citala som ze sa da proti tomu zaockovat do 26 rokov ... boli ste niektora zaockovat sa? kolko to stoji?
Ockovanie krcka maternice
Dodo, pre Teba vakcínu proti hlúposti ešte nevyvinuli. Nevieš si predstaviť koľko žien trpí týmto ochorením. A nie je to sranda. Ak by to postihlo Tvoju priateľku a nakoniec by nemohla mať deti, bol by si spokojný?
Pre kočky: ak dobre viem, cena by nemala byť vyššia ako 15.000,-Sk Podľa mňa je to super, ja sa určite dám zaočkovať. Keby som sa nedala, ktovie, možno o 20 rokov by som ľutovala....
lebo tak 15 tisic je v pohode ale ak to ma byt nejako wyarzne wyssia suma tak neviem..
a kolko stoji ta americka rovnako?? bo ja by som sa tiez mala dat...
O rok budu ockovat uz aj proti obezite, depresii a zavislostiam.
Ahoj! Ja som bola v piatok u svojho lekára a tiež som sa na to pýtala. Takže v súčasnosti je na truhu nejaká očkovacia látka, ktorá sa môže očkovať len do 26 rokov a jej účinnosť je cca 6 rokov. Ale v auguste má prísť nejaká americká firma, ktorá sa špecializuje na očkovacie látky (vyvinula aj látku proti žltačke) a tá by sa mohla dať očkovať až do 50 rokov a životnosť by mala byť cca 20 rokov. Podobný štýl ako u žltačkovej vakcíny, u niekoho možno stačí jedno očkovanie doživotne. Povinné sú 3 x 5.000,-Sk, teda spolu 15.000,-Sk. Lekár nevedel povadať, ktorá je lepšia (nechcel robiť reklamu a sám ich ešte nepozná), ale ja radšej počkám do augusta..... Aj ked je tá cena dosť vysoká, podľa mňa sa to oplatí. Zdravie máme len jedno.