Zdravím Vás.
Mam strašný problem ktorý už musim vyriešit no neviem sa rozhodnút.Mám 10ročny vstah z ktorého mám 3ročnú dcéru.A milenca s ktorým som dva roky.Od mojho priatela som aj s dcérou odisla hned na nový rok lebo nás ako vždy nechal sama doma a vybral si kamaratov.Byvame v tej istej dedine tak sa vydame aj nadalej ale nežijeme spolu už.Od mojho odchodu sa ale velmi zmenil.Už aj dlho je zamestnany,ma na nas cas stara sa o nas dve ale ja ho mam už len rada asi zo zvyku že sme boli tolko rokov spolu.No nemilujem ho.Z milencom sa stretávam aj nadalej a vždy ked som ho potrebovala bol aj pri mne.On ma ženu s ktorou už budu aj rozvedený,predali spoločný dom a kupili si byt zatial ona sa stauje po rozvode preč byt predaju a rozdelia sa a on si chce zobrat uver aby mohol doložit na vačši byt a boli sme tam spolu aj s malou.Ked už možeme byt konečne spolu neviem čo mám robit?Ked mu poviem že nie odide ku rodičom na druhý koniec republiky a viac ho neuvidim.Ak mu poviem že ano tak otca malej ktoreho tým padom musim ukončit uplne stratim.Pre ktorého sa mam rozhodnut už naozaj neviem.
Dakujem za rady a pomoc Sofia
Mám dvoch mužov pre ktoreho sa mám rozhodnut?
Ahojte
Dakujem Vám za radu každemu.Pomohlo mi to.Mala by som asi pokračovat a najst si cestu naspat ku rodine a dat ju do kopi.Je pravda,ze toho druheho asi tak moc nepoznam a neviem ake to bude ked snim zečnem aj zit,riesit seky,domacnost a hlavne aj malu co je pre mna prvorade.Len je tazke sa zmierit stym ze toho druheho od ktoreho som mala kusok aby sme spolu konecne po dvoch rokoch skrivania sa aj žili spolu stratim.ALe tak o jedneho prist musim.Stale vaham ako keby som bola váhy :)
otca malej nestratis, on sa predsa moze venovat deculu a travit s nim tolko casu kolko bude chciet (a cim viac tym lepsie, deti potrebuju otca). Nemusi to byt bud alebo, mozes mat z obidvoch nieco. Staci aby ste sa dohodli a respektovali jeden druheho. A tvoje deculo moze mat stale otca a ty svojho priatela.
vebe pekne si to napisala ,ja si myslim o tom tiez svoje.Co to je za moda mat milencov ,milenky a s kazdym druhym mat deti,bez ohladu na to ci to dieta viem spravne vychovat ,zabezpecit.Ved deti si nerobime preto aby sme ich mali pre radost.Ucime ich byt dobrymi ludmi ,skvelými partnermi.Tvoja dcerka je male ale nemysli si ze nechape urcite suvislosti.Preco vy zeny musite hned utekat k milencom?U susedov nerastie trava zelensia to si zapamataj!Mas muza ktory sa stara ,mozno je to idiot ale deti a manzelstva neuzatvárame len tak pre nic za nic.Su to nase najtazsie zivotne skusky ktore musíme prekonat.Zivot neni o tom ze ked su problemy tak budem skakat do postele niekomu inému.To neni odsudzovanie,pretoze chapem ze zivot je nevyspytatelny,ale ked sa uz rozhodnem mat deti tak nesiem jeho následky.Ja by som nikdy nedopustila aby moje deti trpeli len koli nam rodicom.Potom oni robia tie iste chyby dospelosti a nie su stastne
Nuz tazko radit. Ja sa len tak spytam, ze ci nemas trochu strach, ze s milencom budes po 10 rokoch tam, kde si s otcom tvojej malej? ze tiez uz lne zo zvyku, ale laska to uz nebude? Zase sa zalubis, len si pobalis veci a pojdes k niekomu inemu, len s rozdielom, ze mala ti uz bude davat otazky na telo, ako to deti zvyknu robit. Asi je to protivne, ale to je prve co ma napadlo. Neviem v com bol problem s tvojim prvym priatelom, ci ste o problemoch komunikovali a snazili sa ich riesit. Ja som asi ta starsia skola, ze ked su raz v manzelstve ci vztahu deti, tak je to velky zavazok a clovek pozera viac na deti ako na seba. Proste vzdy ked idem nieco robit ci menit, prva otazka je a co na to moje deti, co to pre nich bude znamenat a ci im to nesposobi problem. Ludia si myslia, ze deti vydrzia vsetko. Neskutocne problemy pubertalnych a dospievajucihc deti vsak ukazuju, ze deti nevydrzia az tak vela a vsetko co v rodine nejde tak ako by malo, ich poznaci, ci to chceme alebo nechceme vidiet. Tvoja 3-rocna dcerka teraz nebude mat problem, moze ho mat ovela neskor a moze ti potom davat otazky, ktore ani netusis ze vlastne dieta moze dat. Lebo dospievajuce deti nastavuju nam rodicim take zrkladlo, ze som niekedy len zasla. Lebo oni vnimaju vsetko, len dlho sa nevedia opytat.
Vsak s tym priatelom uz vlastne aj tak nezijes, vztah nemate ci hej? Ked spolu ani nebyvate tak asi nie. Zijete si obaja svoje zivoty. Spaja vas dcera, ale on predsa neprestane byt otcom ani ked si najdes noveho partnera a zacnes s nim zit. ak ti ten milenec vyhovuje, tak to s nim skus. Mozno to vyjde mozno nie, ale to nikdy dopredu nevies. Tvoj byvaly partner moze dceru stale navstevovat a bravat si ju k sebe obcas.
Ja by som sa rozhodla pre milenca. Aj keby si mu povedala nie, a zostala s otcom svojej dcery, tak aj tak by sa to po case zase zopakovalo s niekym inym...
ber milenca , ved toho otca si uz mala moznost za tych 10 rokov spoznat , ber milenca a zacni novy zivot urob hrubu ciaru
si zlata že mysliš na malu. su ženske ktore kašlu aj na deti a hlava nehlava len nech maju chlapa v posteli a a potom aj horšie pripady ked otčimovia obtažuju nevl. dcery a pod..
je to blbe ked ty už miluješ niekoho ineho.
je to stale len milenec ,nezila si snim tak nemozes vediet ako to dopadne ,ludia sa menia, a aj situacie a mozno bude este vacsi luzer ako ten prvy.S ludmi sa ucime zit vacsinou az ked snimi zacneme byvat,delit sa o ucty,o domace prace.Ak si myslis ze milenca poznas lepsie ako priatela skus to snim,ak nie vykasli sa na milenca a zacni fungovat ako normalna rodina.