Ahojte vsetci, ktori trpite chutami na sladke alebo sa citite stale hladni mam radu. Kedysik som jedla menej a mozno to bola pricina mojho prejedania a chuti na sladke. zacala som jedavat kokosovy olej a odvtedy nepocitujem chute na sladke alebo tak proste sa citim lepsie..Vyskusajte to ak si nevietr poradit s tymto problemom. Ja jedavam tak dve polievkove lyzice za den.
Chute na sladke , hlad.. ako som sa ich zbavila
Syndrom X, ako to lekari nazyvaju je ked jes vela cukrov alebo vysokoglycemickych jediel, ktore uvolnuju cukor rapidne, na co odpoveda apnkreas vylucenim plno inzulinu a ked prestreli, tak za vysopkou hladinou cukru v krvi nasledije prinizka a telo odpoveda doslova zravym hladom.
Preto treba jest nizkoglycemicke sacharidy a potraviny vseobecne, aby hladiny cukru boli stabilnejsie. Kokosovy olej na rozdiel od vacsiny olejov sa moze pouzit nielen na vyrobu tepla, ale aj mechanickej energie, tj nevyrabuje krv od glukozy. A tak nenastanu tie "zrave hlady" a pankreas sa nemusi presilit vylucovanim velkych mnozstiev inzulinu, co po case vedie k vycerpaniu pankreasu a prispie k cukrovke DM-2.
Kokosak sposobi v mozgu zaroven pocit/signal nasytenosti
Ahoj, to je super.Mas pravdu ze vyvazena strava tiez zabera ale mne este aj ten kokosovy olej pomohol..preto to tu pisem lebo som mala s jedenim problem stale sa striedali hladovky a prejedanie tak som chcela ludom poradit...:)
ahoj, ja som sa zasa takýchto chití zbavila tým, že som začala jesť vyváženú stravu a snažila som sa obmedziť sacharidové jedlá ako je biela ryža, biele pečivo atď. a mať na tanieri stále zeleninu a bielkoviny =)