Zahada v hrdle

Príspevok v téme: Zahada v hrdle
pietro123

Dobry den, ziadam o pomoc.
Mam brata (15r), ktoremu asi pred 2 mesiacmi zacalo nieco v hrdle. Najprv sa stazoval na neznamy predment v hrdle nieco co mu tam zavadzalo a nedalo sa to prehltnut. Vykaslal sa na to s tym, ze to prejde. Asi tak o 2 tyzne sa zacal stazovat na pocit zvacseneho jazyku v ustach, jeho sestra medzitym chytila od niekoho mononukleozu a bola na infekcnom. Asi tak pomesiaci bol na odbery krvy a robili mu vytery z hrdla, nasledne mu nasidili penicilin, ktory nezabral a potom dajake ine antibiotikum nepamatam si jeho nazov. Samozrejme vsetko toto bolo sprevadzane bolestov v hrdle a obcasnym soplenim. Diagnoza znela zlaty stafilokok v hrdle.Ked tie antibiotika douzival situacia sa absolutne nezlepsila. Preto isiel na vysetrenie ORL, kde m lekar povedal, ze ma dajaku zvacsenu uzlinu a ma kazdy den cmulat 2x panthenol. Po 2 tyznovh (teraz) sa situacia zhorsuje, strasne tazko sa mu prehlta, rozprava a na sliznici hrdla a mandliach sa mu zacinaju tvorit take dicne biele utvary. Nasa mama je lekarka a hovori, ze to ma s toho ze vkuse lieta po vonku, ale ja si myslim, ze ked je clovek 2 mesiace chory, tak to nemoze byt iba s lietania vonku. Prosim teda o radu co dalej? Nemohlo by sa jedna o nejaky druh rakoviny? Dakujem za odpoved.

jxjd

To biele na madliach je normalne mavala som to aj ja aj moja mama ked mala nieco s hrdlom, kaslom.. Kazdopadne v teple a ak sa to teda sprevadza s kaslom snazit sa trochu "chrkat" a vykasliat ten "predmet" v hrdle..

Ja som to mala hore pri brade a potom to islo nizsie.. Snazilo som sa to "potlacit" aby som to nejako prehltla..Jednalo sa pravdepodobne o hlien a trvalo to aj 10 dni po nadche..celkovo...kazdopadne je to to iste ako som mala ja.. Len mne sa to nezhorsovalo.. Pochybujem ze by to bola uzlina /v hrdle/ ako moze byt uzlina v hrdle?! Nechcem spochybnovat lekarov no ty sa zvycajne mylia viac ako obycajny ludia:))

Ak sa mu uz zle prehlta a pod. Chodte k doktorke a pravdepodobne dostane nieco na to..:) ak teda by to bolo take ako som mala ja... Ak by ani to nrpreslo tak tam urcite nieco ma nechcem sa tu hrat na mudru ale uz som citala o tom ked sa zle prehlta.. Zvlast ak sa jedna o nador...:D fakt neviem co mam na to napisat a to vas neposlali na to RNG ci ako ved nech vam to "odfotia" ci ta teda o nieco jedna alebo nie?! Napis ake si mala spravy:)