcem zahodiť vzťah kde sa obidvaja milujeme a žiadny iný problém tu nie je len ten alkohol a cigarety...vravíte, že by som mala matke odpustiť..avšak to sa nedá..každý jeden rodič sa snaží zabezpečiť svojmu dieťaťu čo najlepšiu budúcnosť a život...a ona mi nedala nič..a bohužiaľ panikárim keď o i len prejde okolo flašky, keď vidím že musí mať každý jeden deň 2 litre piva tak tiež panikárim..bohužiaľ...ale milujem ho...:-(