Antikoncepcia Vs Antibiotika

Príspevok v téme: Antikoncepcia Vs Antibiotika
P3tronelka

Dobry den, chcela by som sa s Vami poradit, co by ste asi na mojom mieste robili vy.

S priatelom sme mali predvcerom pohlavny styk, no od vcera ma chytila angina a prave sa chystam k lekarke na vysetrenie. Som si viac nez ista, ze skoncim na antibiotikach.
Kedze je zname, ze antibiotika oslabuju ucinok antikoncepcie a muzske spermie preziju v tele zeny tusim 72 hodin, nie som si ista, ako to mam riesit.. Priatel do mna neejakuloval, no clovek nikdy nevie, ci tam nejake spermie nezostali.

Preto moja otazka znie...Ak dnes dostanem antibiotika, mam ich podla vas zacat uzivat hned dnes, alebo mam radsej pockat do zajtra?

Velmi pekne dakujem za vase odpovede :-)

P3tronelka

je mi jasne, ze sa budem musiet pocas uzivania atb chranit aj inak na urcity cas, takze tomu rozumiem :)) vdaka

wreck

tak ovulacia je priblizne raz za mesiac, vsak? hormonalna antikoncepcia zabranuje uvolneniu vajicka z vajecnika. ak dojde k znizeniu ucinku, tak antikoncepcia meni vystelku maternice tak, aby sa oplodnene vajicko nemohlo zahniezdit. takze aj ked by tie bicikate papluhy prezili 72 hodin, nemaju tam vajicko, ktore by mohli oplodnit.

lekarke povies, co uzivas, a ona ta uz nasmeruje. dolezite je, aby sa nekombinovala antikoncepcia s antibiotikami. a ak uz to robis, tak sa na nu nemozes spoliehat. cize bud si date pauzu a budete sa 'len' lizat a kurit alebo budete docasne pouzivat zvysenu ochranu. urcite si nechaj vysvetlit od lekarky vsetko a najma je dobre nic nezatajit. priznat vsetky lieky, ktore uzivas, a celkovy zdravotny stav.

aj na otazku na konci prispevku sa pytaj lekarky, nie nas.