Ahojte, nevie mi prosím niekto poradiť? Oplatí sa to? Sú s mŕtvym zubom nejaké problémy?
Mám totiž taký problém, že mám jeden plombovný zub citlivý na zmenu teploty. Stalo sa to tak, že keď ho zubárka zaplombovala, tak sa plomba o rok rozpadla a zubárka mi dala novú. A tak asi na trikrát. A po poslednom plombovaní začal byť citlivý. Zubárka povedala, že to preto, že kaz je blízko nervu, lenže podľa mňa mi to ona spôsobila tým častým vŕtaním.
Teraz mi tam dala nejakú vložku a že keď sa to nezlepší, tak umŕtviť.
Dá sa s tým ešte niečo iné robiť? Alebo to je jediné riešenie?
Ďakujem za rady.
Mám si nechať umŕtviť zub?
ďakujem vám za rady. zubárka mi vždy dáva aj do zadných zubov bielu plombu. a neviem prečo sa mi stále za rok rozpadla, či to robí nekvalitne alebo je to normálne...
inak vlastne ani neviem ako sa umrtvuje zub.. to sa robí injekciou? a ešte to aj bude bolieť?? :-/
rozmýšľam teda či je pre mňa lepšie riešenie mŕtvy zub alebo živý a citlivý..
preto ti to chce umrtviť aby to bolo bezbolestné tak si daj tú injekciu pichnúť nezabrala by jedine v prípade že by tam bol zápal potom najprv antibiotiká ......
ja mam mrtvy zub a ani neviem o nom.Neboli.Podla mna by si si ho mal dat umrtvit.
tarana
asi najlepšie bude ak ti zub znova otvorí, nechá ti odumrieť nervy (je to neskutočná bolesť, ale potom budeš mať už pokoj), o pár dní prídeš znova, spraví ti koreňovú výplň a dá novú plombu , prípadne ak by bol už zub tak krehký, že neudrží ďalšie plombovanie, tak ti spraví korunku (budeš mať krásny biely zub) :)))
tarana umrtviť ale mŕtvy zub nebolí keď ti plombujú injekciou nič nepokazíš či sa zasa rozpadne potom už jedine vytrhnúť alebo dať korunku na zub
Neni to jedine riesenie.
Zub kde sa rozpada plomba, resp. kazde jeho dalsie plombovanie vyzaduje aby ti o trochu viac zakazdym s neho brala viac dolu.
Preto sa dostava blizsie a blizsie k nervom.
1., Nechas si to zaplombovat znova, tentokrat bielou plombou, a bude to citlive. Kazdopadne toto je najlepsia moznost, ale zubarka musi povedat ci je to mozne, ak ano trvaj na bielej plombe aj ked je to v zadu a drahsie.
2., Zubarka necha odumriet zub, spravi korenovu vypln a plombu.
Mrtve zuby su krehkejsie ale to neznamena ze teraz sa ti budu lamat ked sa napijes.
3., Nechas si zub vytrhnut, asi ta najhorsia moznost.