Bolesti maternice

Príspevok v téme: Bolesti maternice
pluma

Zdravím, mám 16 rokov a nedávno som skolabovala od bolesti v maternici. Mám velké bolesti žalúdka a hlavy bojím sa že sa to skolabovanie može opakovať ale späť k téme. Išla som po skolabovaní ihned k doktorke, ktorá mi odporučila detskú gynekologčku lenže problem je že moja mama odmieta ma objednať (kedže nemam 18 nemožem sa sama). Mávam menštruáciu 2x mesačne čo znamená 4dni mám potom 7dní nie a potom zas 5dní (toto bol len príklad) ale cyklus mam stále rovnaký bez zmeny. Už pred pár rokmi som behala po sonách a doktoroch s bolesťami ale vždy s rovnakým výsledkom. Nič.
Moja otázka znie, nestretla ste sa niektorá s rovnakým problémom? mám strach že by sa to v buducnosti mohlo odzrkadliť na mojich potomkoch ak vobec bude možné ich mať, kedže moji rodičia problém odmietaju riešiť.

karolinka122

na tie krce pi caj z mysieho chvostu a ked je zle, kup si panadol femina, mne to zabera lepsie ko ibalgin. s menzesom to byva na zaciatku vseliake, kym sa to neupravi, vacsinou byva opacny problem, ze pride a potom dlho nechodi, ale urcite napochoduj co najskor k odbornikovi, sama budes pokojnejsia, ked ta vysetri /ak si panna cez konecnik, neboli to../ a urobi sono.

karolinka122

tvoja mama je velmi divna...asi ma sama nejaky problem so sebou, so mno u by mama hned letela v tvojich rokoch, aj keby ma tam mala dotiahnut k lekarovi... nevadi. vyber sa ku gynekologovi, nemusi byt detsky, vezme ta aj normalny, verim, ze dovod sa najde a aj pomoc, drzim palce, napis.

Slobodna

Tiež som začala navštevovať gynekológa bez súhlasu rodičov ale z ich vedomím.
Mama má za teba, ako maloletú osobu, právnu zodpovednosť, to znamená aj za tvoj zdravotný stav. Pokiaľ matka nie je vyštudovaná gynekologička, prípadne lekárka, má zjavne jasnovidecké schopnosti.
Áno, môžeš s tým mať neskôr veľké problémy a nemusia sa týkať len počatia.
Na podobné zdravotné problémy často pomôže len predpísanie hormonálnej antikoncepcie.

salalalalala

nemyslim, ze sa nemozes objednat k lekarovi sama. neviem co znamena detska gynekologicka, ja som chodila od 15tich ku gynekologovi normalnemu a mama tam so mnou nikdy nebola. normalne sa niekam objednaj.

Slobodna

Tak povedz mame, že je to trestný čin.
A) skolabovala si
B) máš silné bolesti
C) máš menzes 2x do mesiaca??!!