Strach zo všetkého

Príspevok v téme: Strach zo všetkého
stressman

Ahojte, mám 16 rokov, som chalan a mám jeden problém, ktorý sa zhoršuje už 4roky, mám strach zo všetkého, keď mám ísť k obvodnej, na injekciu, na kontrolu, na návštevu známym, zvoniť u kamaráta, požiadať niekoho o pomoc, opýtať sa (môžem?) , zaklopať, cestovať v buse, keď odpovedám tak sa trasiem a je mi zle tak sa kukám do zeme a všetci sa mi smejú, keď sme sa fotili som sa úplne triasol, neviem prečo, keď sa ma niekto niečo opýta, odpovedám agresívne, pomoc už by stačilo toto môj jediný problém strach zo všetkého, ako sa volá tá diagnóza? u koho a kde ju liečiť najlepšie s čím . Dakujem za odpoveď

mascha

ty máš už strach zo strachu,samozrejme pomoc psychológa,ale máš v sebe kopu stresových hormónov,tie treba vylúčiť športom,pohybom..

chladič

hej hej poznam to, no teraz sa nad tym trochu smejem
na zakladnej skole som byval casto tercom posmechu da sa povedat ze trochu sikanovany. Spoluziaci sa mi vysmievali, pytali hluposti na co som nevedel odpovadat a zostal som zakriknuty. Casto som mal strach ze sa strapnim a budem zas len na posmech. Tiez som sa triasol pri rovnakych situaciach ako ty. A hlavne pri dievcatach som zacal koktat casto, triaska pred tabulov, daval som si pozor co mam oblecene, ci som upraveny aby sa mi nikto nesmial. Bol som tichy, nic som nehovoril medzi rovesnikmi, no taky trtko. Potom som siel na strednu, nepoznal som tam vobec nikoho. Zo zaciatku som byval roztraseny no po case som si nasiel aj kamosov a trochu som sa zmenil. Po 18nastke som zacal brigadovat, stretal som denne kvantum ludi, casto sa cetovalo niekde inde a vsade som si nasiel nejaku partiu kolegov kde som zapadol. Vzdy som si rozumel skor so starsimi. Dnes som uz uplne iny, nevadi mi urobit si prdel sam zo seba, nahambim sa otvorit si hubu, chodim v deravich topankach je mi to jedno ci sa niekto smeje aspon som stredobod pozornosti. Teraz nastupujem na vysku a vobec nemam strach z niecoho, skor som rad ked som stredobod pozornosti, pricom na strednu som nastupoval ukoktany, roztraseny a bojazlivy.
A hlavne mi sebavedomie zvysilo to ze som dokazal viac nez moji rovesnici. Zarobil som dobre, auto som kupil, zacal som posilovat, to co iny nie a zavidia.
Nic sa neboj, vyrasties z toho a hlavne makaj na sebe (vzdelanie, prachy, dobry vyzor atd.)