Infekcia močových ciest

Príspevok v téme: Infekcia močových ciest
lola324

Pekný deň prajem. Viem, že názov nie je bohvie ako vševravný, ale dnes poobede ma začalo strašne bolieť pri močení, resp. až na konci.. Tak som sa dočítala, podľa všetkého - časté močenie, bolesť pri močení, neustály pocit, že som sa dostatočne nevyčúrala a nakoniec krv v moči - že by sa mohlo jednať práve o infekciu močových ciest. Všetky tieto príznaky, ktoré som vymenovala mám - neviem do akej miery je to s tou krvou v moči vážne, no vidieť to len trochu keď sa utieram. To je jedno. Už som si išla do lekárne kúpiť aj urologický čaj, no neviem čo viac môžem urobiť - ide víkend, lekár nedostupný. Najskôr v pondelok. No nie som si istá, či to do pondelka počká, nerada by som, aby sa to zhoršilo alebo niečo (čítala som, že ak sa objavuje aj krv, je potrebné okamžite vyhľadať lekára) tak neviem, či mám ísť na pohotovosť radšej, alebo mi naozaj stačí počkať do toho pondelku.

Ďakujem za odpovede.

beja12

hlavne daj pozor, aby sa neopakovali, lebo mne to napriklad raz zacalo a potom sa to opakovalo v jednom kuse aj trikrta v roku... strasne!!! jedna kolegyna mi odporucila wobenzym a chvalabohu je uz s ytm koniec, klop klop :D :)

RNG

Infekcie mocovych ciest mozu byt sposobene roznymi mikrobami a dokonca aj parazitmi. takze atb, ktore adresuju len bakterie, a aj to nie vsetky nie su vzdy dostatocne pomocne. Odporucam antimikrobialne ako citricidal, najma na rozne bakterie, roztok, pit a pripadne aj na vyplach, oreganovy olej na kvasne a plesnove infekcie, serrapeptazy na odmaskovanie roznych infekcii, ktore sa zamaskovane (zhluky, biofilmy a pripadne aj L-formy) nedaju vyhubit, a berberine(2 x 1 gram) co je ucinna latka v brusniciach, kde je jej zialbohu primalo na klinicku ucinnost. To by si musel zjest denne najmenej 100 gramov brusnic, aby si sa priblizil k tej davke berberinu.
Niekedy ale pomoze tie mikroby len vyplachnut pomocou D-manozy, davka 2 gramy kazde 3 hodiny, tento vzacny cukor totiz odhakne mnohe mikroby zo sliznic a moc ich vyplachne von.

lola324

Ďakujem vám všetkým veľmi pekne za rady, nakoniec som na tú pohotovosť predsa len zašla, potvrdil sa, citujem doktorku ,,silný zápal" močových ciest, takže mi hneď dala ATB Ciphin 500, užívať 2x denne 1 tabletku. Neviem na koľko dní to mám, nezdá sa mi aby som to brala len 5 dní, pravdepodobne mi obvodná predpíše ešte na zvyšné dni dačo. Každopádne som si ešte popoludní kúpila čaj - Nephrosal bylinný s brusnicami. Dúfam, že to čo najskôr prejde, pretože tá bolesť pri močení je neuveriteľná :( A najhoršie je, že človek by si aj povedal, že fajn tak nepôjdem na toaletu - no toto práveže nemôže a musí tam ísť tak často ako sa dá. každopádne ďakujem vám veľmi pekne, ja som ani nevedela, že na pohotovosti predpisujú ATB :) Ďakujem

markaras

urcite chod co najskor na pohotovost, lebo uz ked nastanu aj teploty...
tie ostatne odporucania ber ako podpornu liecbu

susisusi

a este nieco - nemusis cakat do pondelka, staci ist na pohotovost, tam ti daju nadobku a vycikas sa, oni maju centrifugu aj mikroskop na urologii, takze rovno ti to kuknu a daju recept. nech sa ti to neroznesie vyssie, ak si oslabena.

susisusi

ahoj, akurat dnes som bola u lekara a mam to iste co ty ;) presne tie iste symtomy. a je to...zapal mechura. aj mna nastrasila krv pri moceni, znaci to, ze je tam uz zapal. pred piatimi rokmi som si to preliecila sama len cajmi, no teraz nemozem riskovat, tak som sla lekarovi a mam ATB na 10 dni. ale kupila som si v lekarni aj brusnicove kapsule a uz mi je hned lepsie. plus pijem vela tekutin, treba veeeela mocit - premit to, to ti povedia aj u lekara aj v lekarni. a urcite to nie je rakovina pre boha, ludia su dobre nezvdelani.

salalalalala

Neviem co ma matway za psychicke problemy, lebo ta otazka je normalna.
vyzera to na zapal mocovych ciest. uroloickeho caju pi na litre, vela vela pit je dolezite. Taktiez bud v teple (suchom - fen, termofor, ponozky, deka - urcite nie vana s horucou vodou), osobne mam dobre skusenosti so sumivymi tabletami Urologica, ale ked uz vidis krv pri utierani (ja som to napr. taketo vazne nemala nikdy) porad sa v lekarni, co obsahuje najviac brusnic, ci nejake megabrusinky alebo co.
taktiez je dobra kapucinka - kvapky alebo tbl, je to prirodne atb. treba ale brat este tyzden alebo dva aj po odozneni priznakov, na to nezabudaj.