Plesaty a 23r.

Príspevok v téme: Plesaty a 23r.
Bruce

Ahojte.
Posnazim sa v kratkosti. Este pred mesiacom som mal vlasy na rozdavanie. Teraz uz nemam. Vlasy mi padaju len z temena rovnomerne, ziadne kuty ani podobne veci tomu nepredchadzali. Je to proste pre mna sok. Je viac ako pravdepodobne ze nenarastu spat.
Ja tu ale nechcem riesit to, preco, ako to zvratit atd... To som uz riesil a stale riesim.
Chcel by som od vas nejaku podporu, alebo nazor na plesatych ludi, hlavne ako to vidia dievcata atd.. Ja mam 23, vzdy mi hovorili ze som pekny, s dievcatami som problem nemal (ale nie som z tych namyslenych chlapcov ktori zjedli cely svet)... Vzdy som sa bral skromne a hlavne som si to o sebe naozaj nemyslel. Moja postava je stihla, chuda, cize hola hlava sa mi nehodi ako nejakemu neonacistovi alebo nasypanemu kulturistovi.
Mam velke depresie. Vela ludi ma depresie ked im odchadzaju vlasy roky a nevedia si rady, nie to takato rychla zmena. Schovavam sa doma, nekomunikujem s ludmi...
Caka ma posledny rok na vyske, mam pocit ze to nezvladnem zkrz tie depresie. Prvy tyzden v skole za mnou a ani neviem co sa tam dialo, myslou som uplne inde.
Viem ze su OMNOHO horsie veci, a taketo \"rady\" mi moc nepomozu. Aj toto je tazke a dokym to niekto nezazije, nepochopi.

Dakujem vam

Matyo

ale veď u chlapa je doležité mať peňáze a dobré postavenie v spoločnosti potom ti bude zobať z ruky každá na ktorú ukážeš :D

LMarika

Poznala som jedneho plesateho muza a bol mi velmi sympaticky, charizmaticky, mal krasne, zive tmavohnede oci, pekny rovny nos, usi, postavu, usmev, pery, zuby... vsetko v pohode a vzdy krasny a mily usmev na tvari a sebavedomie take normalne - ani prilis vysoke, ze by bol namysleny a ani nizke, ze by len so sklonenou hlavou pozeral do zeme a cakal, kto ho kedy zacne sikanovat, proste v pohode, spravny chalan a tiez velmi mlady a uz bez vlasov, ale vzdy usmiaty a nadseny, ze som si vlastne jeho "chybicku krasy" ani neuvedomovala, vobec som na nu nemyslela, ten muz bol skratka pre mna pritazlivy, hoci bol aj bez vlasov - tiez vyriesil svoj problem ostrihanim dohola a myslim si, ze urobil dobre. Bol to moj kolega a vsetkym zenam v kolektive sa najviac pacil prave on, hoci sme mali aj vela vlasatych kolegov, ale ti neboli taki pritazlivi ako on. No poznala som aj ineho, nemal ani 23 a uz nemal vlasy, iba na bokoch nad usami a celkom vzadu pri krku zopar ciernych vlasov, inak cely zvysok hlavy bez vlasov. Bol smutny a trochu depresivny, na jeho tvari nikdy nebolo vidiet usmev. sebavedomie nemal absolutne ziadne, len chodil zhrbeny so sklonenou hlavou a pozeral do zeme, nevedel si najst dievca, hoci pracoval vo velkej fabrike, kde bolo okolo 1000 ludi, prevazne zien a oslovil takmer vsetky nezadane kolegyne, ale bez uspechu. Kym som nepoznala jeho vek, tipovala som, ze by sa mohol blizit k 40-tke, vazne. Vobec ma ako muz nepritahoval, hoci do tvare nebol skaredy a prve, co som si na nom vsimla, bola plesina a pozostatok niekolkych ciernych vlasov na hlave, proste mal uces deduska prave sa chystajuceho do dochodku. Ci sa mi pacia plesati? Moja odpoved: ako ktori. Aj medzi plesatymi som poznala muzov, ktori boli pre mna ohromne pritazlivi po telesnej stranke, dokonca omnoho pritazlivejsi ako muzi s vlasmi, ale aj takych, ktori pre mna vobec pritazlivi neboli. Ten prvy ano, ten druhy nie. Ten druhy sa mohol dat aspon ostrihat dohola, nacvicit si doma pred zrkadlom vzpriamenu chodzu a pekny usmev... pripadne vyhladat psychologa, aby mu pomohol vyrovnat sa so svojim problemom a zvysit si sebavedomie (len pre boha nebrat psychiatricke lieky, ale absolvovat iba sedenia za ucelom nejakych rozhovorov...), prijat sam seba takeho, aky je a naucit sa urobit si pred ludmi so svojej chyby krasy aj srandu... Ono je to velmi zvlastne a takmer neuveritelne, ale cim viac sa ty sam pre svoj problem trapis, hoci o nom aj pred ludmi nehovoris, tym viac klesne tvoje sebavedomie a budes stale smutnejsi a smutnejsi, co zvysuje pravdepodobnost, ze tvoje okolie ta bude vnimat ako cloveka, s ktorym nieco nie je v poriadku a tvoju chybu krasy si hned ludia vsimnu a nebudes pre nich pritazlivy. Pritazlivost z velkej casti vychadza z psychiky, z niecoho vnutorneho, je o nejakej tej charizme, o nejakej tej vyrovnanosti so sebou samym. Musis byt proste veselou, usmiatou a psychicky vyrovnanou osobnostou, inak nebudes pre zeny pritazlivy. Nech uz sa aj pre svoj problem sam doma, kde ta nikto nevidi plakat, akokolvek trapis, nikdy to nedaj najavo pred ludmi. Tvar sa, ako keby sa nic nedialo, chod vzpriamene, bud sebavedomy, vzdy usmiaty, mily a nadseny... Ked niekto hodi na teba ustipacnu poznamku kvoli tvojim vlasom, tak sa zasmej a urob si srandu sam zo seba, napriklad povedz, ze plesati muzi su vykonnejsi v posteli... alebo povedz ustipacnemu kamaratovi, ze plesatost je znakom, ze ty si uz dospely a on je este decko, ked ma tak vela vlasov na hlave, alebo nieco podobne... a zacni sa rehotat, toto su proste tie spravne reakcie, ktore okolie zboznuje a ktore sa aj nam, zenam pacia. Ak by si sa ale po takej ustipacnej poznamke schoval niekam do kutika a rozplakal, ver mi, ze tym ziadnu zenu neohuris, iba ak odplasis. Porozpravaj sa so svojim otcom, opytaj sa ho, kedy zacal plesatiet on, v akom veku a akou rychlostou, ako to znasal, ako sa s tym vyrovnaval, ako na tuto vec reagovali jeho kamarati, kamaratky... On by mal byt teraz, v tomto tazkom obdobi pre teba oporou, rozhovor ako chlap s chlapom na chlapsku temu urcite pomoze. Ja som zase v prilis mladom veku kvoli vysokej kazivosti prisla o vela zubov (hygiena O. K. - porucha vstrebavania vapnika, 33 rokov neliecene potravinove intolerancie, o ktorych som nevedela, ze ich mam...) - ale boli to len zadne zuby, takze z estetickeho hladiska stale zostava vsetko O. K. Lacne riesenie - proteza, drahsie riesenie - implantaty. Strata vlasov: lacne riesenie - parochna, drahsie riesenie - transplantacia vlasov. Co nevidiet, pride zima a zacnu sa nosit ciapky, takze aspon vonku na ulici ta tvoj problem trapit nebude. Mnohi mladi chalani schovavaju plesinu v lete pod siltovku a v zime pod pletenu ciapku. Mne osobne sa na mladych a plesatych muzoch paci, ked sa daju ostrihat dohola. Nepaci sa mi, ked si nechaju nad usami a vzadu na hlave vlasy, obzvlast ak su cierne, lebo to este viac zvyraznuje plesinu, cize do oci bijuci kontrast: vlasy - plesina. Navstiv lekarov, ale kludne skus aj alternativnu medicinu, ako ti tu radili, vyskusaj vsetko, uz len kvoli tomu, aby si mal ciste svedomie a dobry pocit z toho, ze ze si skusil naozaj vsetko. Vela stastia!

B.Z

Žiaľ, plešatosť je nezvratná.Jedine, že by si si dal nastrieľať nové vlasy, ale myslím, že je to veľmi drahé a nieje 100% šanca, že sa nové vlasy uchytia.

Niekde som čítal, že plešatí muži majú viac mužského hormónu, a tým majú vyššie sexuálne libido.To je také najväčšie pozitívum.

A to či sa ženám páčia plešatí muži je individuálne.Nemusíš sa obávať, nejakú ženu si určite nájdeš :-)

cezium

v prvom rade, neber svoj stav ako nemenny. vsetko sa da zvratit, telo je schopne uzasnej regeneracie. to, ze plesaties a v mladom veku, znaci, ze nieco v tele nie je ok, nejaka metabolicka porucha, lebo zrazu sa stali korienky v hormonalne zavislych oblastiach hlavy citlive na DHT. a to nie je normalne, normalne je, ze zdravy clovek vyzera pekne po vsetkych strankach. neviem, hladaj dalej a neboj sa aj velmi alternativnych postupov, lebo nieco sa pokazilo v tele a isto sa to da aj napravit, aj ked ti budu tvrdit ortodoxni lekari, ze je to prirodzene, mozno geneticke a blablab. NIE JE. mlady clovek ma vyzerat ako mlady a ma byt pekny a nema mat problemy starych ludi, takze v tom mladom organizme je nieco dokafrane.

co sa tohto tyka, neviem ci to je najlepsia metoda, ale citala som o nej viackrat na roznych forach a zda sa byt ucinna. niektori muzi, ktorym hormonalne padaju vlasy, to zvratili pitim darcovskej uriny od mladej zeny, zvacsa svojej priatelky alebo blizkej kamaratky, ta zena musi byt v plodnom veku, kedy ma vsetky spravne hormony. ale neviem ci to je dlhodobo dobre, kedze predsa len zenske hormony su zenske hormony... a je mi jedno, ze niekto povie ze nechutne a blabla. ja osobne som si vyliecila chronicky zapal zaludka (co znamena podla lekarov neliecitelny a treba sa s tym zmierit) mesacnym pitim rannej uriny, vlastnej, vola sa to autourinoterapia. zufali ludia skusaju zufale veci a ono to fakt fungovalo. poradili mi to velmi alternativne liecitelske smery a preto verim, ze vsetko sa da vyliecit a napravit. a to som skusala vselico a az toto mi pomohlo. je mnoho ciest, ajurveda, ziva strava, akupunktura, tradicna cinska medicina... niekedy aj staci radikalne zmenit stravu, skratka je vela moznosti aj v alternative, len treba najst, co zaberie tebe, rozne doplnky... ale nikdy nebrat svoj stav ako nemenny, telo je naozaj velmi inteligentne a regeneracie schopne.

a ano, dnes mame hormony vsade, pitna voda, plasty ovplyvnujuce hormonalnu sustavu,etc. jedlo vselijake, takze vela ludi ma rozne poruchy a plesiveju a vselico ine. no vzdy je moznost zlepsit svoj stav, len sa netreba vzdavat, lebo nie je normalne byt plesaty a v mladom veku, proste nie je. a vsimam si ze vela mladych muzov ma s tym problemy. a mozno je to predsa len tou stravou, podla teorie raw food nas akakolvek varena strava vlastne pomaly trovi a starneme, ked pozrieme na zvierata (nie domace psy, co jedia spracovane granule a aj varene ci inak tepelne upravene jedlo), od dozretia do dospelosti az do velmi vysokeho veku ci smrti vyzeraju stale takmer rovnako, nevypadavaju im vlasy (srst), nesediveju, vyzeraju skratka rovnako. nase domace zvieratko co jedava len surovu zeleninu, travu, nepozna stresy, ma velky vybeh, vyzera rovnako uz desiaty rok, pricom sa ma dozit okolo 5 rokov. a stale vyzera ako krasne mladatko, nijake znaky starnutia alebo opotrebovanosti...

a inak, plesavi muzi su v pohode, poznam mohych co sa stastne ozenili a vlasy nemaju uz davno, nemaju problem s babami, to nie. nemusis sa preto trapit, neboj. ale normalne je proste mat vlasy, teda zdrave.

Bruce

Keby som založil temu, napr: 1. mam si zacat s kamoskou?
2. mam ho mierne krivý a kamoš ho má dokona vačšší čo mam robit?
3. aku farbu na vlasy si mam dat? už ma blond nebaví

...tak je tu tolko príspevkov, že to nestíham čítať...

chorá doba v ktorej žijeme fakt

Agnes989

Ja som nikdy nepochopila, preco sa mnohi chlapi trapia kvoli tomu, ze plesateju. Predsa im to neubera na muznosti a kto povedal, ze muz musi mat vlasy. Pekne dlhe vlasy musi mat zena, to je jasne, inak ju nikto nebude chciet. Ale zenam je to jedno, chcu aj plesatych. Mne osobne je to tiez jedno.

karolinka122

ak skoro oplesatel dedo, otec, je pravdepodobne, ze to mas po nich. mam 2 kamosov, co tiez len co skoncili vysku, velmi rychlo oplesateli a v 25-tke uz mali pol hlavy bez vlasov...riesili to ostrihanim dohola obaja...kazdopadne si aj tak daj urobit hormonalny profil, neviem ci existuju nejake zazracne pripravky pre rast vlasov, mozno nieco pomoze. a plesaty muzi posobia na zeny inteligentne a seriozne, tak nevesaj hlavu, u inteligentnych zien vyhrava charizma a intelekt , sportovy duch, vtipnost pred bujnou hrivou u muzov pred velkymi svalmi , narcizmom a malym rozumom a pindurom:D

Bruce

VS5
Nie neskusal ani neviem co to je ale moj problem je hormonalny

All1en
Mrzi ma ze si na tom podobne a mas pravdu, nijak si mi nepomohla. Ale mas pravdu, jedine co mozem spravit je to prijat.. A to je dost tazke

all1en

Ahoj Bruce,
neviem či ti nejako pomôžem...asi ani nie, ale veľmi dobre viem ako sa cítiš, lebo prežívam niečo podobné. Vlasy mi síce nepadajú len posledný mesiac, ale posledné tri-štyri roky, len som myslela že je to prechodný stav...ale nie je, už ani nedorastajú a ,,cestičky" vo vlasoch mám stále viditelnejšie a širšie...a pre mňa ako dievča je to hrozný pocit...mám 21, takže asi viem čo prežívaš.
Ak si s tým nebudeš dať vedieť rady, tak veľa možností nemáš...len sa s tým zmieriť. Ber to ako nemenný stav a súčasť svojho života, snaž sa zvyknúť čím skôr, lebo inak to bude veľké trápenie...
Inak...myslím že väčšina dievčat ocení na chalanovi pekné, husté vlasy a naopak...takže ti asi náladu nedvihnem :) mrzí ma to