Hriech

Slobodna

Ty si pri tom bola Bella??? :))
Prečítaj si Bibliu, ktorá je plná smilstva a incestu.
Čo ty rozumieš pod pojmom smilstvo???

bella21

anonymka: áno, pýtať sa u veštcov na budúcnosť je hriech proti 1. Božiemu prikázaniu.

slobodná: v akého Boha veríš? Každý si totiž môže prispôsobiť Boha na svoje predstavy a potreby - ale aký je to potom Boh? 6. Božie prikázanie: Nezosmilníš nedala ľuďom cirkev, nie je to jej výmysel. Toto prikázanie dal ľuďom Boh skrze Mojžiša asi 1200 rokov pred Kristom.

Slobodna

Borovička: ufff to čo máš za vieru? Predpokladám nejakú silne ortodoxnú. Tiež som veriaca ale verím v Boha a nie v cirkev. Pohlavný styk je prirodzenou súčasťou lásky. Čakať až do svadby a potom zistiť, že to neklape? Som rada, že mám vieru, kde sa nemusím spovedať z každej blbosti, pretože by mi bolo ľúto toho kňaza :)
anonymka: jasné, hriechom je úplne všetko dobré na tomto svete. Milujem takýchto veriacich, potom ako opustia kostol "morálne čistí" nemajú problém ubližovať ľuďom okolo seba, veď čo, oni sa z toho opäť vyspovedajú, očistia.
Uvediem príklad - keď cirkev bráni v normálnom pohlavnom styku medzi mužom a ženou - napr. kňaz-miništrant. Sexuálna energia si vždy nájde svoju cestu. Je to lepšie??? Možno nie som ortodoxne veriaca a podľa vás morálne nečistá ale potreby, čistota a bezpečnosť detí je u mňa prvoradá. Z toho plynie záver - lepšie šukať normálne.
Je veľa ľudí, ktorí sa oháňajú morálkou, či už veriacich alebo nie, a pritom sami vôbec netušia čo to tá morálka vlastne je. Ona sa totiž nespája výhradne s náboženstvom. Stačí sa riadiť v živote heslom - Nerob druhým to, čo nechceš aby robili tebe, tvojej rodine, deťom! A podľa toho žiť.

borovička

Anonymka ak si veriaca tak by si mala vedieť že mať pohlavný styk s niekym pred uzavretím sobáša je hriech. Pokiaľ niesi svalovecJohn čo chce provokovať :-)
Do manželstva by dvaja mali vstupovať ako panic a panna. Morálne čistí a nepošpinení telesnou žiadostivosťou.
ps: dúfam že svalovec John mi nebude oponovať :-D

anonymka19

Chcem sa opýtať, či sa mám vyspovedať aj z toho, že som mala nemanželský pohlavný styk? Aj to je hriech?

klara19

myslím,že to prežívame všetci,keď si neskôr uvedomíme,že sme schybili,ale veď práve preto máme tú možnosť vyznania hriechov,myslím,že Boh nepozná lehotu premlčania, budeme sa zodpovedať aj za nevedomé hriechy, otázkou je či ti to robí problém,hanbíš sa to vyznať?