Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

V úzadí

Príspevok v téme: V úzadí
subj.

Pekný deň.Prosím o nestranný názor na nasledujúcu situáciu.
Ste krátky čas pred odchodom z rodičovského bytu.Chcete sa osamostatniť a máte konečne tú možnosť. Doma o tom všetci vedia a počítajú s tým, že do konca roka tu už bývať nebudete. V tom sa začne rekonštrukcia ešte stále aj vášho domova,s cieľom poskytnúť pekné bývanie vášmu staršiemu súrodencovi a jeho malej rodinke. Komplet náklady idú z vrecka len vášho rodiča,ktorý bude bývať spolu s rodinou vášho súrodenca. Vám na bývanie nikto nedá ani cent. Musíte zaplatiť svojmu rodičovi aj pár eur za riad, ktorý našiel v zľave a kúpil ho pre vás.

Podotýkam, kašlem na peniaze. Ide mi len o to, že sa cítim čudne a neviem čo si mám o tomto celom myslieť.Mám pocit, že budú oslavovať, keď si zoberiem už aj svoje posledné veci.

subj.

Trošku pre objasnenie :)

O peniaze mi vôbec nejde, hoci by sa hodili, ale mám len jedného rodiča - nemá peniaze nazvyš. A preto ma trošku zaráža, že aj to čo má investuje len pre blaho jedného z detí. Môj súrodenec má 4 ročné dieťa a partnera ktorý zarába. Mali teda dosť času sa postaviť na vlastné nohy a platiť si hoci podnájom. Nestalo sa. Platiť si podnájom budem nakoniec ja. Tým, že sa tu zabývajú a budú platiť len to čo minú (jedlo+energie+voda atď.)sa ja v nepriaznivej situácii už nebudem mať kam vrátiť. Moja izba už nebude moja. Bude z nej pravdepodobne detská izba. To mi príde nespravodlivé, že niekto ma už o život vystarané a ja sa budem len pretĺkať. A to len kvôli tomu, že o 10 rokov starší ľudia o do mňa, sú lakomí platiť úver banke alebo podnájom cudziemu človeku.

doubledog

ved sa ozvi a poziadaj rodicov o nejaku startovaciu podporu.
a povedz ze ti to pride od nich neferove, ako sa spravaju.

Dadula56

Nuz, je to neferove, ale bohuzial je to caste. Vzdy je tendencia pomahat tomu slabsiemu, neschopnejsiemu (tymto nechcem urazat tvojho surodenca samozrejme), pretoze ten schopnejsi nikdy neotravoval, nerobil problemy a vzdy si sam poradil. Takze sa to zrejme takto berie aj u vas, ze ty odchadzas, tym padom si prec z listiny povinnosti. Surodenec zostava (preco?nema peniaze, dieta sa akosi "pritrafilo", nevie sa odputat od rodicov, je lenivi na zhananie bytu?), stale je v pozicii toho, ktoreho treba zabezpecit.
Horsi pripad potom byva, ked si rodicia vytvoria so surodencom akusi "podrodinu", teda, ze oni dvaja plus surodenec budu jedna rodina a ty budes len navsteva.
Neda sa teraz povedat, ktore z tychto dvoch to je. A neviem ani, ci by malo vyznam sa o tom rozpravat. Vzdy tam existuje totiz protiargument, ze si predsa prerabaju svoje a este ty z toho vyjdes ako niekto, kto stve proti vlastnemu surodencovi.
Tazko tu radit, je to na tebe , ci budes ticho a usmievat sa a ocenis svoju samostatnost sama alebo to nebudes vediet prekusnut a jedneho dna to z teba vyleti aj s urokmi...zalezi aj od povahy rodicov ako by reagovali, ci by boli schopni sa na to pozriet nestranne.

xXx123

Nerozumiem. Sú to predsa peniaze Tvojich rodičov a je len na nich ako s nimi počas svojho života naložia. Tak isto je len na nich čo urobia zo svojím bytom. Čo si mali zobrať úver a Teba zo svojho bytu vyplatiť? Kvôli lamino podlahe sa idete povadiť? Myslíš si, že je to výhra bývať s rodičmi a rodinkou v jednom panelovom byte?