Je to doslova katastrofa. Denne spím cca 3-4 hodiny čistého spánku, veľmi dlho mi trvá zaspávanie. Po cca 2 dňoch slabého spánku sa doslova vyšťavím a ďalší deň už spím dobre a naberiem energiu. Takto stále sa to opakuje dookola. Ťažko povedať, čím je to spôsobené. VŠ, práca, občas premýšľam nad seboua niekedy aj nad hlúposťami, ktoré sú absolútne nepodstatné. Neviem to ovládam, mozog akoby nedokázal vypnúť. Tieto problémy trvajú roky a konečne som sa odhodlal riešiť ich. Zašiel som k neurologičke, ktorá mi predpísala Stillnox. Stillnox, hypnotikum, nezaberal, cítil som sa ešte horšie ako bez neho. Nemohol som s ním zaspať ani toľko čo bez neho a na druhý deň som bol malátny. Neurologička mi predpísala ďalší liek s tým, že mi asi nepomôže, pretože všetky lieky na spanie sú na tej istej báze, ide len o farmaceutický marketing. Vrátil som sa k nej a povedal jej, že mi ten liek zase nepomohol. Povedala mi, že mi už nemôže pomôcť, ona môže predpísať len tieto lieky a iné lieky sú v kompetencií psychiatra. Tam som už nešiel. Nechcem do seba pchať lieky, ktoré mi na jednej strane môžu pomôcť, na druhej poškodiť. Stojí za to navštíviť spánkové laboratória? Je to pomerne drahá záležitosť, pomôžte mi prosím, s akýmikoľvek radami.
Poruchy spánku - katastrofa
netrpis uzkostou? po klasickych hypnotikach zapis ako babetko napr. Hypnogen, ale tak je to chemia no :( ja zial fungujem na Frontine, mala som take stavy, ze som nespala 2 týždne kým som neskolabovala
Ahoj, vyskusaj AC11:
,,AC-11® stimuluje produkciu esenciálnych aminokyselín v čreve, najmä tryptofán, ktorý má významný vplyv na duševné zdravie. Tryptofán je potrebný prekurzor serotonínu, čo je hormón, ktorý je tiež známy ako "hormón dobrej nálady". Tento hormón pomáha zlepšiť náladu a podporiť normálne spánkové cykly. Pravidelní užívatelia AC-11® v poslednom desaťročí hlásia výrazný nárast energie, lepšiu náladu a lepší celkový zdravotný stav. Čiastočne aj vďaka zlepšeniu kvality ich spánku. S AC-11® sa budete prebúdzať svieži a oddýchnutí."
Uzival som ho koli inemu problemu (klby a velmi pomohol), ale aj toto som si vsimol, lepsie sa mi spi teraz a som cele dni taky aktivnejsi. Nema ziadne negativne vedlajsie ucinky, iba pozitivne :)
-odkaz odstránený-
Je potrebné nájsť príčinu tvojej nespavosti čiže spúšťač.Ak to sám nedokážeš,nájdi niekoho,kto ti s tým pomôže.
Užíval som melatonín, benosen, nič nepomáha. Športujem, ale efekt žiadny. Neviem si pomôcť :-(
Skus poriesit stravu mozno... Stresy... Pohyb... Mozno pomoze melatonin, mozno lubovnik bodkovany...ide aj o celkovy rezim dna, co robis a kedy, co robis pred spanim, kde spis a pod...