Chute na sladke , hlad.. ako som sa ich zbavila

Príspevok v téme: Chute na sladke , hlad.. ako som sa ich zbavila
Blondy2222

Ahojte vsetci, ktori trpite chutami na sladke alebo sa citite stale hladni mam radu. Kedysik som jedla menej a mozno to bola pricina mojho prejedania a chuti na sladke. zacala som jedavat kokosovy olej a odvtedy nepocitujem chute na sladke alebo tak proste sa citim lepsie..Vyskusajte to ak si nevietr poradit s tymto problemom. Ja jedavam tak dve polievkove lyzice za den.

RNG

Syndrom X, ako to lekari nazyvaju je ked jes vela cukrov alebo vysokoglycemickych jediel, ktore uvolnuju cukor rapidne, na co odpoveda apnkreas vylucenim plno inzulinu a ked prestreli, tak za vysopkou hladinou cukru v krvi nasledije prinizka a telo odpoveda doslova zravym hladom.
Preto treba jest nizkoglycemicke sacharidy a potraviny vseobecne, aby hladiny cukru boli stabilnejsie. Kokosovy olej na rozdiel od vacsiny olejov sa moze pouzit nielen na vyrobu tepla, ale aj mechanickej energie, tj nevyrabuje krv od glukozy. A tak nenastanu tie "zrave hlady" a pankreas sa nemusi presilit vylucovanim velkych mnozstiev inzulinu, co po case vedie k vycerpaniu pankreasu a prispie k cukrovke DM-2.
Kokosak sposobi v mozgu zaroven pocit/signal nasytenosti

Blondy2222

Ahoj, to je super.Mas pravdu ze vyvazena strava tiez zabera ale mne este aj ten kokosovy olej pomohol..preto to tu pisem lebo som mala s jedenim problem stale sa striedali hladovky a prejedanie tak som chcela ludom poradit...:)

Daduska13213

ahoj, ja som sa zasa takýchto chití zbavila tým, že som začala jesť vyváženú stravu a snažila som sa obmedziť sacharidové jedlá ako je biela ryža, biele pečivo atď. a mať na tanieri stále zeleninu a bielkoviny =)