Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Chcem odstrániť znamienka, ale nechcem ísť ku kožnej - nedá sa "po domacky"?

Ajka_XY

Len malá časť znamienok je zhubných, väčšina býva neškodná (tie neškodné sú hlavne tie s pravidelným tvarom a rovnomerným sfarbením, a takisto tie, čo sa dlho nemenia). Dermatológovia takisto odporúčajú odstraňovať len rizikové znamienka, avšak rakovinu môžete dostať z ktoréhokoľvek, takže lepšie je zbaviť sa ich hoci aj všetkých.

Slobodna

Znamienka sa nemajú odstraňovať po domácky ani vypaľovať. Nikdy nevieš aké to bolo znamienko. Ak ti ho raz vyrežú, tak v špecializovaných centrách ti ho pošlú hneď aj na rozbor, či bolo ok alebo nebodaj zhubné.

Ajka_XY

Dá sa vraj použitím cesnaku - odrezať malý kúsok cesnaku, priložiť na znamienko a pripevniť leukoplastom alebo náplasťou, nechať pôsobiť celú noc. Cez deň sa to môže dať dole. Toto opakovať po niekoľko nocí. Do týždňa by sa mala vytvoriť chrasta, ktorú treba nechať samú odpadnúť, teda nechať zahojiť. Ďalšie možnosti - namiesto cesnaku sa dá použiť grapefruitová šťava (čerstvá, nie kúpený chemicky prifarbovaný džús), banánové šupky, ananásová šťava, jablčný ocot, šupky zo zemiakov, jahody. Efekt ale nie je okamžitý a treba mať trpezlivosť.

Slobodna

Po domácky??? To snáď nemyslíš vážne! V rodine som mala nedávno prípad, keď sa našťastie podchytilo včas nebezpečné znamienko - vyrezali úplne bez problémov, bez bolesti. Zaujímali by ma tie súkromné dôvody pre ktoré nechceš ísť ku kožnej.

B.Z

Ja mám takisto znamienok viac než dosť.Hoci viem, že riskujem rakovinu, nehodlám sa ísť na kožné alebo chirurgiu.Odstrániť si ich sám by som sa však neodvážil.

kablica

ak si chces vyrobit maligny melanom z tych tvojich znamienok, tak sa na to mozes doma dat...ak vsak chces ostat zivy(a) a zdravy(a), tak chod na kozne, kde to zhodnotia a poslu ta na chirurgiu, kde ti to vyberu.