Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ako presvedcit hypochondra ze nie je chory?

Príspevok v téme: Ako presvedcit hypochondra ze nie je chory?
julianka23

Dobrý den

prosim Vás ako presvdcit hypochondra ze nieje chory. Nechcem aby siel za psychiatrom pretoze ten by mu dal antidepresiva. Nasadil mu ADD hned po diagnostikovani tejto choroby. Po dvoch tyzdnoch ich vysadil a zas pomaly ale iste zacina s namyslanim si tychto chorob. Predpokladam ze bude mat chvilku problem aj z toho ze tie tabletky vysadil z jedneho dna na druhy.

Prosim poradte ako to zvladnut ale hlavne bez tych hlupych tabletiek. docitala som sa ze je dobra psychoterapia, stoji to vela penazi alebo to hradi poistovna? sme studenti

blb

No takto keď to pôjde ďalej..To on ti už ani na hajzel za chvíľu neprejde, čo ak sa cestou tam posmykne a spadne?! Natrhnuta slezina atď..nič! Nereaguje resp. nechce - odmieta liečbu tabletkami, tak ho pošli na elektrošoky. Sa prebere. Sú určité typy ľudí, ktorí jednoducho liečbu tabletkami odmietajú alebo dokonca na ne nereagujú. Potom je tu už len jediná možnosť-ee.

ddana

Serotonin sa neda doplnit sportom. ADD neznizuju imunitu. Mam dojem, ze sa pridrziavas, jeho myslenia. Ak mu chces pomoct studuj odborne clanky, kde najdes kvalitne info od odbornikov.

larva

Ahoj. AD sú dobrá vec na rozjazd, veď ich nemusí mať celý život, POSTUPNE ich bude vysádzať. Ja som brala SNRI vysoké dávky a po dvoch rokov som bez nich, ja som mala ale depresiu..takto bude stále v záseku, lebo jeho mozog nič dobré nevymyslí, je chorý. Najlepšia je kombinácia AD a psychoterapie, ale pozor, aby nemal zase bludy, ze ho chcú otráviť. Hypochondri často neveria lekárom ani výsledkom vyšetrení.

julianka23

Blb: aj ty si hypochonder? A ako dlho si bral lieky? On ich vysadil pretože myslel že ma od nich slabú imunitu, čo môže mať v budúcnosti katastrofálne ucinky...proste je to všetko bludný kruh
doteraz mi nikto nepovedal že sa to dá vyliečiť :(

ddana: add sú navykove!každý to vie... A seratonin sa dá dopnit sportom nie? Aj to mal v pláne len dostal horucky kt. Sa snaží už druhy týždeň vylezat preto nemôže behať vravel..vraj by dostal zápal plic,taze nechce riskovat... :(

ddana

Antidepresíva nie sú návykové lieky - dopĺňajú mozgu chýbajúci sérotonín. Aj inzulín by neužíval, lebo je návykový_ Nie nie je, len telo ho potrebuje dostať zvonku pre svoju správnu činnosť, rovnako ako mozog sérotonín. 2 týždne sú veľmi krátka doba na pocítenie ich účinku. Hypochondriu sám nezvládne, zvlášť ak je to už aj potvrdené. Ale rozhodnutie je na ňom, má právo odmietnuť liečbu, je zodpovedný sám za svoje následné problémy... Psychoterapia je zdarma, ak si vyberie zmluvného psychológa.

blb

Tak nech trpí, keď nechce brať tabletky! Bez liekov to veru nepôjde, viem o čom píšem, aj ja som si tým prešiel. Meno! Človeka v depresii nebaví nič! Čo to trepes za bludy?! Že výlety, čo rád robí.. Človek by vtedy najradsej skapal! Ty si zjavne nezažil/a depku. Ani nechci..

julianka23

_meno: dakujem za radu, chapem co mi chces povedat,
najradsej by som pocula nejaky osvedceny navod ako by sa z toho dostal sam, al. s nejakou pomocou a bol by pokoj od vsetkeho , ale ked si predstavim ze nas caka nejaka spolocna buducnost pred sebou a ja ho mam stale kontrolovat, dohliadat na nho a robit mu program ... ach bude to tazke strasne :(

Agnes989: pretoze nechcem aby ich bral cely zivot, su navykove, nic nevyriesia, len ho zbytocne utlmia, to na com by mal pracovat sam za nho spravia lieky.. jednoducho oblbovaky, DROGY...

_meno

Ahoj julianka23

V skratke kazdy clovek ma k dispozicii kvazyNekonecno energie obnovujucej sa kazdu sekundu...
Toto nikto z ludi nezmeni, je to dane. Jednoducho nevezmes nikoho energiu, nedokazes zastavit tvorenie tejto energie.
Toto je najnajnajdolezitejsi bod mojej rady,boj s nekonecne sa obnovujucou enegiou nikdy nevyhras. Pomoze ze ti pochopit tento fakt, ze svet je taky, zmier sa s tym. Neexistuje nerobenie, existuje iba robenie.

Ok, cize uz chapes, ze tvoj znamy prosto daco robit BUDE.

Odpoved je velmi jednoducha: koriguj tuto energiu. Snaz sa smerovat jej tok.

Co by ste radi spolu robili? Ako by on chcel travit svoj volny cas? Co rad robi/robil? Zahlt ho cinnostami, vyletmi, ulohami, ludmi Atd atd.

Zo skusenosti mozem povedat, ze medzi najvacsie faktory (seba)destrukcie patri nicNerobenie (cize akumulacia energie, v, cloveku sa potom len hromadi, vrie a skor ci neskor vybuchne).

Zahlt ho cinnostami. (Este dobra rada, ak chces aby druhi ludia hrali tvoju hru, nenechaj sa vtiahnut do tej ich: ty prides ze idete robit, bude to dobre pre toho toho toho tak tak tak. A on ze nie, je chory, stane sa to to to, este nema doliecene to to to..v momente ked zacnes argumentovat si prehrala..staci ze povid ano, si chory, ale vladzes sa ist prejst a bude ti lepsie...stop dalej rozvadzas svoju temu, nie jeho (nesmies ho ani ignorovat, ani nasledovat, len ho ukoriguj, nasmeruj ...ja mam rad vyraz 'ukocikovat').

P.s. znamy mi odporucil film Intouchables, skus pozriet ci poucenie z tohto pribehu by ti vedelo pomoct.

Prajem Ti vela uspechov, zabavy a srandy so znamym julianka23.