Ahojte, viem, že sa tu riešia takéto problémy asi často, no začínam byť celkom zúfalá.
Ide o to, že som pred pár mesiacmi ukončila VŠ, popri škole som celých 5 rokov aj pracovala na celkom dobrých miestach adekvátnych mojej škole, takže prax mám a myslela som si, že nebude problém nájsť si robotu. Po ukončení školy som šla na dva mesiace do zahraničia, kde som však nerobila, iba cestovala za ušetrené peniaze, povedala som si, že treba si užiť posledné leto, však potom si určite niečo rýchle nájdem.
No prácu si hľadám už vyše dvoch mesiacov a nič. Rozposlala som už toľko žiadostí, že to neviem ani spočítať a z toho ma zavolali asi len na 6 pohovorov a aj to ešte na začiatku, po prvom mesiaci sa to nejak zlomilo a už ma nezavolali ani na jeden. Absolútne to nechápem. Hlásim sa len tam, kde spĺňam kritériá a už som začala aj tam, kde nie je moje vzdelanie a prax potrebné, ale tam som vraj zas prekvalifikovaná a nechcú ma vziať, lebo si myslia, že po chvíli odídem inam.
A riadne ma štve ešte ďalšia vec, že mnoho spolužiakov, ktorí počas VŠ nerobili absolútne nič, len sa opíjali na intrákoch, si našlo super joby, samozrejme, cez známosti, ktoré ja nemám.
Je to ako začarovaný kruh a moje sebavedomie prudko klesá, navyše ma rodičia začali atakovať, že čo furt vysedávam doma, nech idem robiť a že im neprispievam na domácnosť, keď už nie som študent, ale fakt nemám z čoho.
Neviete, čo s tým? Ako rýchlo ste si po ukončení VŠ našli prácu vy?