Dobrý deň, už asi mesiac pociťujem pukanie (praskanie alebo cinkanie) v hlave počas behu, skákania a cesty autobusom. Na nete som sa dočítal, že by to mohol byť tinnitus (konkrétne tu: www.livestrong.com). Máte niekto túto chorobu, prípadne aké su iné príznaky tejto choroby aby som sa uistil že je to naozaj to a nie niečo iné? Ďakujem za každé info.
Tinnitus
a skúšala si už nejaké lieky, prípravky?
ok tak vdaka vsetkym za rady, poskusam a dam vedet ;)
arwyn
tak skús iné cvičenia, možno by bolo pre teba vhodnejšie napríklad plávanie (pri ňom neskáčeš a nenatriasaš si hlavu)
na nete sú dostupné aj proti tinitusové relaxačné melódie, jednoducho si ich stiahni do mp3 prehrávača, ľahni si a sústreď sa na melódiu - mne to pomohlo a ver mi, že mi hučalo v uchu nenormálne
všetko je o psychike a AFTER ti radí dobre...nemyslieť nemyslieť nemyslieť
Ale toto ked beham to co krok - to puk ako keby tam v hlave nieco praskalo ale ked nebeham necitim vobec nic preto som chcel vedet ci niekto s tinnitusom citil nieco podobne pri behu...
Ja sa snazim hlavne na to nemysliet.
Ako chapem ta,ked mi to zacalo,stale som o tom googlila,snazila som sa pit caje a stravovat sa podla toho co som citala,ale nic nezbralo.
Mne povedala usna,ze ked to raz zacne, nikdy to uplne nezmizne,vzdy sa to po nejakej dobe vrati.
Vazne sa na to nesustred,vzdy maj bud pustene radio,aj ked po tichu,alebo otvorene okno,ale hlavne sa nesustred na to piskanie,pukanie, mne to velmi pomaha.
Jasne,ze ked zaspavam,to pocujem,ale nastastie mi to nebrani v pokoji zaspat.
Neviem ako by som mal zmeniť spôsob života, stravujem sa zdravo, športujem 2 hodiny denne, vážim 70kg, ale teraz sa mi naozaj nedá ani behať keď mi pri tom praska v hlave akoby som si pukal prsty (ale v hlave samozrejme) pri skakani takisto tak som chcel vedieť či je to ten tinnitus lebo takto sa mi naozaj nedá ďalej aktívne žiť ...
tinitus spúšťa v mnohých prípadoch stres...mne predpísala ušná Magne B6 - 4 tabletky denne, nedobrala som ani celé jedno balenie, pretože som neuveriteľne začala priberať, ale problém bol vyriešený, hučanie v uchu prestalo
teraz po dvoch rokoch mi nie je vôbec nič, schudla som, žijem zdravšie, venujem sa svojím koníčkom, snažím sa vyhýbať stresu, neužívam žiadne Magne B6 - hučanie sa mi nevrátilo
treba zmeniť spôsob života a nie riešiť, čo ti kde praská, hučí a píska...ak na to budeš neustále myslieť, tak ťa to nikdy neprejde...každý problém sa dá riešiť aj inou cestou, ako liekmi :)))
lebo mne tak jemne huci v usiach normalne to nepocujem vacsinou len v noci ked je ticho a obcas sa mi stane ze mi tak silno zapíska v pravom uchu (obcas ked zaziapem ale obas aj z nicoho nic) ale mna hlavne zaujima to pukanie v hlave lebo to sa mi deje len pri behu a skakani tebe pri tychto veciach nepukalo v hlave? :)
Mne niekedy len tak sumelo, alebo pukalo,ale teraz je to uplne tichucke piskanie, a niekedy piskanie a dotoho ako keby suchanie, ale nepiska mi to tak nahlas,ze by som nic nepocula.
A zistila som,ze sa mi to piskanie zvysuje,ked som rozculena,alebo v strese,ak sa ukludnim,je to velmi potuchicky
Chod urcite k usnej, najskor ti urobi audiometriu,ci sa ti nezhorsil sluch a potom ti pravdepodobne da nejake lieky z ginka,ale vacsinou davaju ten tebokan
tiez mavam hucanie (alebo piskanie) v usiach ale len tak slabo, ale ako som sa docital to praskanie v hlave byva aj za toho...ty si take nieco nemala?