Zdravím možem opustiť strednú školu, ked som prvák a nebaví ma to, ajtak neviem nič tak načo tam budem... ano viem to ma nezaujíma ale či sa to môže viem že 10 rokv jer poviných len toto som nechal ešte radsej budem kopat hroby nech tam ostat a robim to kvoli zdravotnym problemom tak jak teraz? poznám veľa ludí čo tam odchádzali a furt pobehujú po dedine. Vdaka za odpoved PS: si blazon alebo niečopodobné si nechajte :D ja mám nato svoj dôvod
Odchod zo strednej školy
V školskom zákone, § 22 ods. 1:
Žiak skončil plnenie povinnej školskej dochádzky, ak od začiatku plnenia povinnej školskej dochádzky absolvoval
desať rokov vzdelávania v školách podľa tohto zákona alebo dňom 31. augusta príslušného školského roka, v ktorom žiak dovŕšil 16. rok veku.
Takže.. ale radšej si to dobre premysli a poraď s rodičmi, no už by to malo byť tvoje rozhodnutie
Pokial ale už máš 16 tak už by si mal byť "volný" takže neviem či musíš ešte vydržať..
Nebudem písať že si blázon, na čo? Každý sme si strojcom svojho vlastného šťastia a učíme sa na vlastných chybách. Vravím to aj mladšej sesternici - "kým si mladá rob to čo ťa baví, lebo stále máš možnosť byť hocičím čím si len zaumieniš, potom bude už neskoro. Ale možno sa v 17 rozhodneš vzdať školy a byť napríklad pouličná speváčka, možno sa zamiluješ a odídeš v 18tich zaslepená láskou do zahraničia." Nič nieje isté v dnešnom svete.
Každopádne tvoje rozhodnutie ale predpokladám že ešte nemáš asi 18 rokov, z právneho hľadiska ešte nie si plnoletý - zvážila by som dobre rozhodnutie a stále môžeš ísť inde na školu, aj ďaleko ak ťa to nebaví tam. Budúcnosť je dôležitá, preto by som to dobre zvážila, lebo rozhodnutie ktoré urobíš s tebou pôjde celý život, pokiaľ teda zo školou skončíš.
Máš pravdu v tomto - 10 rokov, 9 už máš a teraz ešte jeden - jednoducho, je to povinné. Škola začala len nedávno, čo tak skúsiť inú školu?
"Povinná školská dochádzka na Slovensku je desaťročná a trvá najdlhšie do konca školského roku, v ktorom žiak dovŕšil 16 rokov veku, ak zákon neustanovuje inak."
Takto, nik ťa určite tam na silu nedotiahne, lenže niekto to nahlási a potom to myslím bude riešiť sociálka ale neviem presne čo všetko sa može stat, to len z toho čo som vyčítala.
Nie si plnoletý a potom to bude zle na tvojich rodičov ktorý majú za úlohu sa starať o to aby si dodržal PŠD myslím.