Môjho muža keď mal 6 rokov hodili do vody ,že tak sa najskôr nauči plavať.Topil sa a od tej doby nechce ani počuť o plavani.Poznali ste niekoho kto taku alebo podobnu traumu v detstve zažil a dnes nema problem s plavanim?Čo mu pomohlo prekonať strach?...
Môj muž je neplavec,da sa prekonať trauma z detstva?
Muža mam veľmi rada ,keď sme boli mladi zopar krat sme dovolenkovali pri vode-deti boli male.No väčšiu časť spoločneho života si uvedomujem ako som sa prispôsobovala, samu ma to k vode neťahalo.Milujem vodu,toho roku som si to vynahradila a spominala na ušle roky bez pôžitku z plavania......Natus,skušala som v minulosti to o čom pišeš,ale asi niesom dobry psycholog lebo sa zaťal a už nechcel ani počuť o tom,no a teraz v našom veku je už neskoro.....
Musíš mu byť oporou a hovoriť mu,že to dokáže,ak si začne veriť tak to pomaly pôjde .. :) Ale netlač na neho,to môže všetko len zhoršiť,hlavne si musí veriť on sám a taktiež mu musíš veriť aj ty. Nehovorím že to pôjde hned o pár týždnov ale o pár mesiacov,možno až o pár rokov.. :) Držím palce!! :)
zazil som presne to iste. Moj dalsi bazen bol az v 24, medzitym som mal neskutocny strach z vody. Pomohla priatelka a jej opora. Plavat stale neviem, ani nechcem vediet. Chodime len do tych leziacich a sedacich bazenov, kde sa to uz ako tak da. Tak skus najskor take bazeny :) (cisto na plavaren len s plaveckym bazenom nikdy nestupim aj tak)