Mám nového priateľa, sme spolu 3 týždne, poznáme sa už takmer rok a boli sme vždy dobrí kamaráti. Dali sme sa dokopy v auguste na spoločnom výlete kam ma pozval a úprimne, krajší týždeň som ešte nikdy nezažila. Keď sme sa vrátili, stále bolo všetko ok, mal narodeniny, upiekla som mu tortu, oslávili sme. A potom akoby sa všetko obrátilo o 360 stupňov. Už skoro týždeň nemáme žiadny kontakt, nenapísal mi, nezavolal, nič. A ja sa snažím mať nervy zo železa a nevtierať sa mu, chcem aby mal čo najväčšiu voľnosť. Keď sme boli len priatelia veľa sme sa rozprávali o našej minulosti. Viem že pred 8 mesiacmi sa s ním rozišla priateľka ktorú neskutočne miloval, boli spolu 5 rokov. Sám mi povedal že bol ale pod papučou. Preto sa ja nechcem správať ako stíhačka a hysterka, chcem mu dopriať čo najviac času pre seba. Jediné čo som mu za ten týždeň napísala, bolo "nestalo sa niečo?" a on mi jednou vetou odpísal že "je s partiou"..nechcela som to ďalej riešiť, nepísala som ani nevolala..myslím že keď mu budem chýbať, sám sa ozve. Len sa začínam obávať že to trvá akosi pridlho. Okrem toho ho vídam stále na azete, skoro vždy keď sa tam prihlásim je tam na zoznamke..to ale nemusí nič znamenať, nechcem zbytočne panikáriť. Podľa vás prečo takto prerušil kontakt a vypisuje si na nete? Urobila som niečo zle?
Čo robím zle?
Otočilo sa to o 360° :). Veď sa nič nestalo:D.
Osobne, by som na tvojom mieste ešte chvíľku počkala. Zažila som niečo podobné - tiež nastala v začiatku na nejaký čas odmlka. Chodila som stále pozerať na net, či nenapísal, tiež som ho videla vždy prihláseného na azete. Až som to nevydržala a napísala som mu správu v štýle: že mi s ním bolo hrozne fajn, ale očividne nie je z jeho strany ďalší záujem, tak mu ďakujem aj za ten krátky čas. Na čo som dostala reakciu, že tej správe nepochopil. že mal pocit, že je to všetko v poriadku. A hoci to bolo dávno a teraz sa len pozdravíme, naučil ma, že aj keď muž a žena konajú rovnako - vysvetlenie je tak rozdielne. Možno ťa len skúša a možno ti chce byť vzácnejší :-) hlavne nepanikár a udrž si nadhľad. Raz sa ozvať musí :-)
hej, tomu rozumiem, že po takom izolovanom vzťahu potrebuje priestor. Ale spôsob akým to urobil nie je najúctivejší...
No neviem, nepoznám ho.
Možno má na to on proste iný pohľad a príde mu to v pohode. Každopádne ak to nie je spôsob, ktorý vieš prijať, tak sa potom o tom porozprávajte.
to Fleur-de-lis: máme obaja 21 a chodíme na vš. Zatiaľ sa ale pred nikým slovne nevyjadril že som "priateľka" ale asi to vidno bolo, držanie sa za ruky a tak..je to v začiatku a ja tiež ešte o ňom všade nevytrubujem že mám nového frajera..chcem to pomaly a v klude aby som sa zase nesklamala ako vždy predtým..
Ja mám za sebou už viac vzťahov ako on a myslela som že ten 5 ročný mu dal dosť citovej vyzretosti, i keď jasné, obaja sme na to ešte mladí. Ja mám teraz obdobie kedy som už 2 roky sama od posledného vzťahu ktorý bol pre mňa hrozne ťažký, opustil ma priateľ ktorého som ako prvého naozaj úprimne ľúbila..a odvtedy som si nedokázala nájsť nič, nikto ma nezaujal a nedokázala som sa s niekym zbližovať, až teraz..
k tomu že mu dávam priestor..robím to na štýl "podľa seba súdim teba", pretože viem že kým ja už 2 roky sa venujem iba kamarátkam, kamarátom, chodím von a jednoducho sa nikomu nezodpovedám - ako nezadaný človek, on tú možnosť dlhý čas nemal a nemal sa kedy vyblázniť vonku s partiou a kamošmi keďže bývalá si ho držala nakrátko. Na tom že chodí so svojimi von nevidím nič zlé, ja robím v podstate to isté.
Nieco sa rozhodne stalo a nemyslim si, ze mas teraz hrat formu a tvarit sa v pohode, ked nie si. Jedna vec je, ze sa nechces prezentovat ako stihacka, ale tyzden nemat ziaden kontakt len tak bez priciny je cudne a je uplne normalne sa spytat, co je vo veci.
Neviem koľko má rokov a neviem ako vážne berie váš vzťah. Teda či zatiaľ skôr randíte, alebo či ste už oficiálne spolu s nejakou (aspoň malou) perspektívou.
Ak to vníma ako randenie, kde záväzok ešte nie je z jeho strany úplný, tak aj keď to nie je pre teba príjemné, ale nebyť v kontakte necelý týždeň nie je pohroma. Ak sa ale vyjadril jasne o tebe ako priateľke a má voči tebe záväzok, tak to chovanie mi nepríde v pohode.
No to chovanie naznačuje prvý prípad.
Ale neviem. Viem toho príliš málo na posúdenie... Nemusela si urobiť nič zlé. A aj keby si niečo zlé urobila, tak jeho reakcia ostáva stále nevhodnou, ak má voči tebe záväzok.
No neviem, či si sa vysomárila z toho, čo chcem povedať ;)
Takýchto rozchodov možno zažiješ ešte viac. Hľadaj citivo vyzretého partnera, ktorý ťa nebude brať iba ako chvíľkovú známosť.