ahoj,mam dilemu,myslite ze je normalne ked sa sprava tak ako aj citi,co na srdci to na jazyku,niekomu to vadi a povedal my ze nie je somno prijemna konverzacia,ze som moc strucna..trochu ma to urazilo,lebo ja som taka aka som a na nic sa nehram..a pri tom nic hrozne som neurobyla iba som normalne odpovedala dotycnemu len tak strucne..
Ze strucna?
tak vidis, to je prvy krok. pokracuj v hladani sposobov, ako zlepsit svoje pocity, namiesto obvinovania sveta okolo. drzim palce
praveze ja sa snazim ,len my je stale zle vies,neda sa len tak ,potrebujem cas,zajdem za odbornikov a hotova vec!
Ty sa hlavne lutujes a ospravedlnujes si, preco sa spravas, ako sa spravas. nech sa paci, Tvoja volba. nie si prva, ani posledna, kto v zivote trpel. netusim, co sa Ti stalo, ale kurva, ludia vedia zit aj makat na sebe aj po najhorsich tragediach, s fyzickym postihnutim, po vojne, po zivelnych katastrofach. mozes sa cely zivot lutovat a prezit ho s pocitom loosera, alebo mozes vstat a zacat od seba vyzadovat viac. mas pravo zakopnut aj sto krat, mas pravo robit chyby, mas pravo nemat 100% volu, vydrz, moralku a silu, ale ak sa dobrovolne rozhodnes ostat lezat a patlat sa v tom, ako Ti je zle a ake si chudiatko, tak je to Tvoja volba a v takom pripade nemas pravo od nikoho ziadat, aby Ta lutoval.
ked clovek pretrpi tak vela v zivote,ze sa mi neda sa chovat obycajne ..
sranda je, že takýto "úprimní" ľudia majú na jazyku len to zlé, vidia iba to hnusné na druhom a potom sa strašne čudujú, že od nich ľudia bočia. Koho by to bavilo počúvaj neustále pindanie? Koľkokrát si TY tak prevelice úprimne a otvorene niekoho ocenila, zastala sa niekoho, potešila... ?
Vážiš si ty sama seba? Ono to nestačí snažiť sa byť dobrá, to potrebuješ tak obyčajne byť a potom uvidíš ten rozdiel. Byť dobrá k sebe je základ a od toho sa odvíja to, že dokážeš byť dobrá i k druhým.
a nehovorim o tom ze som chcela kontaktovat ludi a vykaslali namna,to su kamarati co?
ja uz neverim nikomu,ked priatel ma dokazal len tak trapit sa po 8 rokoch ..aj ked som ja dala koniec ale on si neuvedomuje ze to kvoli nemu ze ma nemiluje a ja ho milujem ale vidim ze on nie ked sa my neozval uz vyse mesiaca :( strasne teraz trpim..ja uz fakt neviem ked clovek ma pozna taky osem rokov a takto dokaze..viem stava sa to ze ludia sa schadzaju a rozchadzaju ale ked ja som sa mu odovzdala ,nevazil si ma ako zenu..ale preco?kde je chyba?to som az taka spatna ,neinteligentna?boze ..fakt je my zle
mas pravdu,neviem to s ludmi
jezis co riesis. nerob veci pre druhych, rob to tak, aby si Ty bola stastna. chces viac priatelov? tak sa spravaj trochu vhodnejsie, hladaj si k nim cestu. nechces stratit svoju tvar - tak si ju zachovavaj, nemusis mat vsetko alebo nic, mozes z niektorych menej dolezitych veci ubrat, to, na com Ti skutocne zalezi, tak na tom si trvaj. clovek sa formuje a postupne hlada, to je normalny proces, akurat si zapamataj, ze nikdy nebudes priatelka s kazdym. je dokonca dost mozne, ze budes priatelka len s malo kym, pokial to proste s ludmi nevies. otazka je, co je dolezitejsie, snazit sa urobit si priatelov aj z ludi, ktori Ti vlastne moc toho nedavaju, alebo si zit svoj kvalitny zivot s menej priatelmi, ale takymi, ktori svojimi kvalitami sedia Tebe.
je my to luto,ze vsetko je tak zlee