Hrbim sa!!!

Príspevok v téme: Hrbim sa!!!
arianna

Strasne sa hrbim!...ked sedim...ked chodim....jednoduch stale! aj mi to dost ludi uz povedalo a vravi:(....najskor som si to nepriznavala ale teraz to uz vidim aj ja!.....no snazim sa kontrolovat,nehrbit sa....ale jednoducho na to stale tak nemyslim a takato sebakontrola mi nestaci! nemate nejaky navrh, nejaku radu ako by som to mohla napravit?? ...skusala som uz podobne pokusy ako: niest na hlave knihy, stat na jednej nohe dlhsi cas.....ale naozaj nemate nieco efektivnejsie??? tento problen nieje zriedkavy a mozno ho mate aj vy takze skusme spolu rozmyslat ako by sa toto otrasne hrbenie dalo vyriesit:)) niekedy ma normalne aj zacne boliet chrbtica, vtedy sa hned vystriem ako pravitko.....:))) inac veeelmi rada sportujem a pri mojom spotre tiez toto hrbenie sa nieje esteticke!! poradite? D A K U J e M =-)

lenoccka

chod na ortopediu a vybav si tam take nieco ako "popruhy" ktore si navlecies ako rupsak na plecia a budu ta drzat vystrete, daju sa v poho zalozit, zlozit cokolvek. Ja ich mam uz niekolko rokov, mam ich na mieru a daju sa aj prat v pracke...

tina

ano PILATES je cvičenie, neviem, kde bývaš, ale velmi by som sa čudovala,keby ešte existovalo mesto, kde sa PILATES necvičí:))skús sa poinformovať...alebo hoď si to na google...a myslím, že aj tu sa niekde o tom píše...
a že je to neprirodzené...myslím, že pokiaľ nebudeš mať ten chrbát rovný, vždy ti to bude pripadať neprirodzené...a nakoniec veď nemusíš tlieskať lakťami za chrbtom:)

arianna

Dakujem,Tina:) skusala som to s tym vystretim pri telke.....a celkom sa to dalo....no snazim sa konrolovat....dokonca aj teraz ked sedim pred kompom, som vystreta heh:)).....ale nezda sa ti ze niekedy je to az neprirodzené??napr. ked sedim v skole v lavici....hmm...viem ze na zaciatok musim co najviac tlacit plecia dozadu ale niekedy to vyzera fakt smiesne:).....ale co uz! a to PILATES.....to co akoze je?? mozno som hlupa ked sa pytam ale ja to nepoznam. co je to?? z tvojho pisania som porozumela ze nejake cvicenie?? a mohla by si mi to presnejsie opisat,please?..............Sandy, a s tou fit-loptou sa napr. ake cviky daju?? myslim ze ci nemas nejake dobre cviky na to hrbenie sa?? ak nejake poznas tak prosim napis ake.ja tiez nejake poznam,ale mohla by si mi dat nejaku radu?................ja vam vsetkym velmi pekne dakujem za prispevky a prepacte ze sa este tak hlupo pytam, ale chapete,nie?? d a k uj e m :))) a ak este niekto mate nejaky nazor, radu, skusenost......napiste,budem rada....ahojteeeeee =)

tina

...to dobre poznám...a poradim ti...PILATES!!!aj ked ho cvicim iba 1x do tyzdna...VELMI rýchlo sa dostavili vysledky! A to fakt, len odporucala by som ti to cvicit s cvicitelkou a nie sama doma...aspon pre zaciatok nie...
a este jedna rada...niekto to tu spomenul pri bolestiach chrbtice...pravidelne,ked sedis pred telkou, sadni si na zem do tureckeho sedu alebo s vystretymi nohami-ako ti je lepsie a skus vydrzat co najdlhsie-to znamena fakt dlho s vystretou chrbticou-vyslovene cielene-aj ked to mozno trochu boli a taha-tlac plecia dole a dozadu a kazdu chvilku sa kontroluj-alebo nech ta niekto obcas skontroluje, ci si fakt vystreta...
myslim, ze sa jednoducho musis aj v beznom zivote pre zaciatok jednoducho kontrolovat, kedykolvek ta to napadne a uvidis, ze casom si zvyknes!
maj sa

arianna

Dobleee,beriem spät! ten pajoncek....to poznam....ale chapes nechcem chodit pipajuca po uliciach jako...!! a to s tym pravitkom ako vazne?? hhaha:)) sak keby som tak dojachala do skoly....mysleli by si ze vazne hrabe!! :)))).....inac som tes chodila na gymnastiku, sranda wsaaaak??

agina

Ale to je fakt!!! Nasa ucitelka gymnastiky nam zastrcila 50cm pravitko dozadu do nohavic a ver tomu alebo nie, pomahalo to.A ten pajonček bežal v telke v reklame, vzdy, ked si sa zhrbila, tak zapipal.Co ine ti mozem poradit???

arianna

dakujem ti....si fakt "mila"!!! chcela som radu od niekoho...taku akoze serioznu....lebo ma to fakt stve....ale ok:) vyskusam aj tvoju metodu ....heh:)))