Sila ocneho kontaktu

Príspevok v téme: Sila ocneho kontaktu
zivotalebosmrt

Zdravim vsetkych pritomnych aj nepritomnych po dlhsom case. Odkedy som tu nebol, som pokrocil v zivote celkom zaujimavym smerom, ale aby som sa dostal k tomu co chcem, stale mam na com makat...
Preco pisem tu? Mam prosbu na ludi, ktori zazili podobny divny pocit ako ja, a pomohli mi rozlustit, co je za tym....
Nikdy som nemal problem udrziavat ocny kontakt s druhym clovekom, vlastne som si ho ani nejako neuvedomoval....no v juni tohto roku som zacal mat s nim nasledovny problem...
Citim akesi napatie, ked sa pozeram druhemu do oci, za par sekund sa to tak vystupnuje, ze prichadza mensia nevolnost...vtedy uz musim odvratit zrak a viem, ze aj ten druhy musi pokukat inde...
Vo vzduchu zacne virit dost neprijemna atmosfera, napisem to rovno, otukavame sa ako to dalej bude ist, ale osobne citim, ze by som sa najradsej pozbieral a odisiel...jak s tymto zapasit....
Zahada je, ze tento jav sa nevyskytuje stale, proste to pride z nicoho nic, po case akokeby som nato zabudol, bavim sa jak normalnu clovek, a potom zas...
Suvislost s urcitymi osobami som vylucil, kedze sa mi to stalo pri mame, babke, kamosoch...aj pri cudzich neutralnych osobach, aj pri ludoch, ktorych nemam rad...
Nenasiel som ziadnu spojitost alebo suvislost, ktoru by som mohol pouzit pri odhaleni tejto veci, neviem co mi ten pocit chce skutocne povedat, odkial sa vzal, preco prichadza v urcitom momente...co to do pekla vlastne je...
Dost mi to brani v spoznavani novych ludi, a udrziavani starych vztahov, prekonal som fobku s nadvezovania a komunikacii s cudzimi ludmi, a teraz pride takato somarina.
Vsetkym, co sa toto deje alebo stalo a prekonali to, vase info o tomto dive bude mat pre mna neskutocnu hodnotu.
Dakujem vam, mozno som na nieco zabudol, tak sa pytajte, a prajem pekny vecer.....P.S. vsetko sa da vyriesit, len je treba makat, verit si, aj ked je brutalne niekedy tazke a najst spravnych ludi...je to robota na roky...

ivobrick

Ved ty sam si si odpovedal, ze si prekonal fobiu, a ze je to brutalne tazke.
Je to tak, viem o com hovoris/hovorim.

Kazdopadne stoji zato - ak mas moznosti ako ja ze mozes komunikovat s vela ludmi pocas dna, tak si to trenuj.

90% ludi neudrzi ocny kontakt, a 95% ludi uhne skvor - vacsina do zeme/alebo to uhra do autu, ako by si predpokladal.

Uhybaj do strany chvilu potom ako druhy uhne, lebo ho znicis :D

Aj mne sa dnes nieco podobne stalo s kamoskou ktoru dobre poznam, proste bud vydrz, alebo "rozmyslaj-pohlad hore a nazad". Ked uz nevies vydrzat.