POradili by ste mi ako sa zbaviť pyšnosti? Nedávno mi povedali že som velmi velmi pyšná a hrdá že mám tie vlastnosti v sebe .. ale chcela by som to zmenit ale nevjem ako.. poradte ..
Nechcem byť pyšná
Pýcha je nezriadená túžba vyzdvihovať svoje vlastnosti nad vlastnosti iných ľudí.
Hrdosť je uznávanie relatívnosti vlastnej osobnosti a zdôrazňovanie len niektorých jej stránok.
Myslim ze nieje dobre ani prve ani druhe.
dakujem vam za pomoc :))
robíš to mimovoľne, to znamená ako si už sama napísala, že to máš v sebe, nedá sa s tým nič robiť, iba popracovať na tom. netreba sa meniť o 360 stupňov, pretože nikdy nevieš, či tým ľuďom môžeš veriť a či ti to nepovedali z toho dôvodu, že oni sú pyšní a v dnešnej dobe je to tak, že zhadzujeme svoje chyby na ostatných :)
držím prsty.
Ahoj opica00
To, ze ziadas o radu znamena ze si pokorna.
To, co niektoro vravi je zvacsa reflexia jeho vnutra (napr. kup si modry sveter - znamena ze mne sa paci modry sveter a ja si ho chcem kupit). Preto ked ti niekto povie si 'pysna' zvacsa to znamena, ze pysny je on sam, ale podla neho si lepsia, takze ta chce dehonestovat svoju hodnotu, lebo nou nad tebou nevyhrava.
Ale mozes pouzivat slova prosim (co ziadas) a dakujem (co si dostala).
podla mna zalezi aj od toho, v akom smere myslis pysna a hrda:) v ktorych situaciach ti to bolo vytykane?... ja mam tiez hrdost siahajucu az nad oblaky a to jazdim na koni, pomaham zvieratam, aj niektorym ludom /ktori to podla mojho usudenia potrebuju/ :D hrda a pysna som ked chce niekto pomoct mne, ked mi niekto nieco ma dat, ked ide o moje vysledky, velmi hrda a prieberciva som aj co sa tyka ludi s ktorymi sa stykam..., no osobne si myslim, ze toto je dobre...ja som stastna
tak pysnost a hrdost je zla vlastnost veru.Znaci ze nepoznas co je to pokora.
Pokornou sa stat mozes,nie je to vlastnost s ktorou sa rodime,ale nato su tu rodicia aby nas k tomu viedli.Ak nie problem je na svete.
Pokornou ta moze robit aj pomoc druhym,su rozne organizacie ,pomoc detom v detských domovoch ,nemocnice,kde su casto tak chory ludia ze na pysnost zabudnes.Alebo aj utulky napríklad,ucis sa starostlivosti o ludi ,zvierata.
Alebo jazdi na koniku,prevetraj obcas hlavu v prirode a uz nebud odurdena namyslela sliepka lebo to uz davno prestalo bavit ludi.A ked sa nezmenis tvoj problem prinesie ti to iba nestastne vztahy a nula kamaratov.Ak si v puberte tak z toho vyrasties,ak si dospela tak podakuj rodicom ako ta vychovali,v kazdom pripade rob stym nieco.pa