Priateľ gambler...

Príspevok v téme: Priateľ gambler...
mimi 2121

Prosím o radu, mám staršieho priateľa ktorý má problém s hazardnými hrami. Je gambler.
O jeho probléme som sa síce dozvedela len nedávno (sme spolu len pár mesiacov).
Dá sa vôbec takémuto človeku pomôcť ?
Lúbim ho, a nedá mi srdce sa na neho len tak vykašlať, aj keď to by bolo asi najrozumnejšie . .
On sám si uvedomuje , že je gambler, že s tým má problém.
Momentálne je mimo Slovenska, aby si niečo zarobil, a aby nebol obklopovaný , tu v Petržalke, hracími automatmi a pod.

salalalalala

to si ty, co si zakladala temu, ze ste boli spolu este o piatej a o siestej ti uz nedvihal a usiel do talianska a neozval sa ti? Utekaj, utekaj co ti sily stacia. Mas 22 rokov, snad si neznicis zivot kvoli jednemu staremu chlapovi, ktory sa nevie zmestit do koze. Stastie ta s nim necaka.

emalea

veru áno, moja sestra mala muža gamblera /vydávala sa ešte v r. 1991/...užila si svoje, sľuby, vyhrážky, sľuby , prehraté výplaty a stále dookola, vydržali spolu 5 rokov a nakoniec sa rozviedli /u nej bolo výkričníkom, keď jej milovaný manžel ukradol svojim svokrovcom, čiže naším rodičom slušnú kôpku peňazí aby mohol zase utekať do herne!!!/ našťastie nemali deti a ani majetok, tak bol rozvod najmenej bolestivou zážitosťou...dievča nenič si život, veď ste spolu len pár mesiacov, je to veľmi zlý zlozvyk a málokedy sa z toho človek vyhrabe...viem, asi máš dobré srdiečko, ale teraz rozmýšlaj hlavou!!!

susisusi

poviem ti to na rovinu...robila som asi rok krupierku v kasine a videla som vela trosiek ako stamgastov. boli tam vsetky vekove kategorie, mladi stari... moj otec bol tiez gambler, mama si myslela, ze kvoli detom prestane - omyl. sama som v robote videla, ze tam chodievaju ocovia rodin - zivitelia castokrat - s vyplatami !!! rozbili tam peniaze pre ich deti, zenu...videla som ludske utrpenie. tam nejde o logiku, oni vedia, ze to nemaju robit, ale ide o to, ze z tam uz utratili prilis vela penazi na to, aby prestali hrat a nesnazili sa to nahrat naspat. castokrat keby to uz aj nahrali naspat, hrali by dalej - ved sa im predsa "dari"! naozaj ti poviem, ze gambler je ako fajciar, ma to dlhu odvykacku a navzdy bude v latencii, bude ho to lakat, bude na to mysliet. herni je na kazdom rohu vela. je to droga, ako hovorim, znicili to nasu rodinu. preto s gamblerom by som ja nikdy v zivote nemohla. oni vedia pekne slubovat a prosit (cela moja rodina mojho otca oddlzovala az nakoniec prehral svojej mame byt, to bola bodka, resp vykricnik, kedy sme prerusili kontatkt). nech ti to neprinesie tolko trapenia ako nam, nech neurobis tie iste chyby. my vsetci sme gamblera lubili a velmi trpko sa nam to vratilo. a nie sme jedini na slovensku urcite.

no2

Ak chce prestať hrať, tak stačí len to, aby sa zaťal a keď ho to začne ťahať hrať, tak aby neišiel. Keby ťa o tom vždy informoval, ak dostane takúto krízu, tak by si mu vedela isto pomôcť.
Mal by sa snažiť aj o to, aby mal dobrú prácu a dobrý príjem. Ak sa bude mať dobre, tak ho to isto nebude ťahať hrať. Musí však pred tým aj tak prejsť sebazaprením, bez toho to nepôjde. Isto ho to bolieť nebude...

mimi 2121

Práveže všade na internete čítam, aký sú títo ľudia chronickí klamári, že sa im nedá veriť, že stále len budú sľubovať ....ale jednoducho vidím na tomto človeku , že ma má úprimne rád, že by mi dal všetko na svete,žiaľ, trpí touto chorobou..v živote som si nepomyslela , že by som takéto niečo musela riešiť .. sme spolu štvrtý mesiac, no nedávno dostal skrat a odišiel mimo Slovenska, týžden aj pol som nič o nom nevedela, vypol sa, neozval sa mi, až pred troma dnami sa mi ozval, že nemal odvahu sa mi skorej ozvať, ale , že si uvedomuje, že je chorý..teraz zarába peniažky lebo chce dokázať rodine aj mne , že nie je taký ...

wjuliew

Skús mu venovať veľa času aby na automaty zabudol.. je to dospelý človek a ak o tom vie že kde stoji mal by sa premocť zase teraz ho opústit nemožeš ktovie ako by dopadol potom keby s.i ho opustila.. Uvidis sama nech sa zmoze a nech ma motivaciu ze spravi to pre teba ak mu to nepojde kasli na nho je to tvrda hra ale kazdy clovek ma v sebe nieco cim dokaze sa prebojovat cez gamblerstvo..