Lahostajnost alebo schyzofrenia?

Príspevok v téme: Lahostajnost alebo schyzofrenia?
ayuda

Budem vdacna za odbornu radu,ale aj laicku,ludsku...Moj,problem,uz dlhsiu dobu pozorujem,ze moj dospely syn je bud total flegmatik alebo lahostajny,nezodpovedny az sa bojim ci nahodou nezdedil po svojom otcovi chorobu,Schyzofreniu.Chodi do prace,ma svoj priemerny mes,prijem.Problem je,ze nic neplati na cas,alebo sa na to proste vykasle,napr,telefon,stale ho plati az na upomienku aj s pokutou,to je ,ale nic.Zobral si pozicku 2010 na odchod za pracou do zahranicia,bol tam rok vratil sa,pozicku neplatil co bola mala mesacna splatka,ok bol mimo,ale aj tak sa dalo,druhy rok uz doma nezaplatil nic,treti rok na moj natlak a opakovane rozhovry a vysvetlovanie co vsetko z toho moze byt,sem tam nieco zaplatil,az doslo na to,ze z 900 e je 2000,Nechapem ako sa moze citit ukrivdeny,pretoze sa tak citi,ze on tam volal a ze mu iba klamu,ze je to tolko a neviem co a potom ,ye je to nieco ine,no proste,ze ho niekto zavadza a klame mu,pride mi akoby nezil v realite ten chlapec.Mna nahovara ci by som mu to nezaplatila a on mi bude splacat,povedal som nie nakolko aj mne je dlzny,zije si chodi po diskotékach,po chatach kupi si co mu pride na chut,ale povinnosti,kalse na ne,Dnes som sa uz zastavila a rozmyslam ci je vsetko ok,kedze prisiel dopis,ze ma danovy dlh,Upozornenie na zaplatenie prislo uz v Auguste videl ho ja tiez,a dnes vidim,ze zas na to kaslal,kedze je tu zas ta ista korespodencia,ale uz s tym,ze to ma nejaky exekutor,mne napr,povedal 80 e co mi dava na mesiac poslal som Ti na ucet,lebo do ruky,ze zabudol vybrat,dnes som sa po dvoch tyzdnoch na ten ucet pozrela a,neposlal nic sprosto ma oklamal,Ja uz neviem ako mu pomoct aby sa s tzch dlhou konecne vymotal,navrhnut mu psychológa alebo je to len total.nezodpovednost a nechat ho spadnut na hubu,nech sa pouci,ale myslim,ze nie pretoze mne pride ten chlapec nejaky zvlastny,je inteligentny,ale zvlastny a este je tam ta choroba otca,najviac sa bojim toho,Vie niekto poradit? Dakujem

ayuda

dakujem,Agnes.Troska si mi pomohl otvorit oci,aaano je moj syn asi naozaj lenivy a total nezodpovedny len ja si ho vseliak mozne obhajujem sam pred sebou tym a co,ak je chory a treba mu pomoct?hmm,o vychovavala som ho ako som najlepsie vedela,po rozvode z jeho otcom,som mu chcela vynahradit to,ze uz s nami nebol tym,ze som mu dala aj to posledne,a ano nespravl on spravila mama a je to tak do dnes,iem urobila som chybu,ved aj nad tymto,skoro som to zaplatila,ale nieco a osvietilo,ze sa tej yodpovednosti nenauci nikdy,k budem za neho stale zehlit ja,necham ho v tom dam mu radu,uz asi milion krat vyslovenu a uvidíme,ci?inak je to pre mna tazke,nepomoct mu,ale...

Agnes989

No je naozaj totalne nezodpovedny, neviem ako ste ho vychovavali, ale ak ste vzdy vsetko riesili za neho tak si na to mohol zvyknut a stale sa spolieha, ze vsak mama pomoze, vybavi, zaplati. Divim sa, ze ked bol v zahranici, stale je takyto, drviva vacsina tam dospeje, ked su zrazu odkazani starat sa sami o seba. Najlepsie bude, ked ho naozaj nechas padnut na hubu, nech si uvedomi, ze nic v zivote nie je zadarmo, nic sa samo nevybavi ani nezaplati. Mozes mu povedat, ze ked ti neplati najom, nech si hlada podnajom a nech sa odstahuje, je uz dospely, zaraba a ty ho nemienis zivit. Na mna bola mama tiez tvrda ale naucila som sa prebijat sa zivotom sama. Ale ja som ani nikdy nebola typ co by mal k niecomu takemuto sklony. Nechaj ho, nech si zozne co si zasadil. Nechcelo sa mu platit 900, nech zaplati 2000. A neopovaz sa ho to za neho zaplatit alebo mu akokolvek financne pomoct, je nieco ine, ak by nemal robotu, lebo by si nevedel najst hoci by chcel robit, alebo by bol chory a pod., ale on je len neskutocne lenivy a lajdak. Musis jasne urcit hranice a chlapec sa bude musiet spamatat, inak mu exekutor zablokuje ucet a nechaju mu tam kazdy mesiac len zivotne minimum a potom si moze o diskotekach uz len snivat dlhu dobu.