S manželkou (má sme spolu 9 rokov, s toho bývame spolu vo vlastnom rodinnom dome 4 roky a 3 roky sme manželia a máme 3 ročného syna. Po materskej dovolenke sa vrátila manželka do práce kde pracuje od skorého rána do 15-tej. Niekedy aj 6 dní do týždňa. Ja som tiež v práci 5 dní do týždňa. Mám 32 rokov a moja manželka má 27 rokov. Syn chodí od septembra do škôlky. Môj problém je v tom, že zhruba počas toho ako ostala doma na materskej si ma manželka akoby prestala všímať, dostávam od nej menej a menej pozornosti a okrem iného sme mali obdobie kedy sme nemali spolu sex aj mesiac a keď hej tak len na môj podnet alebo dobiedzanie. Hovoril som si, že to prejde, že teraz toho má veľa, teraz má mnoho starostí s dieťatkom. Tak som to len tíško pretrpel. No neprestalo to ani potom čo sa vrátila do práce. Prestala mi hovoriť „ľúbim ťa“, prestala sa sama od seba ku mne túliť, prestala mi sama od seba dávať pusu, prestala ma objímať. Všetko urobí až po mojom podnete, inak si sadne, ľahne vedľa mňa ako by som bol iba jej spolubývajúci. Zmizla z nej vášeň, neha a iskra ktorú som na nej tak miloval. Nevšíma si moju snahu, akoby neoceňovala moju snahu, moju starostlivosť a moju všímavosť. Pretože ja sa snažím, pomáhať jej s domácimi prácami, so starostlivosťou o dieťa, venujem sa synovi aj jej, snažím sa byť príkladným otcom a manželom, snažím sa jej vo všetkom vyhovieť a urobiť všetko tak ako si to ona želá. Robím kompromisy, keď treba tak ustúpim, chválim ju pred rodičmi, kamarátmi, kolegami. Hovorím jej ako ju veľmi milujem, preukazujem jej lásku, hladkám ju po chrbte, držím ju za ruku, synovi pred ňou hovorím ako sa všetci traja ľúbime. No to všetko ostáva akoby bez povšimnutia. Keď sa ju opýtam či ma ešte ľúbi tak mi povie s úsmevom „trošku“ alebo niekedy mi povie „áno“ ale sama od seba nepovie. Keď sa s ňou o tom rozprávam tak mlčí nevie mi nič na to povedať. Cítim sa byť nepochopený a zbytočný. Čím viacej sa snažím starať o dieťa, domácnosť a ju, tým je to asi horšie. Sex máme 4x do mesiaca aj to len a len po mojom podnete a dobíjaní. Raz som skúšal zámerne sa jej vôbec nedotknúť ani pusu jej dať, tak prešlo 8 dní kedy večer v posteli položila ruku na moje plece. Bohvie koľko by prešlo času bez sexu, keby som sa o to nepokúsil ja? Nechcem nič zvláštne od nej len jej pozornosť, všímavosť, prítulnosť a malý prejav lásky, aby som cítil jej oporu. A ako čerešnička na torte bolo moje náhodné odhalenie jej flirtovania s 20 ročným chalanom cez FB chat. Zabudla sa odhlásiť a ja som si všimol akési čudné správy. Kde neznámi chalan ju požiadal o pridanie medzi priateľov a ona miesto zamietnutia po zistení o koho ide si s sním začala zoznámku na konci ktorej mu napísala ako jej lichotí, že má o ňu záujem mladý chalan. Na moje a jej šťastie to ukončila tým že je vydatá a má dieťa. No svojej kamarátke sa s tým hneď pochválila, že ju balí mladý chalan a že jej to normálne zdvihlo sebavedomie. Tým istým sa pochválila na inom fóre, kde som registrovaný aj ja len o tom asi nevedela. Miesto toho aby sa kamarátkam pochválila, že jej manžel jej pripomína ako sa jej veľmi páči, aká je sexi, ako ju manžel ľúbi, ako sa jej manžel snaží...Neviem čo mám robiť. Poraďte mi prosím. Podľa vás ma moja manželka ešte miluje, alebo ma berie už ako samozrejmosť ako rutinu, že som pri nej a robím všetko o čo ma požiada? Kde robím chybu? Čo mám robiť? Mne na nej fakt záleží a milujem ju rovnako ako 9 rokov dozadu. Možno to iba zbytočne nafukujem, neviem, ale trpím nedostatkom lásky z jej s strany inak je to príkladná mamička aj žienka domáca. Ďakujem za každý podnet.
Manželka si ma nevšíma...čo mám robiť?
PabloF Dnes 11:47
zase vedla. Doma jej POMAHAM, pracujem, nakupujuem, varim, viem sa postarat aj o maleho, riady robim. Ona obcas doma nieco porobi a len sa stara o maleho. Nekoji, ma umele mlieko.
Ona nerobi viac, robi menej. Z toho vsetkeho som ja unaveny viac ako ona a nefnukam. Spim rovnako, len ona v noci k nemu vstane obcas, ked sa pohne, alebo sa jej zda, ze sa mu nieco nepaci, treba ho v postielke napravit. Zato tento spankovy deficit, si nahradi cez den, ked si moze pospat. Naproti tomu ja som niekedy, ked ona spala robil este riady a spal o niekolko hodin menej.
Tak mi povedz, to ju mam dat do krematoria, nech si oddychne, alebo co ? Je mi jasne, ze by bola extremne unavena, keby mala zvladat vsetko a aj preto jej pomaham, okrem ineho, ze dieta je nase a tak je to aj moja povinnost.
Ale ona ma starosti minimum, viac moze spat, menej pracuje a unavu u doktora riesit nechce. Tak co s tym ?
Pred otehotnenim bravala hormonalnu antikoncepciu a vtedy bol sex OK. Ale mam ten dojem, ze odkedy ju vysadila, tak to slo s nou dole kopcom sexualne. Preto aj podozrievam, ze za tym vsetkym su hormony. Ale kym u vacsiny zien je problem s tym, ze beru antiku, ona zacala mat nechut po jej vysadeni. Robili jej tusim aj testy, ale vsetko ma v norme.
Tohoto som sa vo vztahu s nou obaval, pretoze ju vzdy prestane vsetko rychlo bavit a tak sa to stalo aj s milovanim...
Manželku treba občas aj vyvenčiť. Príroda, divadlo, alebo hoci len supermarket. ... Neviem kde máte problém, skúste ho nájsť.
PabloF
Dnes 11:40
moja zenuska neni hlupa. Naopak, je inteligentna, sikovna, ale dost leniva. Tie rady za kamasutry poznam dobre, viem vselico vymysliet a naplanovat, ale teraz bud mudry:
1/ ked nieco zaberie, tak to zaberie u nej len 1x a na dalsi raz, smola - nezabera....
2/ ked zacnem s predohrami, vie o tom a nechce ich, odmietne to, lebo je unavena a chce to mat za sebou co najskor,
3/ neni blba, ale inteligentna a tak vsetky predohry uz vopred prekukne.
Tak a teraz nieco vymysli, co pouzit opakovane, ked nic opakovane uz druhy krat nefunguje, pri cloveku, co prekukne akykolvek milostny pokus.
podobny: Ak je manželka unavená z detí a domácnosti, tak sa jej nečudujem že nechce sex. Skús jej nejak pomôcť, aby nemusela toľko pracovať a nemala také stresy. Začni nejakým malým skutkom.
Bergana:tlieskam, krásne si mu/im to natrela :)
PabloF: Kamasutru som doteraz ešte nepotrebovala :)
PabloF Dnes 11:26 a ine prispevky - silne teoretizujes. Vsetky gombiky uz boli davno objavene a preskumane, ale uz ziadny z nich nefunguje. Ako som pisal, u tej mojej, to zabera len 1x a potom uz nema z toho prekvapko. A prekvapovat nonstop niekoho sa neda.
Vedel by som, co treba robit, ale ked mas starosti so sebou, starosti s rodinou, s detmi, pripadne menej prilezitosti, viac unavy - tak je to proste okolnostami, ktore tomu nepraju, nenahravaju tomu. Lenze k tomu clovek, skor ci neskor dojde, ked je samostatny, ma zodpovednost, starosti a rodinu. V bezstarostnej dobe bez povinnosti, ked sa moze venovat len tomu jednu, sa vsetko zda idealne a vsetko funguje inak, ako v strese, s tarchou uloh a zodpovednosti na pleciach, unavou + milionom myslienok, ktore nedaju pokoj.
Je to ina sfera vztahu, ale cesta sa musi hladat na oboch stranach, nie iba na jednej. No a ked ta jedna strana sa nesnazi, tak je potom kazda dobra rada draha, az rozpravkova, ako to lusknutim prsta napravit, ako to slubuje jeden skvely tatko, co problemy riesi v reklame takto, lusk, lusk :-D
no teda, teraz mi volala kamaratka a upozornila na toto forum a tuto temu. nikdy som o tejto stranke nepocula. ale ked som si precitala prispevok - tie reakcie som este nestihla a ani ich citat nemozem, kedze mam v praci vela roboty - tak ma oblial studeny pot.
mily muzicek, nie si to nahodou ty, co tu vyplakavas nad nasim manzelstvom a mojim odmietavym spravanim?
lebo celkom mi to pripomina vsetko to, co pocuvam doma. ale radsej si to nepripustim, lebo by sa mi uz skutocne prevratil zaludok.
povedzme teda, ze toto nie je moj muz, ze je to len niekto s podobnymi ponosami.
tak aspon jemu poviem od srdca to, co mi uz tak dlho lezi v zaludku:
mas pravdu, prejavov je pomenej z mojej strany. ale ja uz fakt nevladzem. niet minuty, aby si mi nedaval najavo, ako velmi mi vycitas, ze si ta nevsimam, ze nie som 24 hodin na tebe nalepena, ze ti ustavicne nehovorim aky si uzasny a ako milujem iba teba. uz toho mam akurat, lezie mi to na nervy. toto si ale tu na fore nenapisal, pravda? len ja som zla, ty si dobrak, ktory doma vsetko urobi, co zene vidi na ociach, ktory by za nu aj dychal. ale ze ustavicne dobiedzas, za vsetko chces pocut dakujem a chvalenie aky si uzasny, ako ini chlapi toto nerobia, len ty jediny si neprekonatelny... a dalsia vec, o ktorej sa mi velmi tazko pise, ale raz to uz zo mna muselo vystrelit. prepac, ale intimne chvile s tebou, to je pre mna uplne utrpenie. to verim, ze ty mas chut stale, ved zakazdym to aj skonci pre teba uspesne. lenze drahy moj, ty si uplne bez fantazie. ked aj robis nieco, o com si presvedceny, ze mi to robi dobre, tak to vobec nie je spontanne, normalne z teba citim, ze si uz unaveny, ze uz stacilo. ked aj zabludis rukou tam, kde mi to robi dobre, o dve sekundy mi odrazu hladkas nohu, stehna, skratka vzrusenie je fus. sex s tebou je naozaj strasny, ja uz dalej nevladzem, vies to pochopit? predstav si, ze ja by som kazdych par sekun prerusila suloz a nutila ta, aby si zo mna vysiel a zacala by som ti napr. skrabkat chrbat. co by si z toho mal?
nie, nerozmyslam zatial nad tym ci si najdem milenca. ale velmi casto rozmyslam nad tym, ze som si nevybrala spravne. to mi ver. a tym je to tu pre mna skoncene, nemam cas sediet pri pocitaci a diskutovat o veciach, ktore sice su velmi vazne, ale patria na sukromnu podu. mozno by ti nejaky psycholog alebo sexuolog pomohol, ale to by si najskor musel chciet tam ist.
Slobodna: Profesionál nie som, lebo to nerobím za peniaze. :-D
Čítala s Kamasutru? Nestačí si tam len pozrieť obrázky, podstatná je tam myšlienka.
podobny: Hmm, tak kde robíš chybu? Si ten skúsenejší, prečo nenájdeš riešenie?
Nervy majú jednu všeobecnú vlastnosť že časom prestanú vnímať signály. Takže keď sa snažíš príliš, dosiahneš presný opak, znecitlivenie.
Orgazmus neber ako cieľ. Za cieľ ber maznanie, dráždenie, s chíľočkami oddychu. Najprv by mala ísť predohra, je to ľahké, príjemné a účinné.
A pred predohrov by mala ísť ešte predpredohra, niečo aby sa udialo v hlave, aby to chcela. Inak je to znásilnenie. Niekomu stačí pohľad na nahé telo, inému diskusia o sexe. :-)
PabloF: seuxuológ profesionál? :)
hm: pozdrav Maoam :)