Prosím vás, chcela som sa spýtať či už niekto má podobnú skúsenosť za sebou, akú prežívam ja, a či by mi nevedel poradiť. Ide o to, že som mala pred pár dňami nechránený pohlavný styk, ale bolo to v posledný deň alebo deň po menštruácii, keď už som mala len špinenie. No lenže sme nemali ochranu a stala sa malá nehoda (možno), môj partner si nie je istý či sa začal "vyprázdňovať" pred alebo až potom ako sa urobil a stihol ho vytiahnúť zo mňa von. Tak som do dvoch dní užila "tabletku po", nechcela som to urobiť pretože je to veľké svinstvo a záťaž pre celý organizmus, ale na deti sme ešte mladí a necítime sa, že sme na ne pripravení. Nazačiatku som sa cítila normálne, nezvracala som, neskôr v noci som začala mať silné bolesti v podbrušku akoby ma bolel vaječník ale iba na jednej strane, na druhej nie (mala som predtým problémy s cystami)a na ďalší deň som mala hnačku. Teraz si nie som istá ako to má fungovať, pretože tabletku som užila po skončení menštruácie a nie som si istá či to bolo nutné, ale pretože som čítala že je možné otehotnieť aj počas/pred/po menzese, radšej som si ju i keď nedobrovoľne vzala, lenže neviem či mám teraz očakávať dáke krvácanie uprostred cyklu a potom normálne na konci alebo iba špinenie, alebo ako to vlastne je? Prosím vás, poraďte mi niekto a napíšte čo najskôr. Vopred krásne ďakujem za vaše odpovede....
Vedľajšie účinky "tabletky po"
ahoj,ďakujem ti za odpoveď užila som tú do 72 hodín, len teraz neviem čo mám ďalej čakať teda predčasný menzes a potom normálny alebo iba pár dní špinenie. Užila som to prvý krát v živote, no a nemyslím že sme boli zodpovední pretože ja neberiem hormonálnu antikoncepciu a dosť sme riskovali. Nikdy by som nechcela priviesť dieťatko do nezabezpečenej rodiny. :(
Ahoj,
reakcie na tabletku po su rozne, mozes mat bolesti brucha, hlavy, aj v podbrusku, kludne aj hnacku, dobre, ze si nezvracala. Kamosky, ktore uzili tabletku nemali skoro ziadne vedlajsie ucinky, okrem bolesti hlavy. Asi na nu reagujes moc citlivo. Ale dobre, ze si ju uzila, si velmi zodpovedna, klobuk dole. Pokial si tabletku po bez receptu uzila do 72 hodín od nechraneneho styku, mala by si byt v poriadku. Je tu este jedna, ktora ucinkuje do 5 dni, co je 120 hodín. Ale ta je iba na predpis. Ktoru z nich si uzila?