Ahoj julianka23
V skratke kazdy clovek ma k dispozicii kvazyNekonecno energie obnovujucej sa kazdu sekundu...
Toto nikto z ludi nezmeni, je to dane. Jednoducho nevezmes nikoho energiu, nedokazes zastavit tvorenie tejto energie.
Toto je najnajnajdolezitejsi bod mojej rady,boj s nekonecne sa obnovujucou enegiou nikdy nevyhras. Pomoze ze ti pochopit tento fakt, ze svet je taky, zmier sa s tym. Neexistuje nerobenie, existuje iba robenie.
Ok, cize uz chapes, ze tvoj znamy prosto daco robit BUDE.
Odpoved je velmi jednoducha: koriguj tuto energiu. Snaz sa smerovat jej tok.
Co by ste radi spolu robili? Ako by on chcel travit svoj volny cas? Co rad robi/robil? Zahlt ho cinnostami, vyletmi, ulohami, ludmi Atd atd.
Zo skusenosti mozem povedat, ze medzi najvacsie faktory (seba)destrukcie patri nicNerobenie (cize akumulacia energie, v, cloveku sa potom len hromadi, vrie a skor ci neskor vybuchne).
Zahlt ho cinnostami. (Este dobra rada, ak chces aby druhi ludia hrali tvoju hru, nenechaj sa vtiahnut do tej ich: ty prides ze idete robit, bude to dobre pre toho toho toho tak tak tak. A on ze nie, je chory, stane sa to to to, este nema doliecene to to to..v momente ked zacnes argumentovat si prehrala..staci ze povid ano, si chory, ale vladzes sa ist prejst a bude ti lepsie...stop dalej rozvadzas svoju temu, nie jeho (nesmies ho ani ignorovat, ani nasledovat, len ho ukoriguj, nasmeruj ...ja mam rad vyraz 'ukocikovat').
P.s. znamy mi odporucil film Intouchables, skus pozriet ci poucenie z tohto pribehu by ti vedelo pomoct.
Prajem Ti vela uspechov, zabavy a srandy so znamym julianka23.