Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Využívaná?

Príspevok v téme: Využívaná?
lakomica23

Mám taký jemný problém so svojim priatelom sme spolu rok aj pol a máme obidvaja 22 rokov. Obaja brigadujeme popri škole a + navyše on má ešte rodičov podnikatelov oboch čiže nie je z tých chudobnejších pomerov dokonca má možnosť si zarobiť viac než ja má okolo tých 3 - 4 € na hodinu a môže robiť kedy mu to vyhovuje ja len v piatky. A podstata veci je že prvého pol roka ma pozíval kade tade a teraz už nič. Nevadilo by mi to že ma nikde nepozýva ale vadí mi to že navrhne napr. podme na pizzu a ked príde na platenie vždy to zacvakám ja už sa to stalo posledného pol roka minimálne 5 krát. A potom mi dá 2 alebo jedno euro (z tých dvanástich čo platíme) a povie že viac nemá a na druhý den si kupuje napr. džus najdrahši alebo dačo a jedlo a neviem čo všetko čo si mohokl kludne zobrať aj z domu do školy kedže ho rodičia aj živia. Ublyžuje mi to možno mi naložíte že som lakomá alebo čo aletak je to brutlebo kebyže tie peniaze nemá.. on ich má.... a má obcioh rodičov ktorí mu isto sem tam aj niečo POPRI brigáde ešte daju ja sa o seba musím starať sama kedže mama je rozvedená a mám ešte dvoch surodencov ktorí študujú... Myslíte si že mu nedopína? alebo ma proste natoľko nemiluje? prípadne niekto kto mal podobný problem a ako ste ho vyriešili vopred vám dakujem a gramatiku si nevšímajte prosím

jajaa

Dadula56...no a čo keď je to zdôraznené, podľa mňa ak má viac, tak by sa o to s priateľkou naozaj mal podeliť.

Dadula56

Treba si to povedat a urcit nejake pravidla.
A este jedna vec: na to, aky je ten prispevok kratky tam stihas povedat viac razy, ze on peniaze ma od rodicov, ma ich viac z brigady atd. To, ze ma peniaze nie je tvoja zalezitost ani starost a nema to znamenat, ze ti ma veci platit. Mozno mi budes tvrdit, ze o to nejde, ale zda sa mi, ze je to az prilis zdoraznene na to, aby si s tym bola v pohode, ze on ich ma a ty nie.

Fleur-de-lis

dávala si mu ten prvý pol rok najavo, že si to vážiš? Alebo si to brala ako samozrejmosť, že platí on?

A možno by bolo fajn si to vyjasniť, kým niekde pôjdete. Rozrátaj si či máš na to, aby si platila v pizzérii jedlo sebe aj jemu. Ak ti nevychádza, tak mu pred tým povedz, že ak ťa chce pozvať tak s ním rada pôjdeš a ak nie, tak si musíte nájsť lacnejšiu verziu lebo ty na to práve finančne nemáš, aby si platila dve pizze, respektíve ani na jednu pre seba nemôžeš práve míňať. Buď otvorená a úprimná, ale nie nahnevaná, či plná kritiky.

Chlapec je ešte mladý, možno len potrebuje otvoriť oči... Neznamená to hneď, že ťa má na háku... Uvidíš, ako sa zachová po tom, keď si vysvetlíte situáciu.
Ďalšia otázka, ktorá s tým môže ale nemusí súvisieť. Či sa časovo nejak prelína váš intímny život s tým, keď prestal byť gentlemenom.